vineri, 28 octombrie 2011

Duminica la ora 21 pe Antena 3 ...

... puteti urmari un reportaj despre GEOCACHING, cautatorii de comori cu GPS-ul ...

Merita vazut, e un sport fascinant, o combinatie intre turism, orientare, aventura in natura si ... fair-play ... la un moment dat montasem una la monumetul de pe dealul Gusteritei :D

www.geocaching-romania.ro
http://geocaching.plus.ro/

http://www.gandul.info/news/geocaching-jocul-american-care-a-pus-pe-jar-politistii-romani-6880450

Geocaching este un joc de aventură, pentru cei pasionaţi de GPS (Global Positioning System) şi nu numai. Jocul a apărut în urmă cu zece ani în Statele Unite şi s-a răspândit imediat în toată lumea.

Căutarea de comori (Geocaching) este un nou mod de a petrece timpul liber, având ca rol atât atragerea atenţiei asupra valorilor turistice, istorice şi culturale ale zonei vizitate, cât şi motivarea utilizatorului de a ieşi din casă, să descopere locuri noi, unde niciodată nu ar fi ajuns, decât poate din întamplare.

Geocaching contribuie la dezvoltarea turismului, el putând fi practicat oriunde, pornind de la banalele plimbări seara în parc, excursii, drumeţii montane şi până la vacanţele în afara ţării. Jocul se adresează tutoror categoriilor de vârstă şi este practicat de milioane de utilizatori din toată lumea.

Cum se joacă acest joc

Un jucător ascunde o comoară, numită "geocache", într-un loc public, cu potenţial interes din punct de vedere turistic, istoric sau cultural, pentru ca mai apoi, să publice coordonatele geografice ale comorii, obţinute cu ajutorului GPS-ului, împreună cu descrierea locului ales ce trebuie să conţină informaţii ajutătoare pentru a găsi cutia. Toate aceste date sunt publicate pe internet, pe site-ul dedicat acestui joc, www.geogaching.com. Toate informaţiile pot fi accesate, în mod gratuit, după ce ţi-ai creat un cont de utilizator pe acest site.

Fiecare comorară are povestea ei, ea conţine de cele mai multe ori un caieţel pentru notite, logbook, instrumente de scris, broşuri informative despre locul în care este ascunsă în mai multe limbi, precum şi multe alte suveniruri, în funcţie de dimensiunea cutiei. Astfel de suveniruri pot fi: o monedă veche, un puzzle de mici dimensiuni, jocuri logice, aproape orice în afara obiectelor periculoase sau alimente ce se pot altera.

Ceilalţi jucători trebuie să găsească cutia ascunsă, cu ajutorul coordonatelor GPS, a descrierii şi a pozelor publicate iar cel care găseşte cutia, poate să-şi aleagă din suveniruri, regula fiind, cine scoate ceva din cutie trebuie să pună altceva în schimb.

Comoara gasită este bineinţeles una doar simbolică, adevarata recompensă fiind bucuria de a găsi cutia, emoţia traită în timpul aventurii cât şi cunoaşterea locurilor ce ne înconjoară.
În România, există peste 1.250 de geocacheri, ce au vizitat aproximativ 700 de cache-uri şi care au semnat mai mult de 12.000 de logbook-uri.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sint moderate!

ShareThis

Notiţă: Site-ul oficial al cercetaşilor sibieni, cu programe şi activităţi, legături etc. s-a mutat la adresa: scouts.ro.
Aici te afli pe un blog de uz intern şi neoficial al cercetaşilor sibieni, cu resurse din domeniile interesante pentru ei sau părinţii lor.

Publicitate

sigur.info-internet mai sigur pentru copii

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
what is my ip address?