Da, se poate parcurge si de catre copii dupa cum spune Elyette, dar e in Spania asa ca daca v-ar tenta, am putea sa facem un proiect ...
Ar insemna insa o luna intreaga ... da, se poate ... am o carte cu aceasta aventura ...
Dar ce ati zice de un traseu de lunga drumetie pe jos pe la toate bisericile cetati din Transilvania?
http://www.adevarul.ro/cultura/Romanii_care_strabat_El_Camino_0_227377712.html
De peste 1.000 de ani, pelerinii creştini străbat pe jos nordul Spaniei şi se îndreaptă spre catedrala din Santiago, unde se află moaştele Sfântului Apostol Iacob. Drumul cel mai cunoscut, El Camino Francés, porneşte din Pirinei, de la graniţa între Franţa şi Spania, şi are aproape 800 de kilometri. Mulţi dintre ei pleacă în căutarea propriei identităţi şi descoperă că viaţa poate fi trăită şi fără griji.
Cătălina Murariu avea 24 de ani când a ajuns prima dată pe El Camino, în septembrie 2007. După doi ani, ea a revenit pe El Camino, îndrăgostită de locuri şi de oamenii pe care-i întâlnise, iar la 27 martie anul acesta, ea organizează la sala Tinerimea Română din Bucureşti o conferinţă numită
„Explore Camino", pentru a face cunoscut pelerinajul în România.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150543881548993&set=a.479697563992.259333.619483992&type=3&theater
Elyette Dare Kirby
Yes, It is possible! There were many Spanish families doing the last 100 kms. Where are you coming from with the Scout troop? I did it with my own 3 children (ages 6, 8 and 10 at the time) without any preplanning. We walked the last 113 kms in August and it was very crowded and hard to find accommodation. With a larger group you would need to book in advance with reservations, if it is August and if you plan to walk the last 100 kms. The other sections of the Camino are not so crowded and other months are less busy, too. If there is anything else you would like to know please ask.
http://www.ziuaveche.ro/exclusiv-zv/dezbateri/ai-participa-la-un-pelerinaj-in-romania-dupa-modelul-%E2%80%9Eel-camino-de-santiago%E2%80%9D-propune-si-tu-un-traseu-12921.html
Ai participa la un pelerinaj în România după modelul „El Camino de Santiago?” Propune şi tu un traseu!
Scris de : R.C.P. 2011-01-03 15:56 Comments Off„Dacă nu s-ar arunca privirea doar spre turismul de relaxare şi în mică măsură a celui balnear şi ar fi exploatate şi celelate ramuri: turismul academic, turismul sportiv, turismul cultural şi, în special turismul religios, şi în România ar putea fi create astfel de itinerarii, după modelul El Camino de Santiago.
Ca de exemplu: “Drumul lui Andrei” în Dobrogea cu finalitatea la peştera din Ion Corvin, “Sf. Paraschiva” cu finalitate la Iasi, sau un itinerariu legând mănăstirile construite de Ştefan cel Mare”, propune Cristi Balici în Taraba lui Cristinel, care a ajuns la episodul 51.
Cine ar trebui să se ocupe de organizarea unui astfel de pelerinaj?
Ai fi tentat să participi?
Ar fi interesant pentru turiştii străini?
==========================================================Se spune că fiecare spaniol ar trebui să strabată pe jos, măcar o dată în viaţă, El Camino de Santiago.
El Camino de Santiago (Drumul lui Iacob, Santiago provine din latinul Sanctus Iacubus), atrage însă şi numeroşi turişti străini, în 2010 s-a estimat că a fost străbatut de aproximativ 200.000 de pelerini. Lungimea acestuia este în jur de 800 km, însă variază deoarece astăzi există mai multe puncte de plecare, mare parte din Franţa.
Legenda spune ca Sf. Apostolul Iacob a străbătut drumul cu barca de la Ierusalim până în nordul Spaniei, fiind îngropat în anul 813 în locul unde astăzi este catedrala din oraşul Santiago de Compostela.
Sf. Apostol Iacob a fost fiul lui Zevedeu şi fratele Sf. Evanghelist Ioan. După moartea sa creştinii încep pelerinajul, iniţial de la domiciliile acestora, apoi urmând un traseu cu punct de plecare din Pirinei, având ca finalitate Santiago de Compostela. Unii pelerini îşi termină traseul pe coasta Atlanticului la Capul Finisterre, care, deşi nu reprezintă cel mai vestic punct continental al Europei, a fost numit de romani “sfârşitul lumii”. Alte legende spun că aici şi-ar fi găsit sfârşitul Apostolul Iacob în urma unui naufragiu. Aceştia dorind să ia acasă un suvenir, adunau cochiliile scoicilor ce se găsesc din abundenţă pe coasta Galiţiei, cu timpul respectiva cochilie devenind simbol pentru El Camino de Santiago.
Cei mai vechi pelerini care au vizitat sanctuarul datează din secolul X, însă un secol mai târziu apar şi pelerinii străini, cei mai mulţi din Anglia, începând cu anul 1092.
Unul dintre susţinătorii marelui pelerinaj a fost Papa Calixtus II, care a publicat în anul 1105 un ghid oficial numit ”Calixtinus Codex”, în care se regăsesc primele patru rute. Multe dintre bulele date de acesta referitoare la El Camino de Santiago sunt valabile şi astăzi. Se construiesc o serie de spitale avand protecţie regală de-a lungul traseului, având menirea să satisfacă nevoile pelerinilor, iar comerţul cu suveniruri ia amploare. Pelerinii care purtau însemnul cochiliei de scoică beneficiau de mese gratuite şi erau cazaţi de biserici.
În Evul Mediu traseul a fost extrem de bătut, amploarea pelerinajului se datora şi sistemului de ritualuri creat de biserică şi a anumitor penitenţe, cei care îl străbăteau erau iertaţi de păcate. Însă ciuma neagră, reforma protestantă şi tulburările politice din sec. al XIV-lea au facut ca pelerinajul să fie aproape abandonat.
123
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Comentariile sint moderate!