Deci, se merge la un punct de prezenţă RDS, (la Păpădie, la Gară etc.) şi
se încheie un contract abonament telefonic (ai nevoie de o factură de energie electrică şi un contract de închiriere sau proprietate casă) Digimobil, abonament de 2 euro pe lună.
Ce e OK e că, luna următoare, între 1 şi 5 ale lunii poţi renunţa la abonament, dacă nu îţi convine, nu eşti legat de pământ ca la alte servicii similare. Primeşti în custodie, gratuit, un telefon mobil 3G
cu număr 0771 ... (bine, e foarte simpluţ, dar e un telefon robust şi îl încarci uşor prin mufa USB mini) ... şi un telefon "fixo-mobil" 3G, adică un telefon fix cu antenă (care are însă şi alimentator dar şi o baterie aşa că şi il poţi plimba prin oraş în traistă) telefon cu număr de genul 0369 ...
Avantaj: între telefonul mobil şi fixomobil vorbeşti nelimitat în contul celor 2 euro. Şi da, poţi pune cartela de la mobil şi în fixomobil şi invers. În plus telefonul ăsta fix (vezi poza) are cifrele mari, 6 taste cu apelare rapidă, handsfree/difuzor şi în plus, are un modem 3G care permite conectarea gratuit, la internet,la o viteză de 384 kbps, nelimitat (dial up). OK, nu e mult, dar pentru navigat, browsing, googălit şi citit un email e suficient. Un cont gmail se deschide in 3secunde, de pildă. Nu, nu poţi urmări clipuri Youtube sau programul tv! Telefonul are o mufă USB şi un căbluţ cu care îlconectezi la laptop sau desktop. Driverul încorporat se autoinstalează şi eşti online. Singura problemă: nu se dau fixomobile decât în zonele unde nu e fibră RDS. Dacă mobilele şi fixomobilele se dau în custodie, aveţi
grijă să nu cumva să le pierdeţi că sunt scumpe rău şi trebuzie date înapoi la încetarea contractului!
Poate fi şi o soluţie de backup internet, practic gratuita, convenabila pentru un Y!M. Şi, având în vedere că semnal RDS găseşti şi în afara oraşului (vezi harta-inclusiv pe Valea Oltului!) poţi chiar să faci o mini-instalaţie de supraveghere cu webcam a cabanei de vara :) ... un pentium 3 cu webcam şi xp e suficient.
Atenţie! Trebuie să ceri activarea internetului, la nr. lor de telefon de suport tehnic! Durează cam 24 de ore până la activare, deci nu dispera ca mine dacă vezi că desktopul nu se înregistrează în reţea din prima!Folositi pentru conectare direct aplicatia FWT Connect (mai ales pentru Vista, realizarea unei scurtaturi dial-up si introducerea nr de acces acolo nu functioneaza OK-pentru detalii, contactati-ne).
Atenţie: Am găsit pe internet că aceste comunicaţii 3G au un nivel de radiaţii mai mare decât comunicaţiile mobile, dând greţuri şi dureri de cap. Posibil, fiindcă frecvenţa radio e peste 2 GHz (faţă de 900 GHz la telefonia mobilă, şi similară cu cea a unui router wireless!). Aşa că eu vă sugerez ca să ţineţi deschis şi fixomobilul şi mobilul 3G doar atunci când aveţi nevoie de el şi/sau să îl ţineţi departe de corp şi de locul de somn. Şi da, puteţi opri şi routerul wireless din dormitor când nu îl folosiţi, de pildă cu o priză cu programare, care la Unitel e în jur de 20 de lei.
http://www.mobilewave.ro/forum/topic-4575.html
Varianta mai bună este AtlasTelecom care îţi oferă acces internet la 1,5 Gbps, cu 4 euro/lună, nelimitat, însă trebuie fie să ai o antenă de-a lor lângă geam şi laptop cu posibilităţi wireless (semnalul e slab de tot la 10 metri cu antena în pod), fie dacă ai o antenă mai departe, să cumperi un adaptor-antenă de-al lor, cu 120 lei. Avantaj: nu ai abonament, plăteşti o lună, prepay, ai acces o lună.
Şi variantele RTC, Orange, Vodafone şamd sunt OK, dar îţi impun un abonament minim un an şi/sau să cumperi modemul aferent conexiunii.
http://www.speedtest.net/result/646513446.png
--
http://www.scouts.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Comentariile sint moderate!