miercuri, 25 februarie 2009

Educatia copiilor

Un foarte interesant articol

(...)

Cum credeti că e mai bine? Să fii educat în stilul clasic,
dar posibil să ai probleme de adaptare ulterior,
sau să fii educat asa cum e realitatea, de fapt?
Cum ati fost voi educati?
Credeti că educatia de acasă v-a pregătit bine pentru viată?

http://sadak.wordpress.com/2009/02/03/educa%C8%9Bia-pentru-copii/

Voluntariatul

Voluntariatul, un subiect atat de delicat si atat de nediscutat. Nu stiu despre voi, dar eu am facut voluntariat de multe ori pe diverse teme… si cred ca primele dati cand am facut voluntariat, l-am facut fara sa stiu ca-l fac. Voluntariat? Ce-i aia? Vai, ce misto, eu fac ceva fara sa stiu ce inseamna!
(...)

http://amdoar18ani.ro/voluntariatul-pro-si-contra/

Copii emancipati

Copii emancipati
Posted by Andrei, on July 16th, 2008, in De-ale mele Vremurile se schimba, asta ii clar. Insa cand esti un fel de spectator jucator o sa-ti dai seama si mai mult de lucrurile astea. Vezi copiii din ziua de azi cum “o ard” pe net de la 10-11 ani, cam cu doi ani inainte aveau celular iar sarutul “frantuzesc” deja nu mai e o enigma pentru ei.

Copii cu bloguri sunt multi, cativa dintre chiar destul de cunoscuti. Dai de ei, intri (...)

http://makavelis.com/2008/07/copii-emancipati.html

marți, 24 februarie 2009

Apa ca fiinta

Pana ieri nu aveam o parere atat de buna despre apa. Apa, cea care ajunge in casa ta prin sute de km de tevi si care e supusa atator tratamente de purificare, este un organism viu nu numai prin microorganismele care-si fac veacul in ea ci ea ca entitate. Este vie!

Documentarul la care m-am uitat fermecat (...)

More: http://www.umbluliber.com/ganduri/apa-ca-entitate/#more-1829

luni, 23 februarie 2009

Comunicat de presa: 22 februarie- Ziua Mondiala a Cercetasiei

22 februarie- Ziua Mondiala a Cercetasiei      

 

                În fiecare an, pe data de 22 februarie, sãrbãtorim Ziua Mondialã a Cercetãsiei.
                Anul acesta, sarbatoarea cercetasilor a coincis cu intalnirea cercetasilor ortodocsi din toata lumea. Evenimentul are loc la Manastirea Tismana. Conferinta DESMOS a debutat la Bucuresti cu primirea membrilor Comitetului Mondial de catre reprezentantii Patriarhiei Romane.
                "In urma acestei intalniri, cercetasii au fost invitati sa colaboreze mai activ cu biserica ortodoxa atat la nivel national cat si local. Sa nu uitam ca latura spirituala este un pilon de baza in viata unui cercetas si ca in aceste vremuri tulburi, credinta poate fi o busola in dezvoltatea noastra ca oameni responsabili.", spune Alexandru Moldovan, presedintele Organizatiei Nationale Cercetasii Romaniei.

                22 februarie este si prilejul de a-l omagia pe Robert Baden-Powell, cel care este creatorul pedagogiei scout si Fondatorul Miscãrii Mondiale a Cercetasilor. Cercetăşia a fost fondată de către tinerii care au răspuns ideilor şi idealurilor formulate în lucrarea "Scouting for Boys", scrisă de Baden Powell în 1908. Ideea initială nu a fost aceea de a crea o organizaţie pentru tineret, ci mai degrabă de a promova nişte idei pentru educarea caracterului aşa-zis "de cercetaş" – pe care apoi, organizaţii deja existente (ca Boys Brigade, spre exemplu), să le preia şi să le adapteze programului propriu.
                De atunci ,sute de milioane de copii si adolescenti au cunoscut farmecul cercetãsiei, s-au format la aceastã minunatã scoalã a democratiei si a cãlirii caracterului.
                Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei ( www.scout.ro) este o organizatie non-profit si non-guvernamentala, care face parte din Organizatia Mondiala a Miscarii Scout. Asociaţia Cercetaşii României a devenit membru fondator al Organizaţiei Mondiale a Mişcării Cercetăşeşti  in 1922. În prezent, in România, peste 2.500 de membri îşi desfăşoară activitatea în 63 de filiale.
                Miscarea Cercetaseasca este construita pe un sistem de valori care incurajeaza o imbinare armonioasa intre dezvoltarea autonomiei si a responsabilitatii intr-un cadru etic si spiritual.
                Cercetasi din toate tarile lumii sunt implicati in proiecte de dezvoltare pe teme diverse, cum ar fi educatia pacii, dependenta de droguri si prevenirea ei, apa curata si salubritate, instructie si conservarea mediului.
                Organizatia Mondiala a Miscarii Scout este o miscare globala, non-guvernamentala si non-profit a 28 de milioane de membri din peste 216 de tari si teritorii.

