Iti lasi copilul in tabara, dar ai inca indoieli? Iata cum scapi de ele
autor Sfatul Parintilor
Scoala s-a terminat. Copilul mai are putin si pleaca in tabara mult visata. Insa tu, ca mama, ai inca unele temeri. Micutul tau e gata sa faca primii pasi pentru a-si dezvolta increderea in fortele proprii. Departe de ochii tai. Acum are posibilitatea sa invete sa ia decizii singur fara a simti protectia mamei. Pe de o parte esti fericita ca puiul tau creste si incet dar sigur se transforma din copilul neajutorat intr-o fiinta puternica, stapana pe fortele proprii, dar pe de alta parte iti faci in minte tot felul de scenarii cum se va descurca. Parca mai ieri venea plangand sa-l alinti dupa primele julituri la genunchi. Iar acum urmeaza sa ramana singur, chiar si pentru o scurta perioada de timp. Ca sa scapi de indoieli, iata ce beneficii are mersul in tabara.
- Creste increderea in fortele proprii. Copiii nu mai sunt legati de fusta mamei sau de pantalonii tatalui. Se confrunta cu situatii si trebuie sa ia decizii de unul singur. Iar aceasta este cea mai potrivita metoda de a evolua ca om.
- Copiii devin mai independenti. Desi sunt supravegheati de adulti, cei mici nu mai sunt sub protectia parintilor. Trebuie sa-si poarte singuri de grija. In plus, in tabere sunt tot felul de activitati care sa le dezvolte instinctul de supravietuire.
- Valorile familiei sunt intarite. Abia cand sunt departe de parinti, copiii isi aduc aminte de invatamintele pe care le primeau de la ei. Iar acum au ocazia sa incerce pe propria piele sfaturile primite si mai ales sa invete din greselile facute.
- Copiii invata munca in echipa. In tabere se fac multe lucruri in comun. Copiii pot participa la curatenia camerei, la prepararea mesei sau la alte actitivati care sa le dezvolta capacitatea de a lucra in echipa. Nimic pe lumea aceasta nu se face de unul sigur. Chiar daca noi vedem doar omul de succes, intotdeauna in spatele lui este o echipa care il ajuta.
- Copiii invata sa socializeze. In tabara vin copii din anturaje diferite, cu un bagaj comportamental diferit. Cel mic va invata astfel sa se comporte in functie de caracterul fiecarui coleg de tabara in parte, ceea ce-i va fi de mare folos cand va creste.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Comentariile sint moderate!