sâmbătă, 3 martie 2012

12 secrete ale oamenilor fericiti

http://www.ziare.com/life-style/fericire/12-secrete-ale-oamenilor-fericiti-1146567

12 secrete ale oamenilor fericiti


100 de experti din intreaga lume si-au sintetizat studiile intr-o carte care ne explica cum sa privim partea plina a paharului. In "Cartea mondiala a fericirii", Leo Borman a adunat concluziile cercetarilor acestor "psihologi ai fericirii", care au chestionat mii de oameni.

Prin munca neobosita si analiza comparata, s-a ajuns la aceste 12 secrete prin care putem atinge fericirea personala, informeaza Daily Mail.

Accepta ceea ce ai

Oamenii fericiti isi doresc ceea ce pot sa obtina, in timp ce nefericitii nu par niciodata sa obtina ceea ce isi doresc. Sunt fericiti pentru ca isi fauresc vise realizabile, stiu cum sa evite dezamagirile si cum sa faca surprize placute atat pentru ei, cat si pentru ceilalti. Asta pentru ca telurile lor sunt realiste.

Dr. Jose de Jesus Garcia Vega, de la Universitatea Monterrey, din Mexic, este de parere ca "trebuie sa acceptam intamplarile vietii asa cum vin si vom reduce astfel socul nefericirii aduse de schimbare. Cei care isi petrec o groaza de timp plangandu-se despre ceea ce li se intampla isi irosesc inutil energiile". Pentru a fi fericiti trebuie sa invatam sa ne bucuram de ceea ce avem.

Bucura-te de ceea ce faci

Oamenii fericiti sunt cei care fac ceea ce le place si carora le place enorm ceea ce fac - nu faceti nimic doar pentru glorie sau bani. Nu are rost sa ramaneti prizonieri intr-o slujba pe care o urati, inconjurati de colegi neprietenosi, doar pentru ca salariul este multumitor - multa lume uita ca ar trebui sa fie fericita si la munca.

"Foarte multi dintre noi isi petrec cei mai frumosi ani ai vietii incercand sa faca bani si cariera, dar sacrificandu-si pe acest drum sanatatea si familia", mai spune dr. Garcia Vega. Intr-o etapa ulterioara, acesti bani vor fi cheltuiti pentru recuperarea sanatatii pierdute si a familiei instrainate.

Traieste clipa

Nu te refugia in trecut, gandindu-te mereu la ce a mers rau sau la esecurile anterioare. Dar, totodata, nu visa la un viitor ideal, pentru ca asa ceva nu exista, si nici nu te ingrijora pentru ceea ce inca nu s-a intamplat. Oamenii fericiti stiu sa aprecieze prezentul si isi impun o gandire pozitiva. Daca nu poti fi fericit astazi, ce te face sa crezi ca maine va fi altfel?

Alege fericirea

Nu te teme sa faci un pas inapoi si sa iti evaluezi aspiratiile. Imagineaza-ti viata ta ca pe o poveste pe care o poti corecta si revizui pe parcurs. Aceasta abordare flexibila te va determina sa alegi sa fii fericit.

Ingrida Geciene de la Universitatea din Vilnius, Lituania, a cercetat gradul de fericire al oamenilor din 31 de tari europene. A descoperit doua categorii, pe care le-a denumit entuziastii si fatalistii. Entuziastii sunt cei constienti de liberul arbitru si sunt capabili sa isi controleze viata. Fatalistii sunt cei care cred ca aproape nimic nu se poate schimba prin interventie personala.

Tarile nord europene au mult mai multi entuziasti, iar in tarile latine, precum Spania si Italia, exista un procent mai ridicat de fatalisti.

Relatiile

Ne obtinem fericirea de la ceilalti oameni, dar si ajutandu-i pe ceilalti. Asa cum celalalt ne poate face fericit, si noi suntem la randul nostru "celalalt" pentru altii. Nu uitati sa ii pretuiti intotdeauna pe cei apropiati.

Ramai ocupat

Daca doresti sa fii mai fericit, fii sociabil, accepta invitatiile in oras, la plimbare, la petreceri etc. Secretul pentru a simti gustul fericirii este sa te bucuri de compania celorlalti.

Construieste-ti o viata sociala solida, nu din obligatie, ci pur si simplu ca sa te distrezi si sa gasesti sensul vietii. Persoanele active si sociabile sunt cele mai sanatoase si mai fericite. Implica-te. Fii adeptul motto-ului "daca nu este traita, viata se iroseste repede".

