sâmbătă, 31 martie 2012

Am fost mintiti toata viata. Un lucru pe care il faci in fiecare zi este gresit si impotriva firii

Am experimantat aceasta idee in armata, cind eu preferam la planton SCHIMBUL 2 in locul SCHIMBULUI 3 pe care se bateau toti (schimbul 1 era rezervat "veteranilor", celor din ciclul 2) ... schimbul 2 presupunea ca la ora 21 te culcai normal, la ora 0 intrai tu. fiind trezit de schimbul 1 al plantonului, apoi la ora 3 te culcai din nou ... in vacanta puteti incerca sa experimentati sa vedeti cum va simtiti ... daca seara sinteti obositi si nu mai puteti citi paginile pe care doreatis a el cititi, culcati-va ... treziti-va o ora in cursul noptii, sa zicem la ora 0, cititi paginile din carte pe care vi le-ati propus, culcati-va la loc :)  ... experimentati daca dimineata ati retinut ceea ce ati citit ...
Tocmai faptul ca mai aveti 5...6 ore de somn dupa ce terminati de citit, va face sa cititi cu placere ...
Acum, in tabere, voi ce schimb iubiti sa faceti planton?
Si cum vreti sa faceti planton, singuri sau cu un coleg/colega?
Binenteles in taberele unde se solicita plantonul/cartul, cum e de pilda in navigatia pe yacht ...

http://stirileprotv.ro/stiri/sanatate/am-fost-mintiti-toata-viata-un-lucru-pe-care-il-faci-in-fiecare-zi-este-gresit-si-impotriva-firii.html

Am fost mintiti toata viata. Un lucru pe care il faci in fiecare zi este gresit si impotriva firii

Stiinta si istoria ne demonstreaza, cu un volum covarsitor de dovezi, ca unul dintre cele mai intalnite sfaturi pe care le dau medicii este total gresit si impotriva firii umane.

In anii '90 psihiatrul Thomas Wehr a condus un experiment in cadrul caruia un grup de oameni au dormit timp de 14 ore in fiecare zi, timp de o luna.

A durat ceva pana cand organismul acestora si-a format o rutina de somn, insa, pana in a patra saptamana, toti au ajuns sa urmeze, in mod natural, acelasi program. Dormeau cate patru ore, se trezeau pentru una sau doua, apoi mai dormeau inca patru.

Chiar daca rezultatele oamenilor de stiinta au uimit lumea medicala, in opinia publica a ramas inradacinata ideea ca un individ trenuie sa doarma opt ore consecutive.

6 lucruri incredibile pe care sigur NU le stiai despre somn

In 2001, istoricul Roger Ekirch de la Universitatea Virginia Tech a publicat o lucrare de seminar bazata pe 16 ani de studii si cercetare, dezvaluind o varietate de exemple istorice, potrivit carora oamenii obisnuiau sa doarma in doua reprize.

Cartea acestuia, care a aparut patru ani mai tarziu - "At Day's Close: Night in Times Past" (n.r. "La sfarsitul zilei: noaptea in timpuri istorice") - face referire la 500 de exemple de modele de somn stranse din jurnale personale, insemnari din tribunale, tratate medicale si literatura - de la "Odiseea" lui Homer pana la studii antropologice despre triburile moderne din Nigeria.

Exact ca in experimental lui Wehr, oamenii din aceste exemple isi incepeau odihna cu doua ore dupa apus, dormeau patru ore, se trezeau pentru una sau doua, apoi mai dormeau inca patru.

In cele maximum doua ore cat indivizii stateau treji, acestia erau activi: mergeau la toaleta, fumau, isi vizitau vecinii. Cei mai multi ramaneau in pat si citeau, scriau sau se jucau. In plus, cartile de rugaciune din secolul al XV-lea contineau rugaciuni special compuse pentru aceste doua ore.

In acest timp oamenii nu se izolau: vorbeau cu partenerii de viata si intretineau relatii sexuale. Un manual medical din secolul al XVI-lea chiar ii sfatuia pe oameni ca cel mai bun moment pentru a concepe un copil era "dupa prima repriza de somn", cand "se vor bucura mai mult" si "o vor face mai bine".

Ekirch a gasit dovezi ca cea de-a doua repriza de somn a inceput sa dispara in timpul secolului al XVII-lea. Acest fenomen a inceput sa apara odata cu urbanizarea, in clasele sociale bogate din nordul Europei, si in decurs de 200 de ani s-a raspandit in toata societatea occidentala. Astfel ca, pana in anii 1920, ideea de doua reprize de somn a disparut compet din constiinta sociala.

Ekrick explica faptul ca disparitia modelului antic de odihna a fost cauzata de imbunatatirea stilului de viata: aparitia iluminatului public, introducerea electricitatii in locuinte si aparitia cafenelelor, care erau deschise si toata noaptea. Astfel a a crescut si numarul acitivitatilor pe care oamenii le puteau intreprinde noaptea, iar programul de somn s-a schimbat.

Aceasta teorie este confirmata si de istoricul Craig Koslofsky, autorul carii "Evening's Empire" (n.r. "Imperiul Noptii"), care povesteste cum, inainte de secolul al XVII-lea, noaptea era populata numai de criminali, prostituate si alcoolici.

"Sa stai treaz toata noapea nu era o activitate prestigioasa sau care sa aiba valoare sociala", explica acesta.

Asadar, modul in care oamenii se odihnesc a inceput sa se schimbe odata cu secolul al XVII-lea. Roger Ekirch explica cum oamenii au devenit constienti tot mai mult de timpul disponibil si inainte de secolul al XIX-lea, insa Revolutia Industriala a intensificat nevoia eficientizarii acestuia.

In anul 1829, un jurnal medical ii sfatuia pe parinti sa isi obisnuiasca copiii sa renunte la obiceiul de a dormi in doua reprize.

In zilele noastre, cei mai multi oameni s-au adaptat programului de opt ore de somn, insa Ekrich crede ca foarte multe probleme legate de dereglarea somnului sunt inradacinate in preferinta naturala a organismului de a dormi fragmentat si in raspandirea aproape ubicuua a luminii artificiale.

Cu toate acestea, majoritatea medicilor nu vor sa admita ca un somn consolidat de opt ore nu este natural.

"Foarte multi oameni se trezesc noaptea panicati. Le spun ca experimenteaza o regresie a modelului de somn in doua reprize", explica si Russel Foster, professor la Universitatea Oxford si expert in neurologie.

"Peste 30% dintre problemele medicale prezentate la doctor se nasc, direct sau indirect, din modul de a dormi. Insa somul a fost ignorant in pregatirea medicala si sunt foarte putine centre unde somnul este studiat", mai spune acesta.

Perioada de doua ore intre doua reprize de somn ar fi putut avea un rol de relaxare profunda si de eliminare a stresului in mod natural.

"Nu este o coincidenta ca, in viata moderna, numarul oamenilor care sufera de anxietate, stres, depresii, alcoolism si consum de droguri a crescut", a declarat specialistul in problem legate de somn si psihologul Gregg Jacobs.

Asa ca, data viitore cand te trezesti in mijlocul noptii, gandeste-te la stramosii tai din epocile preindustriale si relaxeaza-te! Ar putea sa-ti prinda chiar bine!


Nu mai am cuvinte! Nu înţeleg de ce s-a înstrăinat cuprul românesc!

Motto:
Nu mai am cuvinte! Nu înţeleg de ce s-a înstrăinat cuprul românesc!

Opinii: un articol din ziarul Cotidianul ...
daca au dreptate, atunci e pacat!  ... pentru ca "cadou 25 de miliarde de euro, bani care ar fi scos România şi românii din datorii."

================================================================================================

http://www.cotidianul.ro/nu-mai-am-cuvinte-nu-inteleg-de-ce-s-a-instrainat-cuprul-romanesc-177842/

Liderul sindical al CUPRUMIN, Lucian Ţăran:
Nu mai am cuvinte! Nu înţeleg de ce s-a înstrăinat cuprul românesc!

Devalizarea resurselor vitale româneşti a atins apogeul. Cedarea la preţ de nimic a rezervelor de cupru  şi a unei companii aflate pe profit nu mai lasă loc unor interpretări, ci dovedeşte  în mod clar procesul de subminare a  economiei naţionale.  Conform datelor prezentate în interviul de mai jos şi în urma unui calcul elementar ulterior se ajunge la sume incredibile. Zăcământul  aflat în subsolul de la Roşia Poieni conţine peste 1 miliard de tone de minereu. La un randament de extracţie de 80%, ar fi aproape 3 milioane de tone de cupru, care la această oră se vinde cu 8500 de dolari tona.  Adăugând  aproape o tonă de aur şi 10 de argint, se poate spune că statul a dat cadou 25 de miliarde de euro, bani care ar fi scos România şi românii din datorii.  Investiţia totală ar fi costat doar cât spoturile de promovare difuzate  aiurea de către Ministerul Turismului.

