joi, 10 iunie 2010

Codex Alimentarius

http://codexalimentarius.info/

Carnea si efectele nocive ale consumului ei
Carnea constituie una dintre sursele importante de proteine, dar ea se
dovedeste totodata saraca in minerale, vitamine si hidrati de carbon.
Prin diverse cercetari stiintifice consumul de carne s-a dovedit ca
produce tulburari multiple in organismul uman, al carui colon este mult
mai lung decat cel al carnivorelor.
Iata principalele tulburari care pot sa apara la persoanele [...]

Tot ce trebuie sa stiti despre efectele negative ale Glutamatului de sodiu
FABRICAT din melasa (care este obtinuta din zahar) prin fermentatie,
glutamatul monosodic este sarea de sodiu a acidului glutamic. Mai poate
fi intalnit sub denumirile: glutamat de sodiu, monosodium glutamate,
natrium glutaminat, E621 (conform regulamentelor europene).
Glutamatul se foloseste cel mai mult in alimentele fabricate artificial
si in semipreparate gen supe concentrate, sosuri, condimente, mezeluri,
inghetata, [...]

Viitorul alimentatiei – documentar despre "revolutia verde"
Viitorul Alimentatiei, in engleza "The future of Food", este o
investigatie minutioasa despre adevarurile deranjante din spatele
alimentelor neetichetate si modificate genetic care au navalit in
magazine in ultimele decenii. Filmul da voce fermierilor care au au fost
afectati de aceste thnologii. Implicatiile asupra sanatatii oamenilor,
politicile guvernamentale si globalizarea [...]

Zaharul rafinat (alb) – cea mai dulce otrava
Friday, May 28, 2010 10:00 PM
Sfecla de zahar se compune din peste 50 de constituenti cunoscuti.
Zaharul insa, contine numai unul din acestia si anume zaharoza.
Inselator prin gust, zaharul provoaca in organism o multime de
dezechilibre. Este cunoscut, de toata lumea, faptul ca dulciurile
provoaca diabet, favorizeaza depunerile de colesterol si supun inima
unor eforturi suplimentare.
Chimia afirma ca [...]

Orbit – guma de mestecat cu substante cangerigene
Thursday, May 27, 2010 9:46 AM
Orbit Professional, Strong mint
Guma de mestecat fara zahar cu indulcitori si arome de menta
Ingrediente: indulcitori – xilitol, manitol, aspartam, acetsulfam K,
baza de guma, intaritor 414, stabilizator 422, arome, polifosfat de
sodiu, colorant E 171, emulsificator E 322, agent de glazurare E 903,
antioxidant E 320.
E 951 (aspartam) , E 950 (acetsulfam) – cancerigeni
E [...]

Bauturile racoritoare: solutii chimice cu efecte dezastruoase
Wednesday, May 26, 2010 6:24 PM
Chiar daca multe dintre ele sunt declarate a fi produse naturale,
majoritatea bauturilor racoritoare au in componenta lor si aditivi
chimici. Cel mai des folosit este acidul citric (E 330) sau sarea de
lamaie precum si inlocuitorii de zahar ca aspartanul. Colorantii
folositi (E 110 si E 102) sunt si ei declarati toxici.
O sticla de [...]

Inghetata cu aditivi cancerigeni, interzisi in alte tari
Inghetata Amicii
Ingrediente: lapte praf, zahar, grasimi vegetale, coloranti (E 127,
E141, E132, E102) si stabilizatori (E471, E412, E410), acid citric
(E330), arome naturale identice, glucoza, E127 (eritrozina) – colorant
rosu pentru compoturi si alte alimente; provoaca mutatii genetice,
provoaca cancer al tiroidei la sobolani (studiu din anul 1990), posibil
si la om; intalnit in bauturi [...]

Cum se citeste si cum se interpreteaza eticheta alimentelor
Iar acum sa trecem la treaba si sa invatam sa facem cumparaturi! Pentru
a putea evalua calitatea unui aliment si raportul calitate/pret inainte
de a-l cumpara este absolut necesar sa citim eticheta aplicata in mod
obligatoriu pe ambalaj.
Trebuie sa stim ca atributele calitative senzoriale si nutritionale
depind de calitatea metabolica a ingredientelor, aditivilor, aromelor
utilizate [...]

Salamul rustic Agricola este un amestec de resturi de pasare , grasimi
si aditivi alimentari
Saturday, May 22, 2010 8:39 PM
Salamul rustic Agricola are o valoare energetica mare, iar copiii
trebuie sa-l evite
Salamul rustic Agricola este un produs care se remarca prin faptul ca nu
are aproape nimic natural in compozitie, fiind un amestec de resturi de
pasare , grasimi si aditivi alimentari.
Principalul ingredient al salamului rustic Agricola este carnea de
pasare separata mecanic (MDM) [...]

Cuptorul cu microunde, „bucatarul" care ne distruge sanatatea
Expunerea la microunde scade capacitatea unor vitamine de a fi absorbite
de organismul uman.
Usor de folosit, rapid in prepararea sau incalzirea alimentelor si tot
mai ieftin: nu este de mirare ca, in ultimii ani, cuptorul cu microunde
a devenit o prezenta obisnuita in bucatariile romanilor. Putini sunt
insa cei care inteleg modul de functionare al [...]

ShareThis

Notiţă: Site-ul oficial al cercetaşilor sibieni, cu programe şi activităţi, legături etc. s-a mutat la adresa: scouts.ro.
Aici te afli pe un blog de uz intern şi neoficial al cercetaşilor sibieni, cu resurse din domeniile interesante pentru ei sau părinţii lor.

Publicitate

sigur.info-internet mai sigur pentru copii

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
what is my ip address?