Fereste-te sa faci comparatii

Ambitia este sanatoasa si poate face oamenii fericiti, explica profesorul francez Claudia Senik, dar invidia aduce nefericire. Comparandu-ne cu ceilalti nu facem decat sa ne diminuam ambitiile. Aceste comparatii sunt folositoare doar daca putem invata ceva constructiv. Concentrati-va pe telurile si visurile personale pentru a va bucura de realizarile proprii.

Fii tu insuti

Asa cum nu trebuie sa ne comparam cu ceilalti, este important si sa nu ne ingrijoram de ceea ce ar putea crede altii despre noi. Sa fim noi insine. Oamenii fericiti sunt spontani, naturali si veritabili. Ei spun ceea ce gandesc si ce simt si nu se preocupa prea mult de ce ar putea crede lumea despre ei. A fi tu insuti te face sa te simti liber si autentic.

Nu te mai ingrijora din orice

Nu te lua prea in serios. Oamenii fericiti nu se ingrijoreaza prea repede si recunosc ca 90% din temeri sunt absurde si nu se adeveresc niciodata.

Organizeaza-te

Poate ca ii invidiezi pe acei boemi relaxati si nepasatori, care fac totul dupa ureche, dar nu te lasa pacalit. Oamenii fericiti au planuri, se organizeaza, au un scop in viata. Poti obtine ceea ce doresti doar daca mai intai stii ce iti doresti cu adevarat. Acei boemi par doar fericiti, dar de fapt se afla in deriva.

Gandeste pozitiv

Daca inmagazinezi emotii si sentimente negative, iti creezi un disconfort fizic si moral. Oamenii fericiti sunt cei care se descarca si isi spun necazurile. Priviti intotdeauna partea plina a paharului.

Atletii de succes stiu sa se concentreze pe modalitatea prin care vor castiga, nu pe cea prin care vor pierde, afirma psihologul Miriam Akhtar, din Marea Britanie. Optimisul este calea spre fericire, el reprezinta mecanismul de auto-aparare al organismului impotriva depresiei.

Pretuind viata pretuiti fericirea

Gasirea unui scop in viata este calea care duce spre fericire si nu invers. Cei mai fericiti oameni realizeaza ca atingand aceasta stare isi adauga ani buni vietii lor si dau viata anilor pe care ii au de trait.


http://www.ziare.com/life-style/trucuri/trucuri-pentru-fericire-1037143

Trucuri pentru fericire


Fericirea depinde in proportie de doar 10% de conditiile de viata, potrivit unor specialisti din cadrul Universitatii din California. In proportie de 50% depinde oarecum de mostenirea genetica si 40% de activitati pe care le facem in mod deliberat pentru a ne simti mai veseli.

Prevention.com iti arata cateva trucuri ale caror efecte pozitive asupra starii de spirit au fost demonstrate.

1. Uita-te la fotografii

Atunci cand te simti un pic deprimat sau pur si simplu fara chef uita-te pe fotografii. Fie ca sunt unele din copilarie, fie ca sunt unele dintr-o vacanta care te-a impresionat, acestea au puterea de a te inveseli intr-o masura mai mare decat o poate face o bucata de ciocolata sau o bautura.

Cu ajutorul pozelor dragi iti poti mentine si la serviciu o stare de buna dispozitie, pe cat posibil. Spre exemplu, iti poti pune pe desktop un set de fotografii care sa apara succesiv.

2. Mananca nuci si somon

Acestea sunt bogate in acizi grasi Omega-3, substante care scad riscul de a face o depresie, dar te si pun pe picioare daca esti mai trist. Un studiu a demonstrat concret ca aceia care aveau un nivel crescut de Omega-3 s-au descurcat cu 49-58% mai bine la anumite teste pentru buna dispozitie decat cei cu niveluri mai mici ale acestei substante.

3. Inhaleaza un parfum placut

Conform unui studiu realizat in Austria, mai multe persoane care au stat intr-o incapere in care se simtea parfum de portocale si levantica au fost mai calme si mai pozitive decat cele care au stat intr-o camera fara nicio mireasma. Cel mai indicat este sa iei astfel de parfumuri din surse cat mai naturale. Adica spre exemplu sa pui cateva coji de portocala in incapere.

