APA ALCALINĂ
Mai jos sunt câteva explicaţii extrase dintr-o revistă de ştiinţă (Ion Life Detox News nr.7/2004), care ne arată de ce ne îngraşăm, ne îmbolnăvim şi îmbătrânim.
In ultimii 30 de ani japonezii şi coreenii s-au bucurat de beneficiile aduse sănătăţii şi condiţiei fizice de apa alcalină, restul lumii aflând de ea doar de câţiva ani.
Poate ca cel mai uimitor aspect al fenomenului numit "apa alcalină" este că, în Japonia, o familie din 5 consumă apă alcalină.
De ce să consumăm apă alcalină?
Aproape toţi oamenii creează datorită condiţiilor de alimentaţie şi datorită poluării mediului, prea multă aciditate în corp. Hrana pe care o consumăm arde împreună cu oxigenul din celule pentru a produce energie. După o ardere deficitară datorită tulburărilor de metabolism, hrana se transformă în reziduuri acide, iar corpul elimină o parte din aceste reziduuri prin urină, respiraţie şi transpiraţie, restul fiind depozitate de-a lungul vaselor de sânge şi în tesuturi.
Pentru a putea trăi, sângele şi celulele noastre trebuie să fie uşor alcaline (sângele are pH-ul între 7,35-7,45). Pentru a-şi păstra alcalinitatea, organismul poate face un compromis nedorit, prin care converteşte reziduurile acide lichide în reziduuri acide solide. Deci corpul poate menţine aceste reziduuri acide, dar le va stoca pe o perioadă nedeterminată, neafectând pH-ul în restul corpului. Aşa că le stochează într-o grămadă de locuri şi moduri, inclusiv în grăsime. Ingrăşarea este rezultatul necesităţii de a se creea un mediu de stocare care să dilueze aciditatea generală.
Concluzie: prima dată apare hiperaciditatea şi apoi se instalează obezitatea sau depunerile inestetice de grăsime. Alte exemple de reziduuri acide solide sunt: starea inflamată a diferitelor organe şi ţesuturi ale corpului (infecţii diverse, inflamaţii cronice sau depozite solide cum sunt calculii renali (urati, oxalaţi) sau biliari. Analizele sangiune pot evidenţia această stare acidă prin următoarele date: VSH şi fibrinogen crescut, acid uric, acizi graşi şi trigliceride crescute, etc.
Acumularea acestor reziduuri acide reprezintă procesul îmbătrânirii şi degenerării.
Sursa pentru trigliceride şi acizii graşi este arderea incompletă a carbohidraţilor. Acizii graşi sunt rezultatul consumului de zahăr, dulciuri, paste şi pâine, atunci când sunt consumate peste puterea de digestie a organismului sau sunt amestecate cu alimente incompatibile. Acidul uric şi amoniacul provin de la toate tipurile de carne. Acidul fosforic provine de la băuturi tip Cola, Fanta, Sprite sau băuturi energizante. Acidul sulfuric provine de la gălbenuşul de ou consumat în exces.
Toţi aceşti acizi acizi sunt dăunători dar acizii sulfuric şi fosforic sunt otrăvitori. Ei trebuie neutralizaţi de minerale alcaline. In absenţa unei cantităţi suficiente de minerale alcaline în dietă, corpul nu are de ales si va fura calciul din oase, neutralizand aceşti acizi, transformandu-i în sulfaţi, fosfaţi si uraţi. Aşa apare în timp osteoporoza.
Una dintre marile probleme ale reziduurilor acide este că îngroasă sângele şi blochează capilarele. Din această cauză, multe persoane suferă de hipertensiune arterială.
In funcţie de locul în organism unde sunt stocate reziduurile acide, circulaţia sângelui în acea zonă este slabă şi este posibil ca un organ vital să primească insuficient sânge, devenind disfuncţional.