Am scăpat şi de cupru, ne stătea în gât…

Aşa este, CUPRUMIN s-a vândut deja, din păcate nici pînă la ora asta nu ştim ce hram poartă cel care a câştigat licitaţia. Pe noi ne interesează ca societatea noastră să-şi păstreze obiectul de activitate, oamenii să-şi păstreze locurile de muncă şi aşa mai departe…

Care ar fi obligaţiile părţii canadiene?

După cum ştiţi, contractul urmează a fi negociat la Ministerul Economiei, aşa că la momentul acesta nu putem şti. Oricum, logica acestei privatizări a fost lipsa de finanţare. Sunt necesare nişte finanţări, în primul rând pe linie de mediu, pentru a se rezolva câteva probleme trecute în Integrata de mediu, ceea ce înseamnă, practic, eliminarea reziduurilor din apă din haldele de steril şi din iazul de decantare. Apoi, evident, e vorba de utilaje şi instalaţii, care acum sunt din anii 80’ şi cu care noi lucrăm chiar şi aşa. Anul trecut am avut un profit de zece milioane de euro.

Înţeleg eu bine? Aţi mers pe profit de 10 milioane de euro?

Da, profit de 10 milioane pe 2011..

În condiţiile în care se lucrează la cât din capacitate?

La un sfert! Lucrăm doar cu o singură linie de producţie din patru.

Care ar fi costurile de retehnologizare şi de mediu pentru ca societatea să lucreze la capacitate maximă?

Am făcut estimarea necesarului de investiţii şi totul s-ar ridica la 80 de milioane de euro. Capacitatea de producţie ar creşte cam de 4-5 ori

Şi, implicit şi profitul… Aşadar, la un calcul sumar… investiţia s-ar recupera în doi ani!

E adevărat, având în vedere şi cotaţiile bursiere pe metale, care ne avantajează în acest moment, pot spune că da! Dar să vă mai spun şi eu ceva! Ideea este că noi, care reprezentăm practic salariaţii societăţii, ne-am opus permanent acestei privatizări. Noi credem că statul ar fi trebuit să-şi asume acest zăcământ strategic pentru România şi să facă investiţiile necesare pentru a nu pierde acest zăcământ, să rămână proprietatea statului, iar statul să beneficieze de tot ceea ce presupune acest lucru.

Este adevărat că rezervele sunt estimate undeva la peste 20 de miliarde de euro?

Da, e adevărat, sigur! Cuprul este produsul principal, iar ca produse secundare avem aur şi argint. Produsul final este concentratul de cupru. Compoziţia este următoarea; 20% cupru, 3,5 grame la tonă de concentrat, aur şi 50 de grame la tonă, argint.

Per total, câte tone de minereu există în exploatare?

Zăcământul de la Roşia Poieni este estimat la 1 miliard, poate puţin peste un miliard de tone de minereu de cupru. Acesta este produsul iniţial pe care noi îl transformăm în concentrat de cupru.

Aşadar, suntem incapabili să ne gestionăm resursele şi să dezvoltăm un minerit competent pe un segment strategic, de o mare valoare. Privatizăm degeaba?

Acesta este şi punctul nostru de vedere. Considerăm că această privatizare nu este în beneficiul nici al salariaţilor, nici al oamenilor din zonă şi cu atât mai puţin al statului român.

Ce se mai poate face?

Din punctul nostru de vedere, noi o să ne căutăm în instanţă drepturile şi vom contesta această licitaţie…

Vă veţi impune punctul de vedere vis-a-vis de contract?

După cum ştiţi, în documentaţia de licitaţie a fost anexat şi un contract-cadru care se va semna cu viitorul investitor. La tot ceea ce am sugerat noi să se ataşeze la contract, păstrarea obiectului de activitate, a angajaţilor, obligarea investitorului să facă investiţii pe toate liniile, ni s-a răspuns că nu putem obliga la nimic cumpărătorul, că, cică, aşa spun normele UE!

Cine a spus aşa ceva?

Cei de la minister..

Cine? Concret, nume ! Răspunsul instituţiei este semnat de cineva.

E vorba de instituţie. Nu sunt în măsură să vă dau aceste nume. Sunt cei din minister care au şi făcut declaraţii.

Cineva tot va plăti la un moment dat, degeaba se feresc.

Ca să vă spun cum stau lucrurile! Din punctul acesta de vedere, CUPRUMIN este singura societate din mineritul de neferoase din România care mai rezistă la ora actuală şi concentrează 65% din rezervele de cupru ale României. Deci, cred că lucrurile acestea ar fi trebuit tratate cu mult mai multă responsabilitate.

Dacă mai aveţi ceva de adăugat… Oamenii de acolo ce spun?

Suntem dezamăgiţi din toate punctele de vedere. Nu ne-am fi aşteptat, mai ales că, în ultima vreme, societatea a fost readusă pe linia de plutire şi, practic, statul îşi ia redevenţe, taxe, plus profitul care merge practic în vistieria statului, aşa că, practic, nu am cuvinte să vă mai spun ce motive au stat la baza înstrăinării cuprului românesc.

Marcel Bărbătei

Fwd: Draw a Stickman

super!

---------- Forwarded message ----------
From: Dragos
Date: Sat, Mar 31, 2012 at 3:58 PM
Subject: Draw a Stickman


http://www.drawastickman.com/




e plin de durere in tara

Un site care ne poate da citeva idei de locuri de vazut

http://locuridetaina.ro/?p=41


si un articol dragalas care poate provoca fie ris fie plins, dar in mod sigur provoaca emotii ...


http://mihaicernat.wordpress.com/2012/02/06/turmo-cratia/

sa nu uit ...

Poate luati si bradutul asta la o activitate, poate aveti ceva rechizite de prisos ... sint zeci de pagini ... of Doamne, e plin de durere in tara!

http://www.imparte.ro/Donatii/Anunturi-donatii/Cereri-donatii


ajutor pt copilul meu

Adaugat la: 2012-03-02 17:03:12 | Afisari: 138 | Comentarii: 1

anunturi doneaza
 
Data anunt: 02-03-2012
Status: Anunt activ
Descriere:
Buna ziua...intamplator am descoperit acest site..si intr un final am hotarat sa las si eu un mesaj ptr oamenii cu suflet mare....Sunt din Bucuresti ,am un baiat de 10 ani...un brad de baiat...momentan sunt inca angajata a societatii Mic.ro Retail a domnului Patriciu,...dar fiindca societatea este in insolventa ....aproape de faliment...viata noastra atarna de un fir de ata....nu am luat salariul de 2 luni de zile....nu pot sa mi dau demisia ...pt ca sunt in joc drepturile mele...salariul...garantia care mi a fost oprita luna de luna ...deocamdata nu am primit decat promisiuni...dar...am facturi de platit ...cei de la GFZ Suez vor veni sa mi opreasca gazul,copilul meu are nevoie de haine,incaltaminte,de rechizite la scoala,fondurile trebuiesc platite,ca sa nu mai vorbim de alimente care ......ptr un copil in crestere sunt necesare....si ..pe care...din pacate ...nu le mai pot cumpara...la ora actuala inca imi caut un loc de munca dar nu pot renunta nici la locul de munca pe care il am deoarece imi voi pierde drepturile...mentionez ca cei din conducere au insistat sa ne dam demisiile...cer ajutorul oamenilor cu suflet mare pt baiatul meu...am mai scris ,este un brad de baiat...este aproape cat mine de inalt...si din nefericire il cresc singura...de cand s a nascut pe tatal lui nu l a interesat...si nici nu avem nevoie de ceva de la el...am un copil mare si frumos,inteligent ...in ciuda faptului ca acum cativa ani doctorii de la Spitalul 9 l au diagnosticat cu ADHD....acest sindrom de ...hiperactivitate..spuneau ei...insa acum copilul meu este un copil normal...invata la scoala..merge la concursurile Cangurul...face progrese si sunt foarte multumita de el...insa ma doare ca nu pot face mult mai mult pt copilul meu...din cauza sistemului in care traim in tara asta...ca orice parinte mi as fi dorit sa i ofer totul...mi ar fi placut sa l pot trimite la un sport...ii place foarte mult inotul...ii place sa se joace pe calculator...dar slava Domnului....avem un calculator si il folosim impreuna...locuiesc in casa bunicilor cu sora mea si copii ei....si ptr ei lucrurile nu sunt la fel de roze...va multumesc din suflet anticipat....si accept orice...pt copilul meu...hainute,rechizite,alimente,chiar si mobilier...materiale de constructii....eventual si un loc de munca.....am lucrat mult in domeniul alimentar,comert,alimentatie publica,lucru de birou,stiu destul de bine limba engleza,vorbit scris si citit....am si permis de conducere de 6 ani....deci...orice este bine venit....de munca nu am sa fug niciodata....Sa va dea Dumnezeu sanatate si inca o data va multumesc...las mai jos si numarul meu de telefon sau adresa de email..Multumesc 0722930556 janine4you6@yahoo.com
Locatie: Bucuresti, Sector 3