4. Deschide jaluzelele

O alta analiza, realizata cu ajutorul a 450 de femei, a scos la iveala faptul ca cele care au lasat soarele sa patrunda in camera, in special dimineata, s-au simtit mai binedispuse.

Daca ai timp si spatiu poti chiar sa iei micul dejun langa o fereastra pe care sa patrunda multa lumina. In plus, unele studii sugereaza si ca exercitiile fizice facute dimineata, intr-o camera bine luminata de afara, aduc un plus starii de spirit. Totodata, daca lucrezi intr-un spatiu inchis multe ore pe zi, straduieste-te sa iesi de cateva ori.

Persoanele care se bucura de lumina directa a soarelui au mai putine probleme cu somnul si deprimarea.

5. Fa miscare

Multe persoane amana de pe o zi pe alta sa faca miscare deoarece nu au timp sau energie pentru exercitii intense. Acestea nu stiu insa ca pana si activitatile fizice de intensitate moderata, cum ar fi o plimbare in parc sau gradinaritul, sunt benefice pentru dispozitie.

6. Fa ordine

Dezordinea, fie ca este la serviciu fie ca este acasa, te poate face sa ai o stare de iritare si sa simti ca ai senzatia de esec. Daca nu ai timp, fa macar o ordine de suprafata. Va fi suficienta pentru a-ti simti mintea mai relaxata.

7. Gandeste rapid si pozitiv

Daca, spre exemplu, soacra te innebuneste cu ceva ce considera ca ar fi trebuit sa faci, propune-ti sa gasesti in 30 de secunde cateva lucruri cu care ea te-a ajutat. In acest mod, energia negativa va fi inlaturata si te vei simti mai bine.

8. Razi

Atunci cand te simti stresat sau ingrijorat incearca sa faci ceva ce te amuza. Uita-te la o comedie sau urmareste un clip video amuzant pe Internet. Rasul produce o reactie chimica ce imbunatateste aproape imediat starea de spirit, reduce durerea si stresul si intareste imunitatea. De asemenea, un simplu zambet ajuta, chiar daca este un pic fortat.

9. Izoleaza-te

Exista studii care sugereaza ca oamenii au o nevoie innascuta de a se izola din cand in cand, pentru a se regasi si a se linisti. Nu ezita sa cauti cateva clipe de odihna si singuratate ori de cate ori simti nevoia, chiar si la serviciu daca se poate. Inchide ochii si gandeste-te la ceva ce iti aduce bucurie si seninatate.

10. Petrece timp cu un prieten glumet

Oamenii care locuiesc in apropierea unor prieteni joviali au cu 42% mai multe sanse de a fi fericiti.


http://www.ziare.com/life-style/trucuri/6-cai-simple-pentru-o-stare-de-spirit-mai-buna-1017034

6 cai simple pentru o stare de spirit mai buna


Agitatia pe care o resimtim aproape in fiecare zi si problemele care apar deseori ne fac sa ne pierdem din pozitivism, seninatate si bucurie. Pentru a nu te lasa insa coplesit de greutati poti incerca sa iti imbunatatesti starea de spirit.

Iata sase cai simple prin care poti face acest lucru, potrivit self.com.

1. Transpira

Exercitiile fizice pot fi la fel de eficiente in ameliorarea unei depresii usoare si chiar moderate precum este antidepresivul Zoloft. Miscarea stimuleaza eliberarea substantei numita dopamina, care duce la cresterea nivelului starii de bine.

2. Mananca anumite alimente

Acizii grasi omega 3 ajuta creierul sa raspunda la semnalele transmise prin dopamina si serotonina. De asemenea, fructele colorate, care contin antioxidanti si flavonoide, si legumele merg foarte bine in combinatie cu acesti acizi pentru a proteja creierul de o inflamatie ce poate declansa depresia.

Trucuri simple pentru a-ti imbunatati starea de spirit

3. Dormi 7-8 ore

Cei care au probleme cu somnul sunt de cinci ori mai predispusi unei depresii decat cei care dorm 7-8 ore pe noapte.

4. Mediteaza si relaxeaza-te

Mai multe studii au aratat ca meditatia facuta in mod regulat impiedica reaparitia unei depresii la fel de bine ca si anumite medicamente. Incearca sa iti limpezesti mintea, sa nu te mai gandesti la nimic, si sa te concentrezi doar pe a inspira si expira.

