Sibiul, cam veşted în topul oraşelor verzi
Oricât de surprinzător ar părea, nu mai puţin de patru oraşe din România fac parte din clasamentul primelor 100 de oraşe doldora de spaţii verzi. Clasamentul european plasează Bucureştiul, Braşovul, Cluj-Napoca şi Constanţa între cele mai verzi oraşe din Europa, ceea ce mă face să cred că sondajul o fi fost realizat din vorbă-n vorbă sau telefonic pe bază de încredere. Nu de alta dar în Bucureşti chiar tre` să ştii să cauţi un parc decent printre vestitele betoane fără număr. Cum or fi ajuns Braşovul, Cluj-Napoca şi Constanţa în top mă preocupă, momentan, mult mai puţin decât cum a ajuns Sibiul pe locul 131- precis de noi tre să fie vorba, am mai dat o dată pe Google şi tot nimic - ceea ce nefiind de rău, e, practic, de bine şi aproape că, la câte betoane adăposteşte Sibiul, posibilitatea ca sondajul să fi fost efectuat prin Sub Arini e aproape nulă.
Cu numărul 15 şi 37 de puncte acumulate, Clujul surclasează oraşe ca Berlin, Helsinki, Stockholm sau Atena. Pentru ca informaţia să nu rămână neirigată la timp, precizez că Braşovul s-a plasat pe locul 37, Bucureştiul pe 41, iar Constanţa două locuri mai jos. În topul judeţelor, ne bat Prahova, locul 83 şi Hunedoara, locul 109, dar depăşim nesperat Bacăul (157), incredibil Bistriţa (169), previzibil Călăraşiul (182), răsunător Iaşiul (222) şi oarecum firesc Alba (355).
Cel mai verde oraş din Europa e considerat Praga, următoarele 9 locuri fiind ocupate de Barcelona şi Moscova, urmate de Cracovia, Budapesta, Amsterdam, Roma, Bratislava, Copenhaga şi Londra.
Autorii campaniei de identificare a oraşelor care verzi, care cam veştejite, a inventariat părerile exprimate de 30.000 de persoane, una dintre acestea urmând să câştige un bilet de avion cu valoarea de 1.500 de dolari, în funcţie de oraşul din care este câştigătorul, plus acces la Expoziţia Mondială de la Shanghai, precizează Agerpres.
Prin această iniţiativă, compania Mio Technology urmăreşte reducerea impactului nefast asupra mediului înconjurător. Compania producătoare de dispozitive de navigare GPS anunţă că a redus, până în prezent, dimensiunea produselor sale şi greutatea acestora, a exclus din procesul tehnologic substanţele potenţial dăunătoare mediului şi a modificat design-ul şi modalitatea de producere a echipamentelor pentru a le face mult mai uşor reciclabile.
Dl Bitu va rog scrieiti ceva sa incercam sa oprim taierea copacilor din parcul dela Vila mitropolitului ( casa pionierilor)care are loc in zilele acestea. Mitropoliutul Streza se vrea iubitor de natura sau investitor imobiliar. cred ca a doua.
Bucurestiului poti sa–i dai roata mergind doar din parc in parc. Si inca ce parcuri, imense! Dar daca dvs. nu v–ati plimbat decit printre betoane e problema dvs.
Parcuri in 03.05.2010 08:36
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Comentariile sint moderate!