vineri, 30 martie 2012

Muntii Buzaului – Galerie FOTO | Locuri de taina - Calatorind, te regasesti pe tine insuti! Proiect - BONSI TRAVEL ROMANIA

http://locuridetaina.ro = idei de ture

http://locuridetaina.ro/?p=41

Muntii Buzaului – Galerie FOTO

Muntii Buzaului – Galerie FOTO

Un tinut miraculos cu un numar impresionant de locuri tainice care asteapta sa fie descoperite… In calatoria initiatica prin Muntii Buzaului se remarca zone care, alaturi de importanta lor istorica, indeplinesc totodata conditiile unor puncte de mare incarcatura mistica.

 

 

 

 

 

Copyright| © Bonsi Business Group SRL|2012


Turmo-cratia | Mihai Cernat

rupeti-va citeva clipe si cititi acest text ... rideti, plingeti, analizati-l ... orice asemanare cu situatia din oras e insa intimplatoare si necautata ...

http://mihaicernat.wordpress.com/2012/02/06/turmo-cratia/

Turmo-cratia

                                                 -mentalitatea de turma-

Constat tot mai des in zilele noastre ca destui oameni nu mai au personalitate proprie. Se angreneaza in tot felul de treburi, de organizatii, indiferent ca le place sau nu, doar sa fie in "trend", in pas cu "moda", "pe val". Mergem cu "valul".
Astfel apar adevarate "turme" pastorite de tot felul de "ciobani" care profita de ignoranta, slabiciunea si comoditatea celor inscrisi. Ciobanii impun linia-directiva a turmei. Mai apare ici-colo cate un berbec, dar pana la urma si berbecul tot oaie e…
La nivel oficial (importat direct din occidentul a-toate-stiutor) s-a instituit conceptul de lucru in echipa. Adica in turma ! Ca asa ar fi mult mai eficient! Da, e bun lucrul asta in echipa!… la munca bruta. Santuri, canale, lopeti. Asa s-a construit mult la noi in tara inainte sa bata vantul vestic al schimbarii.
Insa cand ne referim la o activitate intelectuala, atunci nu vad eficienta turmei (pardon, a echipei)! Fiecare gandeste cu mintea lui, individual. Inca nu au realizat vesticii conexiunea directa creier-creier. Si nici nu o vor realiza, fiindca in mare parte pe-acolo lipseste materialul. Pragmatic, de ce sa cauti sa inventezi ceva (acea conexiune) ce nu prea are aplicabilitate practica? E ca si cum Dacia ar produce masini cu garda joasa la sol cu care nu am avea ce face la drumurile din Romania…
Revenind la turma, trebuie evidentiate elementele constitutive:
-ciobanul
Acesta este liderul incontestabil al stanei. Detinatorul Adevarului-Absolut. Daca se gaseste careva sa-l conteste intr-o privinta oricat de mica, oprobiul public se va declansa nemijlocit. Ii place sa stea pe piedestal. Cu cat mai inalt, cu atat se crede mai destept. Emite pareri (cu caracter de lege) in orice domeniu, indiferent ca are sau nu habar. Ii plac mioarele, cu cat ii pasc prin preajma, cu atat se simte mai bine. In raport cu alti ciobani, nu se calca pe bataturi, cata vreme nu au nimic de impartit. Insa daca apar probleme cu privire la marimea stanei, la impartirea casului sau la vreo mioara, doua, ratacite si pe la stanele altora (mioare-specializate in transhumanta), atunci se isca taraboi. Schimb de bate, zi de vara, pana-n seara. Insa o data cu lasarea intunericului, ciobanii se retrag in stanele lor, oblojindu-se cu mioarele (in "Miorita" ciobanul nu unei oi i se lamenta ?) Dupa o vreme, de-obicei la venirea frigului, ciobanii se vor impaca la un cazan de tuica.
-oaia
Este elementul de baza al stanei. Obiectul muncii. Daca n-ar fi oi, nu ar exista stane si ciobani. Sunt mentinute in turma si se simt bine asa. E mult mai comod decat sa umble singure si turma le tine sa nu se rataceasca, evident sub garbacirea ciobanului. Destul de multe oi (mioare) cauta sa se dea bine pe langa cioban. Se fac mai decorative, behaie dupa partitura, pasc iarba de la picioarele ciobanului. Cu siguranta stradaniile lor vor da roade. Maxime, dupa posibilitatile ciobanului si dupa gradul de impresionare a acestuia. Astfel vor aparea mioarele-reprezentative, scoase mereu in fata stanei. Insa tot oi sunt, ceea ce spun (behaie) fiind lipsit de substanta. Pe langa oi exista si berbeci. Acestia se considera mai destepti (au coarnele mai mari) si ca atare li se cuvine totul. Iarba cea mai multa si grasa, locul caldut in stana, orice este calitativ si cantitativ peste media multimii. Ca doar sufletelul lor merita!… Ciobanii ii lasa in pace, manandu-i cu turma (fapt care un berbec nu l-ar recunoaste niciodata). Insa daca berbecul se va apuca sa dea cu capul in peretii stanei (obicei tipic acestora) atunci cu siguranta bata ciobanului il va articula. Pana data viitoare, ca berbecu-i incapatanat (pardon consecvent).
-cainele ciobanesc
Insasi denumirea il clasifica. Este mijlocul de strunire a turmei sub comanda ciobanului. Executant de ordine. Galagios (latrau), mare, cam jegos (dar asta-i o caracteristica a stanei). Intervine in sedinte, la pascut, cand apar personaje noi, oricand e cazul. Se gudura pe langa cioban ca sa-i mai dea un os in plus. Daca se intampla sa fie in deplasare, in afara stanei sale, atunci e catelus cuminte. Nu stie ce i se poate intampla. Deci e cam parsiv. De obicei in grupul lor e si cate un catel de talie mica ("salam ambulant") care da alarma. Fiindca atat cainii ciobanesti, cat si ciobanii sunt lenesi. Le place sa doarma pe-unde apuca. Dar asta o stiu numai ei, in exterior afisand marete eforturi depuse pt bunastarea stanei.
   In raport cu turma, un aspect daunator este faptul ca daca o persoana are alta viziune diferita fata de cea a majoritatii, atunci acea persoana are o problema ! Ciobanul va interveni prompt ca doar de aia sunt cainii ciobanesti. Sa muste! Nu conteaza ca ideea acelei persoane poate e mai buna, poate ajuta toata turma. Nu! Nu a venit de la cioban, nu e buna ! Apoi urmeaza muscaturile. In anii '50 exista un slogan: „cine nu-i cu noi, e impotriva noastra". Actualmente e la fel, mai cosmetizat, dar stim cum e cu vopseaua de pe gard…
Citisem intr-o carte ca diferenta dintre om si animal este aceea ca omul vede marginile staulului in care este pus. Ma intreb cati in ziua de azi reusesc sa vada marginile ? Si cati reusesc sa sara dincolo de acele margini ?