5. Iesi pe afara

Lumina soarelui este cheia reglarii ceasului tau biologic, care afecteaza starea de spirit, somnul, energia. Stai pe afara aproximativ o ora pe zi.

Posacii pot da vina pe parinti pentru starea lor de spirit

6. Fa-ti un prieten

Cei care nu au pe nimeni foarte apropiat sunt mult mai expusi riscului de a face depresii. De aceea este important sa ai pe cineva cu care sa poti vorbi despre aproape tot ce simti si ti se intampla.

http://www.ziare.com/life-style/trucuri/trucuri-simple-pentru-a-ti-imbunatati-starea-de-spirit-790803

Trucuri simple pentru a-ti imbunatati starea de spirit


Daca simti ca rutina te sfarseste, nimic nu te mai incita, nu-ti mai suscita curiozitatea, afla ca nu e neaparata nevoie de un concediu pentru a-ti schimba starea de spirit.

Exista cateva trucuri aparent mici, dar care dau rezultate mari, conform Health.com.

Schimba mainile

Printre acestea se numara acela de a incerca, pentru o perioada de timp, sa nu-ti folosesti mana dominanta. Cu alte cuvinte, daca obisnuiesti sa faci totul cu dreapta, incearca sa nu trisezi si sa incerci sa faci aceleasi lucruri, dar ca si cum ai fi stangace.

E drept, rezultatele vor fi stangace de-a dreptul, dar aceasta simpla schimbare va face ca neuronii sa se dezvolte, ceea ce iti va ascuti memoria si gandirea. Va fi ca un puseu de sanatate pentru creierul tau, rezultatul fiind ca vei iesi din acea stare de apasare.

Pune-ti la treaba simturile

Incearca sa te imbraci cu ochii inchisi sau intr-o seara, cand iesi cu iubitul la cina, comunica doar non-verbal. Punand la treaba alte simturi decat in mod normal, vei ajuta creierul sa "nasca" noi neuroni, ceea ce te va face mai creativa. Te poti inveseli numai la gandul ca numarul pretiosilor tai neuroni tocmai a crescut.

Incearca ceva nou

Nu trebuie sa fie ceva maret; poate fi orice, ca, de exemplu, o ora gratuita de dans. Unele cluburi au primul curs gratuit, pentru a-si alege elevii. Dar poate fi absolut orice care te incita, te pune la treaba si-ti ofera rezultate palpabile, care duc la o schimbare in bine a starii de spirit.

Priveste partea plina a paharului

Probabil ca ai mai auzit asta, dar daca ai ajuns din nou in aceasta situatie, cu siguranta nu ai tinut minte cum trebuie sa procedezi intr-o situatie care nu-ti place in proportie de 100%. Daca ploua si asta te indispune, in loc sa te gandesti ca ti se strica frizura la care ai muncit atat sau ca fondul de ten o va lua la vale, mai bine gandeste-te ce bine se simt florile din gradina ta.

Cautand mereu partea plina a paharului nu numai ca vei face cunostinta cu varianta ta mai optimista, dar, in timp, vei deveni cat se poate de inventiva. Exista situatii in care partea plina a paharului e aproape invizibila. Cu toate acestea, merita s-o cauti si s-o gasesti.

http://www.ziare.com/life-style/intalniri/cum-sa-aduci-fericirea-in-viata-ta-977120

Cum sa aduci fericirea in viata ta


Daca spunem ca este greu sa mentii o atitudine pozitiva in aceste zile, nu prea sunt multi cei ce nu sunt de acord. Insa, pentru a putea face fata tuturor sarcinilor, trebuie sa ai parte si de o atitudine ceva mai pozitiva, altfel totul te va coplesi. Citeste in continuare ce poti face pentru a aduce putina fericire in viata ta.

Incearca ceva ce nu ai mai facut pana acum, te sfatuieste Life 123. Daca faci zilnic aceleasi lucruri, la un moment dat te vei plictisi si nu te vei simti multumit. Micile schimbari te pot face sa te simti mai fericit.

Gandeste-te la lucrurile bune din viata ta. Stai cateva minute pe zi si scrie pe hartie lucrurile bune din viata ta, de ce sa te gandesti ca vecinul are o masina mai frumoasa decat a ta, cand te poti gandi ca ai o masina si nu trebuie sa astepti dupa transportul in comun.

