joi, 15 martie 2012

Ce nu știai despre ceapă

de pe net:

Ce nu știai despre ceapă

Ceapa – curiozități

-

Din studiile efectuate asupra proprietăților și efectelor cepei și
usturoiului, se pare că aceste două vegetale deosebite au proprietatea
de a "absoarbe" virușii și bacteriile, în momentul în care sunt
"activate", adică în momentul în care intră în contact cu aerul. Astfel, în trecut, în tradiția românească ceapa și usturoiul se
"desfăceau" la masă și se mâncau direct, ca atare, pe loc. Nu se
preparau spre a se lăsa "pe mai târziu". De ce ? În momentul în care ceapa și usturoiul sunt
"activate" (intră în contact cu aerul), ele încep să "absoarbă" din
mediul înconjurător virușii și bacteriile. Când se mănâncă direct, pe loc, ele intră direct în organism. Astfel,
procesul de absorbție al virușilor și bacteriilor se produce doar în
interiorul organismului, preluând de acolo viruși și bacterii. În cazul în care ceapa și usturoiul nu se consumă "pe loc", în
contact cu aerul ele încep "absorbirea" de viruși și bacterii din
mediul înconjurător (până la momentul în care le mâncăm), pe care noi
apoi le introducem în organism.
Astfel, putem alege:
- să folosim ceapa sau usturoiul spre a atrage virușii și bacteriile din
atmosferă, pe care apoi să le introducem în organism ?
SAU
- să folosim ceapa și usturoiul să absoarbă doar virușii și bacteriile din organism ?
De noi depinde.

-

CEAPA

În 1919 când gripa a ucis 40 milioane de oameni, un doctor vizita
fermierii pentru a-i ajuta să combată gripa. Mulți dintre fermieri și
familiile lor o contractaseră și mulți chiar muriseră.

Doctorul a ajus la un fermier unde, spre surprinderea lui, toți
membrii familiei erau sănătoși. Când doctorul a întrebat fermierul ce
făcea el diferit de ceilalți, soția lui a spus că a pus o ceapă
necurățată într-un vas în fiecare cameră a casei (și probabil pe
vremea aceea casa avea doar 2 camere). Doctorul nu a crezut și a cerut
una din cepe pentru a o analiza la microscop. Spre surprinderea lui a
descoperit virusul gripei în ceapă. În mod evident aceasta a absorbit
virusul păstrând familia sănătoasă.

Apoi, am auzit această povestire de la coafeza mea din Arizona . Acum
mulți ani angajații ei se îmbolnăveau de gripă și la fel mulți dintre
clienți. În următorul an ea a pus cepe în boluri peste tot în salon.
Spre surprinderea ei nici un angajat nu s-a mai îmbolnăvit.

Morala poveștii este: cumpărați câteva cepe și puneți-le în boluri în
fiecare cameră din casă. Încercați și veți vedea. Noi am făcut asta anul
trecut și nimeni din casă nu s-a îmbolnăvit de gripă. Dacă
totuși faceți gripă, va fi o formă ușoară. Ce aveți de
pierdut ? Doar câteva cepe.

Acum, mai există și un PS la această poveste, trimis de o prietenă
din Oregon care de obicei îmi trimite contribuții la articolele pe
tema sănătății. Ea mi-a povestit următoarea experiență despre ceapă:

"Eu nu știam despre povestea cu fermierul, dar știu că eu personal
am făcut pneumonie și am fost foarte bolnavă. Am citit un articol care
spunea să tai o ceapă la ambele capete, să pui unul din capete într-o
furculiță și să pui capătul înfipt în furculiță într-un borcan gol, iar apoi să pui borcanul lângă patul pacientului peste noapte. Se spunea că ceapa se înnegrește peste noapte din cauza germenilor… și chiar așa s-a întâmplat. Dimineață ceapa era un dezastru, dar eu deja mă simțeam mai bine. Altceva ce am citit într-un articol a fost că atât ceapa, cât și
usturoiul, distribuite prin cameră, au salvat pe mulți de la ciuma
neagră. Ele au multe proprietăți antibacteriale și antiseptice."

-

CEPELE ABANDONATE DEVIN OTRĂVITOARE !