Mihail Cernat


100 de ani de la tragedia Titanicului

Luna viitoare se implinesc 100 de ani de la tragedia Titanicului. S-a scris mult despre asta, s-au facut si filme
si de cate ori vad in foto, filme sau in realitate un pachebot de trei ori mai mare decat Titanicul imi aduc aminte din experienta proprie ca in mijlocul oceanului sau al marii ori cat de mare ar fi orice vapor pare o coaja de nuca...avem intre noi, la Ramnicu Valcea, pe Bogdan, fost vaporean care nu este de acord cu mine - apropos de siguranta vapoarelor de astazi - in fine...
Va invit sa vedeti un film despre telegrafistii statiei radio Marconi de pe Titanic, Harold Bride  operator secund si John Phillips, operator sef, cel din urma a pierit in apele Atlanticului. Or fi fost si ei cercetasi?!...
Istoricii sunt unanimi de acord ca datorita celor doi, Phillips ramanand in statie pana la sfarsit, pana la urma vasul Carpathia s-a intors din drum si i-a salvat pe cei 705 oameni aflati in barcile de salvare care altfel ar fi murit inghetati, asemenea altora care la sosirea salvatorilor erau deja morti in barci. Radioamatorii din toata lumea cinstesc memoria celor doi telegrafisti, printre altele lucrand un indicativ special din Anglia de la Muzeul Marinei si chiar de la bordul pachebotului care face cursa pe traseul din 1912, oprindu-se chiar in ziua tragediei in locul unde s-a scufundat Titanicul. Speram sa intram si noi in lagatura cu cele doua statii.

joi, 29 martie 2012

Road Trip Boredom Busters

http://kidshealth.org/parent/positive/family/road_trip.html#


The family road trip can be a time to bond and learn about each other's interests and points of view — or an ordeal that makes you want to scream every time you hear "Are we there yet?" from your kids.

Road trips can be an fun, educational, sane experience with just a little planning, creativity, and preparation. Here are some ideas for games and activities to get your family revved up for a trip long on smiles and short on frustration.

Can-Do Cards

Don't underestimate the power of a deck of cards. It presents endless possibilities for all ages and can provide hours of entertainment and concentration. If your kids are sick of the standard Go Fish, Crazy Eights, and Rummy games, buy — or borrow from your local library — a kids' card games book for new ideas. Or buy a deck of quiz or trivia cards to keep their brains busy.

Contest Craze

Hold an official family spelling bee or trivia contest using index cards to write down words or questions. Winners can earn trinkets, stickers, activity or coloring books, trading cards, food treats, money (the younger the child, the smaller the amount), or extra minutes of hotel pool time or stay-up-late time.

Good Ol' Games

Use the fallback road-trip games — 20 Questions, the License Plate Game, and I Spy. Or try the Alphabet Game (you pick a topic — say, animals — and a letter, then have everyone spout off animals that begin with A, like aardvark, antelope, ape). The best thing about this game is that kids can pick a topic of interest — cars, TV characters, countries, cities, foods, names, etc. — and there are 26 possibilities (one for each letter) for every topic.

Make the games into marathons, awarding special treats or trinkets to whoever wins each round. Then have lightening rounds or finals for extra-special awards.


Journal Jotting

Buy cheap but sturdy journals (or use plain notebooks or create your own from construction paper, hole puncher, and yarn) and have kids write down and describe what they see along the way. Have them collect something small (a stone, a seashell, a flower, etc.) or buy a super-small trinket from rest stops (buttons, stickers, postcards, etc.) to glue into their journal, describing each stop and each location or landmark they pass.

Bring along a stack of old magazines and have kids cut out and paste pictures into their journals to illustrate some of what they've seen (e.g., cows, fire trucks, palm trees, deer, cars, etc.). Give each kid a disposable camera to capture their own memories and keep the pictures in their personal road-trip journals.

Make It Magnetic

Stock up on a few super-cheap magnetic games (like tic-tac-toe, checkers, etc.) at the local dollar store or at gift shops along the way.

Map Quest

Bring a large map (or smaller map book that little hands can better handle) just for the kids. Have them use stickers and highlighters to mark each road you take on your journey.

Road Trip Box to the Rescue

Find a sturdy cardboard box or hat box (one for each child) and paint the top with chalkboard paint (black or green). Stock the box with tons of handy-dandy arts and crafts items and playthings: chalk, chalkboard eraser, washable markers, crayons, pocket-sized coloring books, colored pencils, scrap paper, mini dry erase board, dry erase marker and cloth eraser, construction paper, stickers, stencils, colored pipe cleaners, Popsicle sticks, tape, colored tape, mini pom-poms, child-safe scissors, hole puncher, yarn, and small dolls or action figures.

Long road trips are a great time to put kids' imaginations to the test to create puppets, masks, journals, and more.


Silence Is Golden

When all else fails, use the standby game "See Who Can Be the Quietest." After hours of singing and crafting, your little ones just might appreciate the challenge of not saying a peep. Make prizes worth their while, with incentives such as money (quarters, a dollar), gift-shop trinkets or games, and a few extra minutes at the hotel pool or staying up a few minutes longer that night.

Sing, Sing a Song

Bone up on sing-along songs. Or buy or make a tape or CD of "round" songs (like "Row, Row, Row Your Boat," "Three Blind Mice," etc.) or sing-along/participation songs ("Old MacDonald," "B-I-N-G-O") that will get everyone — even the most tone-deaf — involved. Buy a kazoo or plastic harmonica for every family member for added accompaniment.

Tales Aplenty

Bring a few of your kids' favorite books — or those they've been wanting to read — both in the printed versions and on tape/CD. You can listen to the story as the kids read along.

If you'd rather not spend the money, visit the library to check out copies of the books and tapes/CDs before you go. Or just bring the books and take turns reading the stories out loud (making sure to use your best character voices, of course).

Team Storytelling

Ask each family member to create a line for a story (e.g.,"There once was a boy name Hugh..."), then have everyone add a line until you're all stumped ("who lived in the town's biggest zoo" ... "he often had nothing to do" ... "so he decided to make an igloo" ... "with a big polar bear named Sue"...).

To make things really interesting, go as fast as you can, rhyme as much as possible, and take turns out of order (pointing to someone new each time). Write down the story as you go, then have kids create drawings to coordinate with your silly tale. When you're done, you'll have your own custom-made family story.


Use washable window markers to make colorful creations that even passersby can enjoy, or to play endless, paper-free games like tic-tac-toe and hangman. Keep a cotton cloth or dust rag handy so kids can keep the window fun going throughout the trip — just make sure the driver's view isn't blocked!

Word Play

Have kids write down various words they see as you drive along (from billboards, bumper stickers, roadside attractions and stores, license plates, signs, the sides of trucks, etc.). Ask them to write a story, poem, or song grouping all of the words they see together. Have them read, perform, or sing their creation for everyone when they're done.

A little creativity and planning can cut down on the fighting and fussing and leave fond family memories of your time together — on the road and off.

Reviewed by: Steven Dowshen, MD
Date reviewed: May 2009

Baile Herculane 19-22 Aprilie - catarare pe stanca

http://www.evadeazacunoi.ro/evadari/90-baile-herculane-19-22-aprilie-catarare-pe-stanca.html?utm_source=lista+principala+de+evadati&utm_campaign=11ad273a7c-primavara3_28_2012&utm_medium=email

Baile Herculane 19-22 Aprilie - catarare pe stanca 19 apr 2012 - 22 apr 2012
1
0

Accepta provocarea: vino cu noi la Baile Herculane in perioada 19-22 aprilie 2012 si descopera „adevarata catarare" : pe stanca, in mijlocul naturii, inconjurat de oameni care impartasesc aceeasi pasiune ca si tine!

Vei simti nu doar „fiorul" contactului cu stanca; ci te vei confrunta cu propriile temeri si slabiciuni, invatand cum iti poti depasi limitele.

DE CE LA HERCULANE?

  • accesul la faleze de catarare este foarte rapid :maxim 30 min. de mers pe poteca, din sosea ;
  • exista cateva faleze special amenajate de catre Vertical Spirit pentru stagii de initiere in escalada ;
  • Imprejurimile statiunii sunt foarte frumose si se pot organiza drumetii montane;
  • Pentru relaxare, dupa o zi  „hard" de catarat,  exista piscina si bazine cu apa termala.


CINE POATE PARTICIPA LA ACEASTA TABARA?

Orice persoana cu varsta mai mare de 16 ani si care nu sufera de afectiuni medicale ce au drept contra indicatii practicarea acestui sport. Participantii pot fi la primul contact cu acest sport, dar pot avea si oarecare experienta in practicarea escaladei, in cazul celor din urma obiectivul fiind acela de imbunatatire a tehnicii specifice. Nu exista limita superioara de varsta!!!

UNDE VOM STA?

Cei care prefera cortul: la Campingul Flora, situat in centrul statiunii. Este nevoie de echipament de campare propriu (cort, sac de dormit, izopren).

Cei care prefera mai mult confort:  pot opta pentru pensiune, hotel sau gazde locale. Tarifele pot varia intre 25 RON – 50 RON / persoana / noapte. Este bine sa va faceti rezervare din timp.

