de mămici, bunici şi cărora le-am uitat gustul. Aşa că mi-am promis că o
să încerc să îmi aduc aminte cum se fac şi că o să încerc să le reînviu
în bucătăria familiei, că tot se va înmulţi peste ceva luni şi n-o să-mi
duc kinderu la Mc, nu?
Găluştele cu prună, gomboţii, au fost mâncare de bază în familion ani
buni de zile. Delicatesă, mai ceva ca trufele. Era sărbătoare când
mâncam găluşte. Prin urmare, am scotocit prin amintiri şi m-am pus pe
treabă.
*1 kg cartofi, musai roşii ca să se lege aluatul, făină – vreo 4, 500 de
grame*, da să aveţi mai multă la îndemână că io am consumat, nu glumă,
*2 ouă, niţică sare, niţică scorţişoară, pezmet şi neşte prune.* Nu
puneţi botu la (...)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Comentariile sint moderate!