Am folosit o ceapă care fusese lăsată în frigider. Uneori nu folosesc
o ceapă întreagă odată, ci păstrez cealaltă jumătate pentru mai
târziu.

După ce am citit această informație mi-am schimbat părerea… și pe
viitor voi cumpăra cepe mai mici.

Am avut privilegiul să vizitez Mullins Food Products, divizia de
fabricare a maionezei. Mullins este mare și este deținută de 11 frați
și surori din familia Mullins. Prietena mea Jeanne este CEO acolo.

A venit vorba despre intoxicații alimentare și am dorit să le
împărtășesc ceea ce am aflat de la un chimist.
Tipul care ne-a condus în turul fabricii se numea Ed și era unul
dintre frați. Un expert în chimie, implicat în
dezvoltarea formulei sosului. El a dezvoltat formula sosului și pt
McDonald's.

Deci rețineți că Ed este un magician al chimiei alimentare. În
timpul vizitei cineva a întrebat dacă chiar trebuie să ne facem griji
cu privire la maioneză. Oamenii întotdeauna sunt îngrijorați că
maioneza se va strica. Răspunsul lui Ed vă va surprinde. El a spus că
toată maioneza produsă comercial este sigură.
"Nici măcar nu trebuie pusă la frigider. Nu face nici un rău să
fie pusă, dar nu e neapărat necesar". El a explicat că pH-ul maionezei
este stabilit la o valoare la care bacteriile nu pot supraviețui în
mediul înconjurător. El a vorbit despre picnicul esențial, cu bolul de
salată de cartofi pe masă și cum toată lumea dă vina pe maioneză când
cuiva îi este rău.
Ed spune că atunci când este raportată intoxicația alimentară, primul
lucru pe care îl cercetează autoritățile este când a mâncat bolnavul
ultima oară CEAPA și de unde au venit aceste cepe (din salata de
cartofi ?) Ed spune că nu maioneza (atâta timp cât nu e făcută în casă)
este cea care se strică la aer. Cel mai probabil este ceapa, iar dacă
nu ceapa, atunci CARTOFII.

El a explicat că ceapa este o mare piață de desfacere pentru bacterii,
în special ceapa negătită. Nu ar trebui niciodată să păstrezi o bucată
de ceapă tăiată. Nu este sigură nici dacă o pui într-o pungă etanșă și
o bagi la frigider.
Se contaminează deja suficient doar prin faptul că e tăiată și stă
la aer puțină vreme, și poate deveni periculoasă pentru cine o
ingerează (așa că, atenție sporită la ceapa care vă este pusă în
burger la meciurile de baseball).

-
Ed spune că dacă iei partea de ceapă lăsată și o gătești nebunește
s-ar putea să fii în regulă… dar dacă tai ceapa lăsată ca să o pui
în sandwich îți cauți problemele cu lumânarea. Atât ceapa cât și
cartofii fierți dintr-o salată de cartofi vor atrage și favoriza
înmulțirea bacteriilor mult mai repede decât orice maioneză preparată
comercial.Deci, cum sună asta ca noutate ? Luați-o cum vreți. Eu (autorul) am de
gând să fiu foarte atent la ceapă de acum încolo. Din mai multe motive
acord credibilitate unui chimist și unei companii care produce
milioane de tone de maioneză pe an.
De asemenea, câinii nu trebuie să mănânce NICIODATĂ CEAPĂ. Stomacul lor nu o poate metaboliza.
-

Deci, nu uitați că este periculos să tăiați o ceapă și s-o folosiți
pentru gătit a doua zi. 
Devine otrăvitoare într-o singură noapte și
creează bacterii toxice care pot provoca infecții la stomac din cauza
excesului de secreție de bilă și chiar intoxicații alimentare.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sint moderate!

ShareThis

Notiţă: Site-ul oficial al cercetaşilor sibieni, cu programe şi activităţi, legături etc. s-a mutat la adresa: scouts.ro.
Aici te afli pe un blog de uz intern şi neoficial al cercetaşilor sibieni, cu resurse din domeniile interesante pentru ei sau părinţii lor.

Publicitate

sigur.info-internet mai sigur pentru copii

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
what is my ip address?