Termenul limita de inscriere este 6 aprilie.

Inscrierea se considera valabila dupa achitarea unui avans de 50 % din taxa de tabara.

Data pana la care trebuie achitata integral taxa de tabara este 6 aprilie si coincide cu termenul limita de inscriere.

Inscrierile se pot face cand ne intalnim in fiecare vineri la catararea de vineri seara

Instructori si materialul de baza pentru toata perioada coasta 450 Lei/persoana

Daca vii in grup de cel putin 4 persoane sau daca esti un obisnuit din grupul de catararea de vineri seara, te costa doar 400 Lei/persoana.

Drumul, mesele si cazarea nu sunt incluse


Mountain Bike 08 apr 2012 - 08 apr 2012
1
0
Am descoperit la 30 de KM din Bucuresti, o padure unde sa te dai pe bikla este o adevarata placere!

Plecam duminica dimineata, pe la ora 9.00 si ne intoarcem cel tarziu seara, cand poate ni se face foame si putem sa ne oprim pe undeva sa mancam ceva toti impreuna.

Nu trebuie sa fii expert...dar e bine sa stii sa te dai cu bicicleta :o)
Ghid pe un traseu super fain - include transport (tu + bikla): 70 Lei de persoana
Ghid fara transport: 60 Lei
Bikla + casca de inchiriat: 60 Lei de persoana

Cupa Izvoarelor

Participam in acest an?
====================================================

http://www.cupaizvoarelor.blogspot.com/

Locaţia ediţiei a XV-a a Cupei izvoarelor va fi la poalele masivului Buila – Vânturariţa



Comuna Costeşti este una dintre cele mai pitoreşti aşezări ale judeţului Vâlcea fiind aşezată în depresiunea Horezu la poalele munţilor Căpăţânii, mai precis ale masivului Buila-Vânturariţa. Ca şi la ediţiile din anul 2003 (la Bistriţa, în izlazul Stog) şi 2008(la Prislop, chiar în inima masivului Buila-Vânturariţa) autoritatea administrativă locală prin  Primarul localităţii, domnul prof. Ion Stoican ne-a aprobat să organizăm ediţia din acest an în această frumoasă localitate de data aceasta în satul Pietreni, cătunul Grueţe în izlazul Pădurea mare.
Despre satul Pietreni pot să vă spun că este cunoscut pentru că aici se află două din cele mai vechi biserici din lemn, construite în secolul al XVII-lea şi tot aici se află schitul "44 de izvoare", restaurat în ultimii ani, un loc pe care îl veţi descoperi, sunt sigur,  cu mare bucurie.  Si tot de aici din capătul de NN-E al satului urcăm în Buila la poiana Prislop pe deasupra văii pârâului Costeşti având spre NN-V "priveliştea” carierei de calcar şi spre stânele din Cacova şi apoi spre creasta Builei, în locurile care fac parte din Parcul Naţional Buila-Vânturariţa a cărui administraţie ne este şi de această dată parteneră.  Vom ajunge şi pe acolo  pe traseele Cupei.
Vă las să descoperiţi pe net aceste frumoase locuri:


Program Cupa izvoarelor


Programul reuniunii:

Joi, 28 iunie 2012

10.00 – 19.30, sosirea, înregistrarea şi instalarea participanţilor în campul „Pădurea Mare”;
20.15 – Festivitatea de deschidere cu ceremonia ridicării drapelelor şi prezentarea grupurilor participante;
21.00 – „Scout Party” cu participarea autorităţilor publice a reprezentanţilor unor instituţii publice şi voluntarilor din ONG-uri care ne vor ajuta la organizarea reuniunii;

Vineri, 29 iunie 2012

9.00-19.00, Hike exploratori
9.00 – 14.00, Hike temerari
16.00 – 19.00, ateliere pentru temerari
20.30- 23.30, prezentarea de programe artistice şi alte activităţi cultural-distractive

Sâmbătă, 30 iunie 2012

9.00-12.00 , ateliere pentru temerari şi exploratori+seniori, acţiuni sociale
10.00-14.30, concursuri de orientare (temerari şi exploratori);
12,00-14.00, întâlnire cu rangerii Parcului Naţional Buila-Vânturariţa;
15.00-16.00, timp la dispoziţia participanţilor
16.00-19.00, ateliere pentru temerari şi exploratori+seniori
19.00-19.45, timp la dispoziţia participanţilor
19.45-22.00, prezentarea de programe artistice (II) şi prezentari video ale centrelor locale.
22.00-01.00 , focul de tabără. Fiesta.

Duminică, 1 iulie 2012

10.30 – 11.15, Festivitatea de premiere şi de acordarea Trofeului „Cupa izvoarelor” şi ceremonia de închidere a festivalului.
12.00-15.00 plecarea din camp a participanţilor.

Notă: programul poate suferi modificări. În perioada următoare difuzării invitaţiei vom reveni cu precizări mai ales cu privire la întreceri şi la unele activităţi cum sunt excursiile şi vizitele în Ţinutul Horezului.

sâmbătă, 11 februarie 2012

Invitaţie Cupa Izvoarelor 2012


Dragi prieteni,

Vă invităm să paticipaţi la a XV-a ediţie a Festivalului Cercetăşesc “Cupa izvoarelor” ce va avea loc în perioada 28 iunie – 1 iulie 2012 în comuna Costeşti, jud. Vâlcea
La ”Cupa izvoarelor” din acest an vor  participa  temerari, exploratori şi seniori în patrule de 4-8 cercetaşi, însoţite de cel puţin un lider adult cu vârsta de peste 21 de ani.

Timp de patru zile vom desfăşura un program destul de dens, din care nu vor lipsi hike-urile în masivul Buila-Vânturariţa şi în zona de piemont din apropierea Sf. Mânăstiri Hurezi şi Bistriţa, acţiunile sociale, excursii şi vizite la obiectivele de interes istoric, cultural şi spiritual din Ţinutul Horezului, activităţi în camp la ateiere de creaţie (pictură, inclusive pe lemn şi pe sticlă, sculptură şi ceramică), ecologie, facepainting şi tatuaje, semnalizare şi comunicaţii (inclusiv prin radio) alpinism, supravieţuire, orientare, pioneering, tir, ş.a.
După înscrierea pe patrule veţi primi detalii cu privire la câteva activităţi concepute potrivit concepţiei şi temei reuniunii care în acest an este  “La Hanul Haiducilor”. Este de dorit ca înscrierile să se facă în termenul indicat de noi spre finalul acestei invitaţii pentru ca cei din departamentul programe al reuniunii să vă introducă în cadrul imaginar al campului.

De asemenea  vă invităm să vă prezentaţi centrele locale, proiectele şi chiar locurile de unde veniţi, cu materiale audio/video (la multe ediţii ale Cupei prezentările au fost extraordinare…) şi într-o expoziţie cu fotografii, grafică, postere, pliante, etc. Este important să prezentaţi cel puţin un proiect finalizat, prin care să demonstraţi implicarea cercetaşilor în viaţa comunităţii locale, reuniunea noastră reprezentând şi un bun prilej pentru schimbul de experienţă.

Participanţii care se vor remarca la întrecerile şi activităţile organizate vor primi diplome, cupe şi medalii. Trofeul “Cupa izvoarelor” care ne apaţine tuturor, va fi dat în păstrare pentru un an, centrului local ai cărui cercetaşi vor fi primii în clasamentul general al întrecerilor reuniunii, recunoscuţi ca atare de toţi participanţii: cercetaşi, lideri adulţi şi voluntari care ne vor ajuta la unele activităţi.

Locul de camp se numeşte “Pădurea Mare” şi este situat în partea de nord-est a comunei, în satul Pietreni la capatul uliţei ce trece prin catunul Gruieţe.  Pentru a  ajunge acolo, din şoseaua Râmnicu Vâlcea-Horezu (45 km) înainte de Horezu cu aprox. 4 km. pe partea dreaptă intrăm pe şoseaua ce duce la Primăria Costeşti şi de acolo la Pietreni, de unde pe partea dreapta intrăm pe uliţa asfaltată (!) spre cătunul  Gruieţe, şi de acolo la două sute de metri vom ajunge în camp. Vom campa pe un izlaz, unde vom asigura toate utilităţile ca pentru a XV-a ediţie.
Vom înfiinţa un blog al festivalului şi vom marca pe hartă locul de camp.

