Clatite a la Adi, prietenul nostru:
http://www.monitorulsb.ro/cms/site/m_sb/news/clatite_48342.html
Adrian David, Seful Serviciului Public de Salvamont Sibiu, prefera ca desert, clatitele.
Ingrediente: 150 g de faina, 300 ml de lapte, 2 oua, 3 lingurite de unt sau margarina vegetala, o lingurita esenta de vanilie, 3 lingurite de zahar si un praf de sare.
Mod de preparare:
Se pun într-un castron ouale, laptele, esenta de vanilie, zaharul si praful de sare. Se bate bine compozitia din castron, pâna când devine omogena. Se adauga încetul cu încetul faina, amestecând în continuu la fiecare adaugare, pentru a se omogeniza. Se amesteca pana atunci când dispar cocoloasele. Se adauga doua lingurite de unt în amestecul format si se amesteca din nou bine pâna când dispar cocoloasele sau orice alta forma de neomogenizare. Se pune o tigaie pe foc si în ea se pune o lingurita de unt. Dupa ce s-a încalzit putin tigaia, se pune un polonic de compozitie în tigaie si se întinde, miscând tigaia, pâna când acopera perfect fundul tigaii. Când începe sa se rumeneasca pe o parte, se întoarce pe cealalta parte. Când s-a rumenit si pe cealalta parte se ia cu un cutit sau prin aruncare si se pune într-o farfurie, care apoi se acopera cu un capac, pentru ca clatitele sa îsi pastreze temperatura. Pentru fiecare lingura de compozitie, va iesi o clatita. Se repeta procedeul pâna când se termina compozitia. Se servesc calde, cu gem, crema de ciocolata sau alte umpluturi, dupa cum vom vedea în articolele viitoare despre clatite.
Fotografia si reteta o gasim la:
www.carrefour.ro/
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Comentariile sint moderate!