luni, 23 februarie 2009

Comunicat de presa: 22 februarie- Ziua Mondiala a Cercetasiei

22 februarie- Ziua Mondiala a Cercetasiei      

 

                În fiecare an, pe data de 22 februarie, sãrbãtorim Ziua Mondialã a Cercetãsiei.
                Anul acesta, sarbatoarea cercetasilor a coincis cu intalnirea cercetasilor ortodocsi din toata lumea. Evenimentul are loc la Manastirea Tismana. Conferinta DESMOS a debutat la Bucuresti cu primirea membrilor Comitetului Mondial de catre reprezentantii Patriarhiei Romane.
                "In urma acestei intalniri, cercetasii au fost invitati sa colaboreze mai activ cu biserica ortodoxa atat la nivel national cat si local. Sa nu uitam ca latura spirituala este un pilon de baza in viata unui cercetas si ca in aceste vremuri tulburi, credinta poate fi o busola in dezvoltatea noastra ca oameni responsabili.", spune Alexandru Moldovan, presedintele Organizatiei Nationale Cercetasii Romaniei.

                22 februarie este si prilejul de a-l omagia pe Robert Baden-Powell, cel care este creatorul pedagogiei scout si Fondatorul Miscãrii Mondiale a Cercetasilor. Cercetăşia a fost fondată de către tinerii care au răspuns ideilor şi idealurilor formulate în lucrarea "Scouting for Boys", scrisă de Baden Powell în 1908. Ideea initială nu a fost aceea de a crea o organizaţie pentru tineret, ci mai degrabă de a promova nişte idei pentru educarea caracterului aşa-zis "de cercetaş" – pe care apoi, organizaţii deja existente (ca Boys Brigade, spre exemplu), să le preia şi să le adapteze programului propriu.
                De atunci ,sute de milioane de copii si adolescenti au cunoscut farmecul cercetãsiei, s-au format la aceastã minunatã scoalã a democratiei si a cãlirii caracterului.
                Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei ( www.scout.ro) este o organizatie non-profit si non-guvernamentala, care face parte din Organizatia Mondiala a Miscarii Scout. Asociaţia Cercetaşii României a devenit membru fondator al Organizaţiei Mondiale a Mişcării Cercetăşeşti  in 1922. În prezent, in România, peste 2.500 de membri îşi desfăşoară activitatea în 63 de filiale.
                Miscarea Cercetaseasca este construita pe un sistem de valori care incurajeaza o imbinare armonioasa intre dezvoltarea autonomiei si a responsabilitatii intr-un cadru etic si spiritual.
                Cercetasi din toate tarile lumii sunt implicati in proiecte de dezvoltare pe teme diverse, cum ar fi educatia pacii, dependenta de droguri si prevenirea ei, apa curata si salubritate, instructie si conservarea mediului.
                Organizatia Mondiala a Miscarii Scout este o miscare globala, non-guvernamentala si non-profit a 28 de milioane de membri din peste 216 de tari si teritorii.

Ramona Bercea(actually Mezei),
http://www.ramonabercea.ro/
Producer TVR Romania
Media Consultant

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sint moderate!

ShareThis

Notiţă: Site-ul oficial al cercetaşilor sibieni, cu programe şi activităţi, legături etc. s-a mutat la adresa: scouts.ro.
Aici te afli pe un blog de uz intern şi neoficial al cercetaşilor sibieni, cu resurse din domeniile interesante pentru ei sau părinţii lor.

Publicitate

sigur.info-internet mai sigur pentru copii

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
what is my ip address?