Pentru a ajunge la Costeşti-Pietreni puteti apela la serviciile firmei “Normandia” care efectuează curse de la Bucureşti la Horezu şi de la Timişoara la Rîmnicu Vâlcea prin Petroşani-Tg. Jiu- Horezu. Puteţi veni până la Râmnicu Vâlcea cu autocare ale firmelor “Dacos”, “Antares” sau “Ionescu” şi dacă ocupaţi toate locurile autocarului puteţi negocia transportul până la Costeşti-Pietreni. Noi vom avea grijă să asigurăm transportul participanţilor de la şoseaua Râmnicu Vâlcea – Horezu, pe distanţa de la intrarea în Costeşti până la locul de camp cu microbuze.

Patrulele vor fi repartizate în patru subcampuri pe ramuri de vârstă,  respectiv temerari şi exploratori+seniori. Vom avea şi un subcamp al organizatorilor unde invitam şi pe liderii adulţi care însoţesc grupurile. Fiecare patrulă va avea loc de campare pentru cel mult 3 corturi Pentru pregătirea hranei vă rugăm să va aduceţi primusuri.

La fel ca la celelalte ediţii vă atragem atenţia cu privire la echipamentul de campare şi la îmbrăcăminte şi încălţăminte. Pe traseele de hike sunt şi locuri mai accidentate, astfel că toţi participanţii trebuie să aibă încălţăminte corespunzătoare, obligatoriu ghete sau bocanci. De asemenea să nu uitaţi că în luna iunie ploile sunt mai violente, torenţiale,  astfel că trebuie să aveţi pelerine şi corturi care să vă asigure protecţia necesară.

Taxa de participare este de 20 lei/participant din care o parte va fi afectată confecţionării badge-ului reuniunii. Tot din taxa de camp vor fi suportate o parte din cheltuielile campului.

Vă rugăm să confirmaţi participarea până la data de 31 mai a.c. la următoarele date de contact: programescout_vl@yahoo.com, nicualmasi@yahoo.com, Adresă de corespondenţă:  Cercetaşii Romăniei - Centrul local „Mircea cel Bătrân”, C.P.50,O.P.5,  240370 – Râmnicu Vâlcea, Judeţul Vâlcea, şi să trimiteţi prin poştă sau e-mail (scanată) fişa de înscriere a patrulei şi copia ordinului de plată,/chitanţei pentru trimiterea prin mandat poştal sau depunerea în contul nostru a unui avans de 10 le/participant.

Contul în care se vor trimite/depune sumele reprezentând “avans taxa participare Cupa izvoarelor 2012” este  RO62BRDE390SV30341503900  deschis la BRD Vâlcea titular ON Cercetaşii Romaniei - CL Rm Vâlcea.

La sosirea în camp liderul însoţitor al grupului va prezenta, în original, fişele de înscriere semnate de şeful  centrului local şi ştampilate, şi adeverinţele medicale ale cercetaşilor din grup din care să rezulte că sunt apţi pentru efort fizic şi pentru condiţiile de camp.

Vă aşteptăm cu drag la ediţia a XV -a a “Cupei izvoarelor”

Maria ALMAŞI - Şeful Centrului local “Mircea cel Bătrân”  Râmnicu Vâlcea al O.N.C.R.
Marius STAN - Secretar al centrului local
Bogdan FURTUNĂ - Trezorier
Nicu ALMAŞI - Şeful echipei executive de programe a centrului local

Un bâtrân de 81 de ani ar putea ajunge după gratii pentru că a încercat să fure un salam

http://www.antena3.ro/economic/biz-news/un-batran-de-81-de-ani-ar-putea-ajunge-dupa-gratii-pentru-ca-a-incercat-sa-fure-un-salam-161379.html

Un bâtrân de 81 de ani ar putea ajunge după gratii pentru că a încercat să fure un salam

D.D. | 29 Mar 2012, 10:42
Un bâtrân de 81 de ani ar putea ajunge după gratii pentru că a încercat să fure un salam
Foto: flickr.com
Un bătrân de 81 de ani are toate şansele să ajungă după gratii pentru că a încercat să fure un salam dintr-un supermaket, scrie Adevărul.

Un agent de pază, care îi supraveghea pe clienţii unui supermaket din Tecuci, l-a surprins pe bătrân când încerca să ascundă un baton de salam sub paltonul cu care era îmbrăcat.

Deşi paguba ar fi fost de doar 24 de lei, agentul de pază de la magazin şi poliţiştii de la Siguranţă Publică au fost de neînduplecat şi l-au dat pe mâna procurorilor pentru furt calificat.

Rondul de Sibiu - ONG-urile încearcă să convingă sibienii să redirecţioneze 2 la sută din impozit

http://www.ronduldesibiu.ro/rondul-cafe/ONG-urile-incearca-convinga-sibienii-redirectioneze/

ONG-urile încearcă să convingă sibienii să redirecţioneze 2 la sută din impozit

22 de organizaţii neguvernamentale cu profil social, cultural şi de protecţie a mediului din judeţul Sibiu s-au înscris, până acum, în proiectul „2% - Fii Implicat", în cadrul căruia va fi organizat un "târg" în Piaţa Mare, în 28 aprilie, cu scopul de a convinge sibienii să redirecţioneze cota de 2% din impozitul pe venit. 

 În cadrul evenimentului de caritate, organizat de Parohia Evanghelică C.A. Sibiu în parteneriat cu Fundaţia X Future, organizaţiile participante se vor prezenta prin standuri individuale, unde publicul interesat se va putea informa în detaliu cu privire la activitatea, viziunea şi proiectele fiecăreia.

Obiectivele acestui proiect sunt promovarea organizaţiilor nonguvernamentale, dar şi familiarizarea publicului sibian cu posibilitatea de a redirecţiona cota de 2% din impozitul pe venit din anul precedent.

„Dorim să invităm, în special cetăţenii din municipiul Sibiu, să participe la oferta socială a asociaţiilor şi fundaţiilor care au ca obiective protecţia mediului, socialul şi cultura, şi să îşi aleagă asociaţia pe care vor să o susţină cu acei 2 la sută. (...) Foarte mulţi nu ştiu că acei bani nu le aparţin, că sunt ai statului şi sunt bani pe care oricum statul îi încasează, iar extrem de puţini ştiu că aceştia pot fi dăruiţi cu un obiectiv clar şi transparent. Considerăm că în Sibiu, având o varietate culturală foarte mare, e foarte important ca interesul public să se coaguleze în jurul acestor reţele sociale, culturale şi de protecţia mediului", a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, Paul Oprescu, preşedintele Fundaţiei X Future.

Potrivit organizatorilor, vizitatorii care vor completa formularele pentru redirecţionarea celor 2% în Piaţa Mare, vor primi un număr de evidenţă care le va confirma contribuţia şi le va da posibilitatea participării la o tombolă cu premii oferite de către ONG-urile participante.

Pe toată perioada acestei zile, vor avea loc, în Piaţa Mare, concerte şi evenimente menite să atragă publicul sibian, fiecare organizaţie invitând personalităţi pentru susţinerea activităţilor sale.

"Va fi amplasată o scenă în Piaţa Mare unde vor concerta trupe şi ansambluri din judeţul Sibiu, dar şi invitaţi din ţară, şi sperăm ca prin oferta culturală să atragem cât mai multă lume", a mai spus Paul Oprescu.

Potrivit acestuia, organizaţiile neguvernamentale care vor să participe se mai pot înscrie până la data de 4 aprilie.

Organizaţii înscrise până în acest moment:

Asociaţia Femeilor din Sibiu
Asociaţia Pedale
Asociaţia CenFas Sibiu
Asociaţia Casa Cartierului Ştrand
Asociaţia Cercetaşii României
Asociaţia Animal Life
Asociaţia Micii Exploratori
Asociaţia React
Asociaţia Diakoniewerk Sibiu
Asociaţia Artlabs
Asociaţia Crucea Albastră
Asociaţia Crucea Roşie
Asociaţia Breaking the Wall
Asociaţia pentru tranziţie urbană A.T.U.
Asociaţia Studentilor Europeni - AEGEE
Asociaţia Tonal
Asociaţia pentru protecţia liliecilor
Asociaţia Steps of Hope
Fundaţia X Future
Organizaţia Umanitară CONCORDIA
Parohia Evanghelică C.A. Sibiu
SOS Satele copiilor

Mai multe detalii despre acest eveniment pot fi obţinute pe pagina comunităţii de pe Facebook: "2% Fii Implicat"

Potrivit datelor oferite de Direcţia Generală a Finanţelor Publice Sibiu, în 2011, 42.302 de persoane fizice din judeţul Sibiu au solicitat virarea sumei de 2% din impozitul pe venit, datorat pentru anul 2010, pentru susţinerea a 2.331 entităţi nonprofit şi unităţi de cult. Suma totală acordată a fost de peste 2,4 milioane lei. Numărul total al celor care aveau posibilitatea sponsorizării entităţilor nonprofit era de 97.910, cu o valoare totală a sponsorizării de 6,17 milioane lei.