Zambeste tuturor. Asa cum lasi sa se vada cand esti suparat, fa la fel si cand esti fericit. Zambeste tuturor persoanelor care iti ies in cale.

Mediteaza in mod regulat si roaga-te. Indiferent de religie, rugaciuna este un lucru ce te poate face sa te simti mai bine si sa ai o atitudine pozitiva mai mult timp.

Viseaza cu ochii deschisi si gandeste-te la cum ai vrea tu sa se desfasoare viata ta in continuare.

Daca vrei sa incepi un lucru, nu il amana. Cu cat il incepi mai repede, cu atat vei termina mai repede si o sa sa te simti mai multumit. Asa ca incepe acum, nu astepta pana maine.

Ajuta oamenii din jurul tau care au nevoie de tine. Daca vei face acte de bunatata inima ti se va umple de bucurie.

Ai grija cu emotiile tale. Daca esti deprimat, incearca sa canti cu voce tare melodii care sa iti ridice moralul. Daca te simti singur, suna un prieten. Daca esti suparat, incearca sa gasesti ceva care sa te faca sa razi.

In incredere in propria persoana si in calitatile tale. Gandeste la munca ta, la ceea ce faci pentru familia ta, gandeste-te la ce te face deosebit fata de ceilalti si aprecieaza ca aceste lucruri de fac unic.

Daca intr-o zi esti fericit ca ai reusit un protecit, incearca ca urmatorul sa fie si mai bun si urmatorul mult mai bun decat cele din urma. Incearca sa dai tot ce poti atunci cand ai de facut ceva. Daca ceilalti vor fi incantati, tu te vei simti mai fericit

http://www.ziare.com/life-style/intalniri/cum-sa-fii-fericit-in-59-de-secunde-825394

Cum sa fii fericit in 59 de secunde


Cu totii vrem sa fim fericiti. Pe langa asta vrem sa fim bogati, mai slabi, mai grasi, mai frumosi, mai blonzi, mai zambitori, dar si mai multumiti de viata noastra si de noi.

Dar pana in prezent nimeni nu a descoperit secretul fericirii si nimeni nu a brevetat inca reteta acesteia. Insa cateva sfaturi utile care va ajuta sa obtineti o mica schimbare va ofera cei de la Il Giornale.

Aceste schimbari in bine se pot face in mai putin de un minut, mai precis in 59 de secunde.

Psihologul britanic Richard Wiseman a scris un manual in care a gasit solutii utile pentru rezolvarea conflictelor cu iubitul, a situatiilor tensionate de la munca si pentru alte situatii neplacute care va strica ziua.

"59 de secunde: gandeste putin, schimba mult" este titlul cartii pe care profesorul Wiseman a scris-o dupa ce a petrecut sase luni analizand rezultatele analizelor stiintifice efectuate pe tema fericirii.

Secretul acestei stari de beatitudine nu este unul nemauzit pana in prezent, dar multi dintre noi il omitem. Astfel ca in situatiile grele pe care le intampinam zilnic in primele 20 de secunde trebuie sa zambim, iar efectul va fi garantat.

"Un suras trebuie sa dureze intre 15 si 30 de secunde si sa va amintiti sa faceti asta cu regularitate", va sfatuieste Wiseman. La unul dintre experimentule omului de stiinta au participat 240 de persoane, care au fost impartite in doua grupuri.

Participantii din primul grup au vizionat niste fotografii cu niste bebelusi zambitori, simpatici si fericiti. Concluzia a fost ca creierul uman raspunde pozitiv la imaginile cu bebelusi zambitori, inducand o stare de bine.

Un alt sfat util ne spune ca este mai bine sa investim in lucruri care ne imbogatesc experienta de viata, in defavoarea achizitionarii de bunuri materiale.

De asemenea daca vreti sa fiti fericiti trebuie sa faceti mici gesturi in viata de zi cu zi. Daca simti nevoia unei schimbari cauta-ti un nou hobby, incepe un nou proiect, invata sa pictezi sau orice altceva ce tine de arta, intalneste persoane noi, indeplineste-ti un obiectiv, discuta cu prietenii sau colegii tai, viziteaza-ti familia si alte lucruri care iti aduc satisfactie.

http://www.ziare.com/life-style/intalniri/fericirea-se-invata-inveseleste-te-subit-802343

Fericirea se invata - inveseleste-te subit


Cand simti ca toata flota ta de corabii se scufunda, ca daca nu faci ceva repede ai sa plangi - si nu pentru ca ai avea un motiv plauzibil, desi daca stai sa te gandesti s-ar gasi 1.000 - , e cazul sa iei masuri imediat.

