miercuri, 24 august 2011

Fii isteţ! Spionează-ţi copilul cu stil! | Jurnalul National | Jurnalul National

bine de stiut ... de catre ambele parti ...

http://www.jurnalul.ro/stiri/observator/fii-istet-spioneaza-ti-copilul-cu-stil-588193.html

Fii isteţ! Spionează-ţi copilul cu stil!

Dacă vrei cu tot dinadinsul să-ţi ţii sub control odrasla, plantează-i nişte camere de... securitate în dormitor
25 august 2011
94498873
 Foto: Thinkstock 
Eşti îngrijorat că fetiţa ta stă prea mult în faţa computerului, servin­du-ţi tot felul de scuze pentru a nu se băga în pat la ora prestabilită? Ţi-ai surprins adolescentul îndesându-şi jurnalul în şifonier şi rugându-se cu cerul şi cu pământul să nu dai de el? Ai vrea să afli totul despre copiii tăi şi nu ştii cum s-o faci? Nu-ţi mai face griji degea­ba, nişte oameni inventivi au creat o serie de gadgeturi care să te aju­te să joci rolul lui 007 în propri­a-ţi "ogradă".

E adăvarat că orice om, de orice vârstă, are nevoie de spaţiul său intim. Pe măsură ce înaintăm în vârstă simţim tot mai mult această nevoie. La fel de adevărat este şi că unii părinţi sunt mult prea grijulii cu micuţii lor chiar şi atunci când aceştia ajung la liceu ori la facultate. Până la un punct este şi normal.

Un expert în educaţie, Roy Goodman, spune că o astfel de atitudine parentală nu ar trebui condamnată, iar copiii/adolescenţii/tinerii ar trebui să încerce să o înţeleagă. El le oferă părinţilor câteva sugestii cu ajutorul cărora "să-şi spioneze" copiii fără să-i deranjeze. În primul rând, instrumentul comunicării – părinţii sunt încurajaţi să-şi înveţe de mici copiii să vorbească despre pro­blemele şi sentimentele lor. Astfel, mai târziu, nu vor exista probleme semnificative de înţelegere între cele două părţi. În egală măsură, este la fel de important ca părinţii să fie conştienţi de faptul că generaţiile trecute nu aveau acces la tehnologie ca în zilele noastre, de exemplu la telefonul mobil, însă ar trebui totodată să ştie că nu este în câştigul nici uneia dintre părţi ca adulţii să abuzeze de aceste tehnologii pentru a afla cu tot dinadinsul ce le face plodul.

Dacă sunt atât de obsedaţi să deţină controlul, părinţii au suficiente mijloace pentru a-şi ţine copilul "sub papuc". De exemplu, cu ajutorul unui aparat care se montează în dormitorul co­pi­lu­lui/ado­les­centu­lui/tână­ru­lui sau locuinţa în care stă cu chirie, eventual lângă camera de filmat minusculă, ascunsă cu dibăcie într-un colţ obscur. Cu ajutorul gadgetului de securitate, care costă, în SUA, peste 250 de dolari, părinţii pot afla programul de "plimbare" pe care îl au copiii lor – la ce oră pleacă de-acasă şi când se întorc. Dacă nebu­nia este dusă la ex­tre­me, părinţii au ocazia să acceseze un site – Spy Parent – pentru a afla tot ceea ce există pe piaţă în materie de gadgeturi de spionat. Altfel, părinţii pot recurge la mijloace mai umane: să fie implicaţi în viaţa adoles­cent­u­lui/tâ­nărului, oferindu-le înţelegere şi încredere; să le trimită scrisori poş­ta­le sau emailuri, pacheţele cu bu­nă­tăţi ca la mama acasă, atunci când se află la liceu/fa­cultate în alt oraş; să se asigure că telefonul mobil al adolescentului este setat să apeleze, la apăsarea unei singure taste, numărul de-acasă, în caz de urgenţă majoră; să-şi viziteze copilul dacă acesta lo­cu­ieşte în altă parte; să-şi creeze cont pe reţeaua de socializare unde ac­ti­vea­ză copilul lor şi să urmărească, de la distanţă, acti­vităţile zilnice ale acestuia.

Idei pentru un spion desăvârşit
Pe lângă educaţia primită în primii ani în sânul familiei şi, mai târziu, în cadrul societăţii, copiii pot fi monitorizaţi şi cu ajutorul unor gadgeturi.
De exemplu, cu un GPS special, un dispozitiv care le permite părinţilor să afle viteza cu care conduce maşina fiul sau fiica lor, distanţa pe care se deplasează, precum şi starea tehnică a automobilului. În SUA, un astfel de aparat costă până la 200 de dolari. Mult mai puţini bani valorează un dispozitiv aflat în grija copilului, care trimite automat un mesaj părinţilor atunci când acesta se află în excursie cu şcoala sau cu prietenii.
Dispozitivul poate fi legat la orice model de telefon mobil al copilului şi la GPS-ul părinţilor, iar mesajul "călătoreşte" instantaneu la o simplă apăsare de buton. Cu ajutorul unei aplicaţii pe internet, părinţii pot afla ce face copilul lor în reţelele sociale, inclusiv detalii cu privire la statutul pe care adolescenţii îl postează în propriul profil. Astfel, părinţii vor fi la curent cu starea amoroasă şi/sau sufletească a fiului/fiicei lor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sint moderate!

ShareThis

Notiţă: Site-ul oficial al cercetaşilor sibieni, cu programe şi activităţi, legături etc. s-a mutat la adresa: scouts.ro.
Aici te afli pe un blog de uz intern şi neoficial al cercetaşilor sibieni, cu resurse din domeniile interesante pentru ei sau părinţii lor.

Publicitate

sigur.info-internet mai sigur pentru copii

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
what is my ip address?