 


Britanicii revoluţionează publicitatea. Tinerii îşi vând chipul în schimbul a până la 100 de lire sterline pe zi

noi, sibienii am avut publicitate pe cravata de nunta ... ideea!

http://www.antena3.ro/externe/britanicii-revolutioneaza-publicitatea-tinerii-isi-vand-chipul-in-schimbul-a-pana-la-100-de-lire-sterline-pe-zi-161376.html

Britanicii revoluţionează publicitatea. Tinerii îşi vând chipul în schimbul a până la 100 de lire sterline pe zi

A.M.P | 29 Mar 2012, 10:41
Britanicii revoluţionează publicitatea. Tinerii îşi vând chipul în schimbul a până la 100 de lire sterline pe zi
Foto: Buymyface.com
O nouă modă în ceea ce priveşte promovarea mărcilor şi a logo-urilor companiilor cucereşte piaţa de publicitate din Anglia. În schimbul a până la 100 de lire pe zi, britanicii îşi închiriază faţa drept spaţiu de publicitate.

Îmbrăcaţi în blugi şi purtând adidaşi, Ross Harper şi Ed Moise nu se diferenţiază cu mai nimic de ceilalţi britanici de vârsta lor, cu excepţia chipului lor pictat cu mesajul "Buy My Face" (Cumpără faţa mea), scrie 7sur7.be.

Prezenţa acestor tineri pe străzile din Londra nu trece neobservată. Zeci de trecători le aruncă priviri curioase celor doi absolvenţi ai prestigioasei Universităţi Cambridge. Mulţi dintre ei îi întreabă "Pentru cât o vinzi?" şi nu mică le e mirarea când află că tinerii câştigă până la 100 de lire pe zi doar pentru a purta pe chip logo-ul unei companii.

Harper şi Moise s-au reuşit deja să strângă mai mult de 30.000 de lire sterline, şi asta pentru că şi-au scos chipul la vânzare, drept panou publicitar, încă din luna octombrie.

"Am am fost contactaţi de oameni interesaţi din Hong Kong, Statele Unite şi din întreaga Europa" a spus Ross Harper.

Ideea lor este una de succes. Cu banii obţinuţi au reuşit să îşi plătească studiile într-o ţară care are 22% şomajul în rândul tinerilor şi în care chiar şi absolvenţii instituţiilor celor mai renumite se luptă pentru a găsi locuri de muncă.

Educaţie copii: Cum să creşti un lider | Sfatulparintilor.ro | Mii de articole, retete, forum, sfaturi pentru parinti, familie si viata.

http://sfatulparintilor.ro/prescolari/comportament-si-dezvoltare/educatie-copii-cum-sa-cresti-un-lider/

Educaţie copii: Cum să creşti un lider

sfatulparintilor.ro - Educaţie copii: Cum să creşti un lider
Printează

Vizualizări: 396

Sunt multe lucruri la care trebuie să te gândeşti ca părinte în ceea ce priveşte educaţia copiilor. Trebui să le imprimi un comportament civilizat, respectuos, să aibă un stil de viaţă sănătos, trebuie să-i inveţi să-şi seteze obiective, să găsească soluţii pentru a le îndeplini, să ia decizii rapid… Toate acestea pentru a te mândri mai târziu că ai modelat un adult responsabil şi pe care lumea se poate baza.

 

Un capitol mai nou pentru societatea românească în ceea ce priveşte educaţia copiilor este leadership-ul. Noţiunea a căpătat mulţi adepţi şi părinţii încearcă să-şi educe copiii în spriritul de lider. Nu există predispoziţie genetică pentru a fi lider. Însă doar şlefuindu-se anumite calităţi se poate ajunge la statutul de lider. Niciodată nu este prea devreme pentru a începe educaţia copiilor în spiritul de lider. Faci acest lucru de la cele mai mici exemple de cauză şi efect, până la a-i lăsa libertatea de a alege.

 

Iată câteva sfaturi care te vor juta în a-ţi modela copilul să fie un lider:

1. Lasă-l să ia decizii, în acest fel îşi va da seama de legătura dintre cauză şi efect. Atât timp cât o hotărâre de-a lui nu-i pun integritatea şi sănătatea în pericol, este bine să simtă consecinţele faptelor sale. Succesul vine din luarea deciziilor bune. Deciziile bune vin din experienţă, iar experienţa vine din deciziile proaste. Aşa că lasă-l să greşească acum pentru a avea succes mai târziu. De fiecare dată, laudă-i succesele şi explică-i unde şi de ce a greşit. Ai grijă însă ca tonul să fie unul pozitiv, chiar dacă a greşit. Copilul trebuie să înţeleagă că şi greşelile fac parte din viaţă, sunt normale şi trebuie să treacă peste ele. Greşelile nu trebuie să fie o piedică în a încerca să facă din nou acelaşi lucru. Cu încredere în forţele proprii, data viitoare va reuşi.

 

2. Cere-i părerea, în acest fel va şti că opinia lui contează. Fie că este vorba despre ce să găteşti la cină sau cu ce să te îmbraci să ieşiţi în oraş, întreabă-l care crede el că este cea mai bună alegere. Îi poţi da sugestii, însă lasă-l pe el să hotărască şi acceptă-i decizia, chiar dacă nu-ţi prea place.

 

3. Stabileşte reguli, în acest fel copilul va învaţa că fac şi ele parte din viaţă şi dacă sunt setate, trebuie respectate. Regulile au rolul lor în atingerea performanţei şi în disciplină. Şi nimeni nu scăpa fără să suporte consecinţelor faptelor sale. Ca atare ai grijă ca regulile şi consecinţele ca urmare a încălcării acestora să fie potrivite, ferme şi respectate.

 

 

4. Ai grijă la respectul de sine. Chiar dacă greşeşte grav, iar tu ca părinte îţi pierzi cumpătul, nu-l admonesta în public. Acest lucru îi va scade dramatic respectul de sine. De fiecare dată când îi faci o observaţie, ai grijă să fie între patru ochi. Până la urmă, comportamentul copilului este problema, NU copilul.

 

5. Încurajează-l permanent şi intervino doar când e neapărat nevoie. E normal ca un părinte să fie protector, însă asta nu înseamnă că trebuie să-i sari imediat în ajutor. El are nevoie doar de încurajările tale. Dacă tu îl ajuţi de la primul hop, nu va fi pregătit niciodată să facă faţă singur problemelor cu care se va confrunta mai târziu în viaţă. Nu va avea încredere în el că se poate descurca şi singur şi va căuta mereu puncte de sprijin. Evident, va acumula frustrări dacă nu le va găsi. Fii pregătit să-l sprijini, dar aşteaptă până când fie îţi cere ajutorul, fie este neapărată nevoie să intervii.

 

6. Oferă-i necondiţionat dragoste şi respect. Părinţii fac asta, din instinct, iar pentru copil este o adevărată mină de aur. Dragostea şi respectul necondiţionat al părinţilor îi vor creşte respectul de sine, îi vor da încrederea şi curajul de a-i iubi şi respecta pe ceilalţi..

 

 

Trebuie multă răbdare pentru a educa un copil, pentru a-l învăţa despre bunătate, generozitate, despre ţeluri, despre vise. Dar merită efortul. Doar aşa societatea va evolua spre o lume mai bună.

 

Ne poţi împărtăşi din experienţa ta. Are copilul tău abilitaţi de lider? Cum îl ajuţi să şi le îmbunătăţească? Ceilalţi părinţi pot beneficia de pe urma sfaturilor tale şi astfel vom contribui împreună la construirea unui viitor mai bun pentru copiii noştri.

Cuvinte cheie: , ,


Oferta: SoftMaker Office 2008: Download this full-featured office suite for free!

Daca aveti nevoie de suita Office, puteti lua si aceasta versiune gratuita, complet compatibila cu Microsoft Office ... software legal, free ... are 58 MB, seria va e trimisa pe o adresa de mail ...

http://www.softmakeroffice.com/

You can now download a fully functional and permanently usable version of the SoftMaker Office 2008 office suite.