Multe boli degenerative sunt rezultatul proastei circulaţii. Un exemplu tipic este diabetul de tip 2, care este cauzat de acumulările acide din jurul pancreasului.
Celulele canceroase sunt acide, în timp ce celulele sănătoase sunt alcaline. Celulele normale nu pot supravieţui în apropierea zonelor cu acumulări de reziduuri acide. Anumite persoane au un material genetic care suferă mutaţii pentru a supravieţui în mediu acid. Aşa se dezvoltă celulele canceroase. Atâta timp cât mediul rămâne acid, cancerul va reapare după o operaţie de extirpare a celulelor canceroase. Oncologiştii cu experienţă cresc alcalinitatea pacienţilor, înainte de operaţie.
Reziduurile acide din interiorul vaselor de sânge sunt foarte periculoase, putând duce la înfundarea vaselor mici din zona creierului. Corpul va depozita aceste reziduuri de pereţii vaselor de sânge, dar în cazul unor eforturi mari, când presiunea creşte, aceste reziduuri se pot dezlipi şi bloca vasele din zona creierului provocând accidente vasculare cerebrale.
Alcalinul neutralizeaza acidul
Apa alcalină neutralizează reziduurile acide din corpul omenesc şi le lichefiază pentru a fi eliminate prin organele excretoare.
Un exemplu care ne ajută să intelegem acest lucru este atunci când dorim să spălăm ceva murdărit cu grăsime. Aceasta grăsime nu poate fi indepărtată numai cu apă de la robinet. Avem nevoie de un săpun pentru a lichefia grăsimea şi a curăţa. Grăsimea este acidă si săpunul este alcalin.
Aşa cum ne spălăm corpul la exterior, indepărtând murdaria, nu trebuie să neglijăm murdăria din interior.
Fiecare organism stochează reziduurile acide în mod diferit. Simptomele bolilor se manifestă în funcţie de locul unde sunt stocate reziduurile. Surplusul de grăsime este unul din cele mai comune moduri de stocare a acizilor. O cură de slăbire trebuie întotdeauna să înceapă cu proces de alcalinizare. Fără alcalinizare fluidele corporale nu vor putea dizolva grăsimea şi situaţia este similară cu încercarea de a dizolva untul în apă. Când vom întelege că bolile degenerative ale adulţilor sunt cauzate de acumulările de deşeuri acide, nu va mai fi nici un dubiu că utilizarea apei alcaline ne îmbunătăţeşte sănătatea. Pentru a duce o viaţă lungă şi sănătoasă, mai întâi trebuie să eliminăm deşeurile acide din corpul nostru. Cel mai bun şi uşor mod de a scăpa de aceste deşeuri acide este să le lichefiem şi să le neutralizăm cu apă alcalină. Apa alcalină nu are valoare nutriţională sau de medicament, dar are uimitoarea capacitate de a neutraliza şi lichefia deşeurile acide, pentru a putea fi eliminate din organism, păstrând alcalinitatea acestuia - deci sănătatea şi starea de bine.
Surse de alcalinizare a apei:
- Vitamina C alcalină (pulbere solubilă în apă) – modifică pH-ul apei de la 6,0 (apa plată) la 8,0
- Microhidrina (capsule cu pulbere cu ioni activi de hidrogen) – modifică pH-ul apei de la 6,0 (apa plată) la 8,5
- Alka Mine (coral extras din jurul insulei Okinawa Japonia) – modifică pH-ul apei de la 6,0 (apa plată) la 8,0
Toate aceste produse, precum şi modurile de adminisrare le găsiti la Centrul Medical Ayurveda Sibiu.
