duminică, 19 februarie 2012

Gripa şi tratamentele naturiste | Lumea Misterelor

ca adjuvant in gripa, de pe www.lumeamisterelor.com

http://www.lumeamisterelor.com/rubrici/doctorul-natura/gripa-si-tratamentele-naturiste/

Gripa şi tratamentele naturiste

Autor: Liliana Alexandru


Pe lîngă scăderea temperaturii, iarna aduce cu ea şi numeroase boli provocate de virusuri. Gripa este una dintre acestea şi, împotriva ei, este de preferat să evităm antibioticele şi să încercăm un tratament pe cale naturală.

Tratamentele cu miere sînt cunoscute ca fiind miraculoase în ameliorarea sau vindecarea multor afecţiuni.
- In caz de răceli, se recomandă o lingură de miere de tei la un pahar cu lapte cald şi sucul de la o jumătate de lămîie la 100 ml de miere.
- In caz de gripă, se utilizează în proporţie de 1:1 usturoi pisat, amestecat cu miere, cîte o linguriţă din acest amestec în puţină apă caldă seara, înainte de culcare.
- Laringitele, faringitele, guturaiul şi sinuzitele se pot trata dacă se amestecă suc de ridiche neagră cu miere, în părţi egale, sau se scobeşte o ridiche neagră, după care se pune miere înăuntru şi se ia cîte o lingură, de trei ori pe zi, timp de o săptămînă.
- Pentru gargară se prepară o infuzie de muşeţel, la care se adaugă o lingură de miere.
- Tusea convulsivă se ameliorează cu ceai de pătlagină îndulcit cu miere, din care se beau cîte două-trei căni pe zi, timp de două săptămîni.
- In caz de febră, ceaiul din flori de soc este foarte indicat. Acesta se prepară din una-două linguriţe de flori de soc la o cană cu apă clocotită, din care de vor bea cîte trei-patru căni de ceai pe zi, timp de o săptămînă.
- Ceaiul de ţintaură creşte apetitul şi scade febra şi se prepară astfel: o linguriţă de plantă la 250 ml apă clocotită, din care se bea fracţionat, în trei părţi, înaintea meselor principale.
- Ceaiul de flori de tei calmează tusea, ajută la eliminarea secreţiilor bronhice şi calmează stările nervoase; se pun una-două lingu­riţe de flori de tei în 250 ml de apă clocotită, din care se beau două-trei căni de ceai cald pe zi, timp de şase zile.

Răspuns adresat dnei Sanda F., din Costeşti.

sint mai milte articole faine

http://www.lumeamisterelor.com/rubrici/doctorul-natura/otetul-de-mere-cu-miere-elixir-pentru-o-viata-sanatoasa/

Oţetul de mere cu miere - elixir pentru o viaţă sănătoasă

Autor: Ingrid Baciu


Oţetul, ingredient alimentar necesar alcătu­irii, în mod special, a salatelor, este utilizat încă din cele mai vechi timpuri şi ca medicament, ori, cel puţin, ca element deosebit de util în curele de slăbire…

Astfel, se pare că acest lichid obţinut din fructe, acru şi deloc uşor de băut, are valenţe benefice reale asupra metabolismului, determinînd, atunci cînd este consumat într-o anumită cantitate pe perioada unei cure, reglarea tuturor proceselor metabolice responsabile de procesarea şi eliminarea grăsimilar aflate în exces în organism… In anotimpul rece, gripele pot fi combătute printr-o cură de 15 zile în care oţetul de mere cu miere se utilizează astfel: la un pahar cu apă curată, de izvor, sau apă plată - aşa cum numim apa purificată în zilele noastre - se adaugă două linguriţe de oţet de mere şi două linguriţe de miere - atunci cînd oţetul nu conţine deja miere -, se amestecă bine, pînă se dizolvă mierea şi se bea cu înghiţituri mici. Nu se consumă mai mult de două pahare pe zi, indiferent de afecţiunea pe care doriţi să o trataţi intern. Extern, în cazuri de răceală, se pun pe tălpile picioarelor comprese calde cu oţet de mere cu miere, iar peste acestea se trag şosete de lînă sau de bumbac, groase, iar pe creştet, pe calotă, la fel, se pun comprese calde cu oţet de mere cu miere, punîndu-se apoi, imediat, un fes, o căciulă. Aceste proceduri se fac seara, înainte de culcare, spre a putea beneficia apoi de căldura tămăduitoare a culcuşului, din aceasta deducînd că nu avem voie să ieşim afară cîteva ore după aplicarea tratamentului.
Oţetul de mere cu miere se prepară astfel: se obţine sucul de la două kilograme de mere, indiferent de soiul acestora, şi se pun în acest suc două linguri vîrfuite de miere şi drojdie de bere, se acoperă recipientul şi se lasă amestecul, timp de 21-30 de zile, la fermentat, după care se strecoară lichidul astfel obţinut şi se păstrează în alt recipient, la rece. Utilizarea oţetului de casă se face după cum am descris mai sus, în cure care să nu depăşească mai mult de 15 zile, cu pauză de 15-20 de zile între ele.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sint moderate!

ShareThis

Notiţă: Site-ul oficial al cercetaşilor sibieni, cu programe şi activităţi, legături etc. s-a mutat la adresa: scouts.ro.
Aici te afli pe un blog de uz intern şi neoficial al cercetaşilor sibieni, cu resurse din domeniile interesante pentru ei sau părinţii lor.

Publicitate

sigur.info-internet mai sigur pentru copii

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
what is my ip address?