Din fericire, masurile sunt la indemana ta. Aminteste-ti de ele ori de cate ori esti intr-o stare de spirit proasta, te sfatuieste Lemondrop.

Pune-ti niste muzica tehno

Sa stii ca exista si un alt motiv pentru care muzica tehno a fost inventata, altul decat acela ca producatorii de farmaceutice - si in general cei care fabrica analgezice, menite sa anuleze durerile de cap - sa ramana in business.

Mai multe studii au demonstrat ca aceia care au ascultat acest gen de muzica au fost mai fericiti imediat dupa, decat cei care au ascultat un gen de muzica mai lina.

Da cuiva niste bani

Si nu cu imprumut. Un studiu realizat in 2008 a scos la iveala faptul ca persoanele care fac cadouri prietenilor sau fac donatii se incarca doar cu emotii pozitive.

Daca prietenii sunt in concediu, iar la biserica e lacat, coboara pana la coltul strazii sau ia masina pana intr-un cartier mai nevoias si plateste-ti cu cativa lei fericirea.

Ai putea, la fel de bine, sa-ti "imprumuti" unul dintre colegii mereu aflati la stramtoare, chiar daca stii ca niciodata nu vei vedea banii inapoi. Ce primesti inapoi nici nu se compara cu ce ai dat.

Mananca ceva delicios

S-a dovedit prin nenumaroase studii ca fructele si legumele te ajuta sa treci mai usor peste provocarile unei zile incarcate de emotii nu tocmai pozitive.

In plus, un creier linistit e unul care a procesat deja informatia ca organismul a primit ceva de mancare. Poti incerca niste popcorn indulcit, niste rosii sau chiar niste struguri. Toate acestea iti vor creste productia de endorfine.

Imbratiseaza sincer pe cineva

O simpla imbratisare te poate face mai fericit. Iar stiinta nu face decat sa certifice acest fapt; un studiu realizat in Universitatea din Pennsylvania a aratat ca oamenii care se imbratiseaza de 5 ori pe zi, timp de o luna, sunt cei mai fericiti.

Iesi in soare

Daca tot e vara, profita si mergi la plaja. Nu pentru ca stii ca iti sta atat de bine bronzata, ci pentru ca soarele este cea mai buna sursa de vitamina D, aflata in stransa legatura cu energia si chiar puterea muschilor tai.

In plus, vitamina D te ajuta sa pui mai putine kilograme pe tine sau, cel putin, mai greu.

Joaca-te

Ori de cate ori simti nevoia, intra intr-un magazin de jucarii si nu iesi cu mana goala. Daca te intanesti cu cineva, da vina pe nepotul pe la care n-ai mai trecut de mult.

Psihologii trambiteaza de multa vreme ideea ca ai face bine sa te joci, asa cum faceai in copilarie, cand simti ca ganduri mai putin optimiste iti dau tarcoale.

Daca iti placea sa colorezi, de ce n-ai relua obiceiul? Daca dau musafirii peste cartile tale de colorat, tot nepotul le-a uitat.

Mangaie un animal de companie

Daca n-ai, poate ar fi vremea sa te mai gandesti si sa-ti iei unul. Daca starea ta generala cere intervetie rapida, apeleaza la cainele vecinului sau al prietenilor tai.

Studiile arata ca mangaierile ar putea fi mai bune decat chiar Prozacul. Un studiu realizat de Universitatea din Pennsylvania a aratat ca dupa ce ai mangaiat un catel prietenos si familiar, presiunea sangelui scade, la fel ca si tensiunea din muschi.

Iar cele mei recente studii pe acelasi subiect arata ca "socializarea" cu un catel miscoreaza chiar nivelul hormonilor de stres din sange in doar cateva minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sint moderate!

ShareThis

Notiţă: Site-ul oficial al cercetaşilor sibieni, cu programe şi activităţi, legături etc. s-a mutat la adresa: scouts.ro.
Aici te afli pe un blog de uz intern şi neoficial al cercetaşilor sibieni, cu resurse din domeniile interesante pentru ei sau părinţii lor.

Publicitate

sigur.info-internet mai sigur pentru copii

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
what is my ip address?