SoftMaker Office is a complete and full-featured office that comes with a word processor, a spreadsheet, and a presentation-graphics program. If you like SoftMaker Office 2008 as much as hundreds of thousands of other people do, you should consider upgrading to its successor, SoftMaker Office 2012.

The Microsoft Word compatible word processor that's so easy to use that you'll begin to wonder why you struggled with Microsoft Word for so long.
The Microsoft Excel compatible spreadsheet that opens and saves all your Excel workbooks and comes with many time-saving functions.
The presentation-graphics program that not only lets you access all your PowerPoint files, but also makes your life easier with many additional features.

miercuri, 28 martie 2012

Românul care renunţă la vilă, limuzine şi bani, ca să trăiască într-o colibă - YouTube

http://www.youtube.com/watch?v=vwS4yEUOjs8&feature=player_embedded

Românul care renunţă la vilă, limuzine şi bani, ca să trăiască într-o colibă ... wow ...

Trusa medicală şi de prim ajutor pentru munte

http://www.viajoa.ro/altele/la-munte/ghidul-calatorului-trusa-medical%C4%83-%C5%9Fi-de-prim-ajutor-pentru-munte?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+Viajoa+%28Viajoa%29

Ghidul Calatorului: Trusa medicală şi de prim ajutor pentru munte


Dacă în călătoriile obişnuite nu suntem foarte preocupaţi să ne luăm la noi trusa medicală pentru că avem de regulă la îndemână o farmacie sau putem beneficia rapid de asistenţă medicală prin apelarea numărului de urgenţă, pe munte lucrurile stau un pic altfel. Pot interveni problemele obişnuite de sănătate (probleme digestive, răceală, dureri de cap, etc) sau urgenţe minore (contuzii uşoare, tăieturi), caz în care farmacia este destul de departe, şi de aceea trebuie să avem întotdeauna la noi un set de medicamente şi materiale pe care le putem folosi în caz de probleme şi accidente minore pe care le putem gestiona singuri.

În cazul accidentelor mai grave, până la sosirea salvatorilor, primul ajutor poate fi acordat NUMAI de persoane care au cunoştinţele necesare pentru a ajuta victima!

Menţionez că nu sunt cadru medical şi nu am pregătire în domeniu, astfel informaţiile de mai jos nu reprezintă decât opiniile mele pe baza experienţei acumulate.

Trusă gata echipată sau încropită de noi?

Există în farmacii şi la anumite magazine de echipamente montane şi truse gata echipate, însă de cele mai multe ori sunt ceva mai scumpe, dar, cel mai important, nu conţin cam tot ce ne-ar trebui. Ideal este să ne facem singuri trusa medicală şi să includem în ea tot ce considerăm că ne trebuie.

Carcasa trusei

Ambalajul este de data asta foarte puţin important. Medicamentele şi materialele care compun trusa medicală şi de prim ajutor se pot pune într-o trusă goală, care se poate cumpăra din comerţ, însă nici aceasta, chiar daca e goală, nu e foarte ieftină. E utilă, într-adevăr, pentru că e frumos şi util compartimentată pentru a plasa medicamentele într-o anumită ordine (şi disciplină :) însă în lipsa ei putem improviza. Eu personal folosesc un săculeţ de pânză. Se poate folosi în ultima instanţă şi o pungă simplă, dar cea mai indicată este o borsetă, dacă aveţi prin casă. În principiu ar fi ideal să fie cât mai rigid recipientul în care putem trusa, pentru a evita strivirea anumitor medicamente sau spargerea unor fiole, însă din propria experienţă, cu săculeţul meu de pânză, chiar n-am păţit asta niciodată.

Ce trebuie să conţină trusa medicală şi de prim ajutor?

1. Medicamente de uz intern

  • Pentru dureri de cap: Nurofen sau Algocalmin
  • Pentru răceală (sau doar febră): Paracetamol sinus sau Coldrex/Fervex
  • Pentru durere în gât: Trahisan sau Strepsils
  • Pentru diaree: Imodium sau Smecta sau Furazolidon
  • Pentru indigestie: Triferment sau Colebil
  • Pentru reacţii alergice: Claritin sau Aerius
  • Pentru hipoglicemie: tablete de glucoză
  • Pentru carenţă de calciu: comprimate efervescente sau fiole de calciu

2. Medicamente de uz extern

  • Pentru dezinfectarea rănilor: betadină (nu alcool sanitar sau rivanol, care doar împiedică dezvoltarea bacteriilor, nu le şi distrug)
  • Pentru dureri musculare sau antiinflamator în caz de entorse, luxaţii: Voltaren gel sau Fasum gel
  • Pentru dezinfectarea mâinilor, a instrumentelor: alcool sanitar
  • Pentru înţepături de insecte: spray sau soluţie (depinde ce au disponibil la farmacie)
  • Pentru protecţie solară (foarte, foarte important!!!, mai bine preveniţi decât să trataţi): cremă cu factor mare de protecţie (40 sau chiar 50 pentru cei cu pielea foarte albă sau sensibilă).

3. Materiale

  • Vată
  • Comprese sterile
  • Faşă din tifon
  • Faşă elastică (pentru luxaţii, entorse)
  • Plasturi cu rivanol (pentru bătături sau răni foarte mici)
  • Leucoplast

4. Alte articole

  • Forfecuţă sau lamă de bisturiu pentru tăierea feşelor
  • Pensetă (pentru îndepărtarea corpurilor străine)
  • Mănuşi de unică folosinţă
  • Folie de supravieţuire
  • Brichetă / chibrituri

Pentru persoanele care au urmat un curs de prim ajutor, se pot adăuga şi alte articole, cum ar fi:

  • Fiole pentru şoc anafilactic (pot surveni la persoanele cu alergie severă la, de exemplu, un aliment sau înţepătură de insecte)
  • Seringi şi ace de unică folosinţă
  • Ac şi aţă chirurgicală

Fiecare trebuie să îşi personalizeze trusă în funcţie de propriile nevoi, astfel:

  • Persoanele cu probleme de sănătate cronice (astm, diabet, etc.), sau alte probleme de sănătate cunoscute, trebuie să includă în trusa de prim ajutor medicamentele specifice pe care le utilizează în mod regulat sau doar în caz de urgenţă.
  • Fiecare trebuie să aleagă medicamentul care ştie că “îi prieşte”. Adică, de exemplu, pentru răceală, unii preferă paracetamol sinus, alţii Coldrex pliculeţe. Pentru alţii funcţionează Imodium, pentru alţii Smecta, şamd.
  • Fiecare poate exclude anumite medicamente sau articole. De exemplu, eu nu am luat niciodată glucoză la mine, pentru că nu avut niciodată probleme de hipoglicemie. Problema aceasta se poate evita prin consumarea pe traseu a alimentelor care aduc energie (în general cele care conţin ciocolată).

Sfaturi finale:

  • Nu puneţi în trusă câte 20 de aspirine, 10 fiole de algocalmin , etc. – aţi prins voi ideea – deci nu cantităţi industriale. Chiar dacă pastilele sunt uşoare, se adună gram cu gram, şi ajungeţi la o trusă prea grea şi care vă ocupă prea mult loc în rucsac, şi chiar nu este cazul. Luaţi cantităţi necesare de medicamente oarecum raportate la numărul de zile în care vă veţi afla pe munte. De asemenea, şi majoritatea soluţiilor se pot cumpăra în recipiente mai mici, sau dacă nu, se pot transfera în recipiente mici, care se închid ermetic, bine spălate şi dezinfectate înainte.
  • Verificaţi periodic valabilitatea medicamentelor şi înlocuiţi şi completaţi după cum va fi nevoie.
  • Anumite articole pot fi improvizate, cum ar fi atele din beţe de trekking, sau garou dintr-o chingă (de exemplu), etc.

Nu-mi rămâne să vă doresc decât să folosiţi trusa medicală cât mai rar posibil!


Azi la ora 18 la Casa de Cultura, Curs de Prim Ajutor!

Asa cum stiti, azi, miercuri, 28, la ora 18 la Casa de Cultura, Curs de Prim Ajutor!
Va astept!

--
Ginduri bune,
Radu Mircea SERBAN
www.scouts.ro


ShareThis

Notiţă: Site-ul oficial al cercetaşilor sibieni, cu programe şi activităţi, legături etc. s-a mutat la adresa: scouts.ro.
Aici te afli pe un blog de uz intern şi neoficial al cercetaşilor sibieni, cu resurse din domeniile interesante pentru ei sau părinţii lor.

Publicitate

sigur.info-internet mai sigur pentru copii

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
what is my ip address?