Copiii se întorc din nou la cursuri | Pune-le la pachet o gustare sănătoasă
Corina Rob 10 Septembrie 2011, Ora 23:30, 5 comentarii
E ultima zi de vacanţă şi atât părinţii, cât şi copiii se pregătesc de şcoală. Şi chiar dacă avem deja rechizitele, tot mai trebuie să facem un drum la piaţă sau la supermarket, ca să luăm ingredientele pentru “pacheţel”. Iată de ce avem nevoie dacă vrem să le pregătim copiilor pentru şcoală ceva sănătos!
Rulouri fresh
Ingrediente: o lipie, două felii şuncă de Praga, două frunze salată, un ou fiert tare, două felii caşcaval, o roşie, un triunghi brânză topită.
Preparare: se aşază lipia pe farfurie şi se unge cu brânză topită. Pe toată suprafaţa se pun feliile de şuncă, rondelele de ou, feliile de caşcaval, roşiile tăiate cubuleoee şi frunzele de salată, astfel încât să acopere toată suprafaoea lipiei. Se rulează strâns şi se ambalează în folie.
Chec marmorat
Ingrediente: 3 ouă, 100 g zahăr, 100 g făină, 75 g unt topit, lămâie rasă, un plic de zahăr vanilat, jumătate plic praf de copt, o lingură cacao.
Preparare: se bat albuşurile cu zahărul. Se amestecă gălbenuşurile cu untul topit, lămâia rasă, zahărul vanilat şi se pun peste spuma de albuşuri. Se adaugă făina, praful de copt. Compoziţia se împarte în două şi într-una se încorporează cacaua. Se toarnă în formă crema albă, apoi cea cu cacao şi se coace 30 de minute.
Tartine cu caşcaval
Ingrediente: două felii de pâine de secară sau cu seminţe, două felii de caşcaval, două rondele de roşie, un fir de ceapă verde.
Preparare: pe feliile de pâine se aşază câte o felie de caşcaval, una de roşie şi câteva rondele de ceapă verde şi se introduc la cuptor, 10 minute, la foc mai tare, ca să se topească puţin caşcavalul. Se pun în caserolă de plastic, suprapuse sau ca atare.
Suc de mere
Ingrediente: 1 kg mere.
Preparare: merele se spală, se curăoeă de coajă şi de seminţe şi se pasează la storcătorul de fructe. Sucul se pune în sticla de 0,5 l, pentru şcoală, a copilului.
Alungă-le teama de şcoală!
Dacă micuţul tău se gândeşte cu groază la faptul că trebuie să meargă la şcoală, nu îl certa. Potrivit psihologului Mihaela Sindie Weidinger, puştiul trebuie învăţat să depăşească aceste temeri şi să simtă că e iubit şi protejat de părinţi. “Aflaţi motivele pentru care copilul nu vrea să meargă la şcoală şi demontaţi-le, povestindu- i întâmplări drăguţe de când eraţi voi elevi. Ca să aibă mai multă încredere în el, spuneţi-i ce ar trebui să-l bucure la şcoală, cum să se prezinte sau cum să reacţioneze în diferite situaţii”, ne-a explicat psihologul.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Comentariile sint moderate!