Vezi şi pagina web “pH-ul corpului” la http://www.ayurveda-sibiu.20m.com/custom2_1.html
Beti apă pe stomacul golIn Japonia zilelor nostre este foarte popular obiceiul de a bea apă imediat după trezire în fiecare dimineaţă. Mai mult, testele cercetătorilor au demonstrat valoarea acestui obicei. Publicăm mai jos o descriere a folosirii apei. Pentru cei în vârstă şi pentru bolile grave ca şi pentru bolile moderne, tratamentul cu apă alcalină a fost considerat de succes de către societăţile medicale japoneze şi tratament sigur pentru următoarele boli: Dureri de cap, dureri ale corpului, artrita, boli ale aparatului circulator, aritmii funcţionale ale inimii, epilepsie, dislipidemii, astm bronsic, tuberculoză, meningită, boli ale ficatului şi rinichilor, stări de vomă, gastrită, diaree, hemoroizi, diabet, constipatie, bolile de ochi, cancer la organele genitale, dereglări menstruale, boli ale urechilor, nasului şi gâtului.
Metoda de tratament:
1. Dimineaţa, imediat după trezire, înainte de a vă spăla pe dinţi, beţi 4 x 160 ml apă alcalină (aproximativ o jumătate de litru în total). Apa trebuie să fie caldă şi în ea se va dizolva remediul alcalin prescris.
2. Spălaţi-vă pe dinţi dar nu mâncaţi şi nu beţi nimic 45 minute.
3. Dupa 45 minute puteţi bea şi mânca normal.
4. După micul dejun, prânz sau cină nu mâncaţi şi nu beţi nimic 2 ore.
5. Cei care sunt bătrâni sau bolnavi şi nu pot bea 4 pahare cu apă, pot începe prin a bea apă mai puţină şi să crească gradat până la 4 pahare pe zi.
Metoda de mai sus va vindeca boli şi vă veti putea bucura de o viaţă sănătoasă. Aceasta metodă de tratament nu are efecte adverse; dar la inceputul tratamentului s-ar putea sa fie necesar sa urinaţi mai mult pentru a elimina reziduurile acide.
După vindecare este si mai bine dacă o să continuaţi acest tratament ca o activitate de rutină în viaţa voastră. Beţi apă alcalină şi rămâneţi sănătoşi şi activi.
Pentru cei cărora le place să bea apă rece, aceste rânduri sunt pentru voi!
Este plăcut să bei o băutură rece după masă. Dar...
Apa rece va solidifica mâncărurile uleioase pe care tocmai le-aţi consumat. Untul, brânzeturile, cremele, mâncărurile gătite cu ulei, toate vor fi readuse la consistenţa pe care o aveau când tocmai au fost scoase de la frigider.
Apa rece va încetini digestia. Chiar şi produsele pe bază de cereale (60% din hrană) îşi măresc consistenţa şi se transformă într-o pastă lipicioasă. Odată ce acest "noroi" reacţionează cu acidul, va fi absorbit mai repede decat hrana solidă. Ceea ce va rămâne, se va depune ca un strat de murdărie pe intestine.
Foarte curând rezerva de minerale alcaline va scădea, vor apărea inflamaţii ale organelor şi ţesuturilor, vor creşte depozitele acide în corp (grăsime, calculi in diferite organe, depuneri pe pereţii vaselor sanguine).
Cel mai indicat este să consumaţi supă fierbinte sau apă caldă după masă.
Inţelegem acum de ce chinezii, indienii şi japonezii beau la masă apă fierbinte. Poate este timpul să adoptăm obiceiul lor de a bea apă fierbinte în timp ce mâncăm!!! Nimic de pierdut, totul de câştigat…
Eu cred că dacă mulţi din cei care citesc aceste rânduri le-ar aplica şi le-ar trimite mai departe cunoscuţilor lor, simptomele neplăcute care scad confortul general al vieţii ar dispărea, iar populaţia ar fi mai sănătoasă şi de ce nu, chiar mai fericită.
Articol corectat şi completat de:
Dr. Ovidiu Chiş
CENTRUL MEDICAL AYURVEDA SIBIU
Str. Zaharia Boiu 18 tel 0269 234446 / 0722 737530
www.ayurveda-sibiu.20m.com
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Comentariile sint moderate!