Ramona Bercea(actually Mezei),
http://www.ramonabercea.ro/
Producer TVR Romania
Media Consultant

FW: [SibiuONGSocial] petitie Salvati Padurea Dumbrava Sibiu



From: SibiuONGSocial@yahoogroups.com [mailto:SibiuONGSocial@yahoogroups.com]
Sent: Sunday, February 22, 2009 8:51 PM
To: SibiuONGSocial@yahoogroups.com
Subject: [SibiuONGSocial] petitie Salvati Padurea Dumbrava Sibiu
Daca mai credeti ca putem salva natura, Daca mai credeti in verde si ecologie, Daca mai credeti ca o Padure merita sa traiasca in detrimentul betoanelor, Semnati petitia Salvati padurea Dumbrava Sibiu http://www.petitieonline.ro/petitie-p32892052.html --
Calin Blaga
http://www.mazemania.ro/
email: cblaga@gmail.com

Salvati Padurea Dumbrava Sibiu

22/02/2009 13:49

destinatar: Primaria Municipiului Sibiu, Agentia Locala de Mediu Sibiu, Agentia Regionala de Mediu Centru, Ministerul Mediului


Padurea Dumbrava este declarata rezervatie naturala. Dar in interiorul Padurii au fost lasate doua "insule" care nu intra sub incidenta legislatiei privind rezervatiile naturale. In aceste insule (ce coincidenta!) acum se demareaza mega-constructii!

In una dintre insule se va face un strand de 45 milioane de euro din bani publici de catre Primaria Sibiu. Desi la dezbaterile publice organizate cetatenii s-au opus acestui proiect, primaria continua cu proiectul.

In a doua insula, omul de afaceri local Ilie Carabulea vrea sa construiasca un mega-cartier de locuinte, birouri, mall etc. Acest cartier va avea blocuri de 17 etaje.

Padurea Dumbrava este ultima oaza verde a Sibiului, dar este atacata din toate partile de acesti asa zisi "investitori". Simbolul Sibiului va disparea cu totul in acest ritm. La limita padurii, Primaria Sibiu a aprobat proiecte de cartiere de vile. In fapt aceste vile intra in perimetrul padurii.

Daca va pasa de natura, daca va pasa de Padurea Dumbrava, semnati aceasta petitie cat mai repede.

Aceasta petitie va fi un protest public adresat autoritatilor locale de la Sibiu si celor centrale pentru a stopa distrugerea Padurii Dumbrava Sibiu.

Pentru detalii despre macelul Padurii Dumbrava intrati pe http://www.mazemania.ro/?s=Dumbrava

Autor: Calin Blaga

Semneaza petitia:
http://www.petitieonline.ro/petitie/semneaza/salvati_padurea_dumbrava_sibiu-p32892052.html





banner sondaj mazemania

Infoscout nr. 12

vineri, 20 februarie 2009

History of the internet



"History of the internet" is an animated documentary explaining the inventions from time-sharing to filesharing, from Arpanet to Internet.

Un elev roman in Germania

El m-a învăţat să schiez

Numele lui e Mihăiţă, e clasa a 6-a la Şcoala Generală din Azuga, nu îi place şcoala şi ieri ne-a învăţat să schiăm. Eram la poalele pârtiei din Azuga, râdeam unul de altul că am ajuns majori făr’ a şti arta deplasării cu schiurile pe zăpadă, când răsare din nicăieri un mititel de pici să ne întrebe dacă nu vrem să fie monitorul nostru. Din respect am făcut tot posibilul să nu pufnim în râs. Puştiul îmi ajungea cu ochii nu mai sus de buric şi la prima vedere i-aş fi dat cel mult 10 ani. Auziţi la el, copil de grădi vine să ne întrebe dacă n-ar vrea să ne înveţe schi. Eram convinşi că a făcuse o glumă.

Ne-a spus apoi că ia 50RON pe oră, preţ foarte convenabil luând în considerare că nu găseşi monitor sub 80 RON/ora pe pârtie. Din nou l-am ignorat, crezând că n-are altceva mai bun de făcut decât să stea la farse cu noi. Apoi însă a început să ne dea sfaturi, să

http://baaau.com/2009/02/el-m-a-invatat-sa-schiez/

Pentru lenesi: calculeaza media

http://www.filipac.net/media/

Te regasesti?

Tradu: 3l3g@n7@…R@fYn@7@…cU Ch@n3L ImP@rFuM@7A…nu m@ M@y Vb L@ sP@73…cU mUl7@ p3Rv3rSy7@7@…k t3 v3d3 DuMn3z3u…ce n-@i u eo aM m3r3u

 

Ai reusit? Bravo, daca nu, ai raspunsul aici:

http://itcmaster.net/limba-romana-in-versiuni-mai-noi/

 

Va regasiti? Of, of atunci …

IE8 ?

Preferam Mozilla, Firefox, dar cum gusturile nu se discuta, fanii IE pot arunca o privire beta aici:
http://www.microsoft.com/windows/Internet-explorer/beta/default.aspx

Ideea conteaza ...

Cind ideea conteaza ...

iata o idee: http://copii-frumosi.blogspot.com/search/label/Diafilm
Pentru parintii nostalgici ce vor ca si copiii lor sa retraiasca bucuria vizionarii celebrelor diafilme, punem la dispozitie diafilmul Alba ca zapada si cei sapte pitici, adaptat dupa povestea fratilor Grimm

Cite seturi de diapozitive gasim si noi ratacite prin dulap? Deja le putem spune "fotografii de epoca" :)

Prietenul intergalactic

E uimitor cum uneori dai peste anumite persoane, ori se intampla invers, spre care simti (…)

http://www.umbluliber.com/spiritual/prietenul-intergalactic/

Adevărul de Seară

Azi, dupa ora 16, apare in oras, Adevărul de Seară. Se vor umple cutiutele portocalii din statiile de autobuz.

Luati de vedeti … http://dragos-popescu.blogspot.com/2009/02/lansam-adevarul-de-seara-sibiu.html

Cupei Speranţelor Sibiene se va desfăşura duminică, 22 februarie

http://www.tribuna.ro/stiri/sport/cupa-sperantelor-sibiene-etapa-a-vi-a-32745.html

Cum sa gatesti clatite mai sanatoase

Cum sa gatesti clatite mai sanatoase
de Ileana Achim

Cum sa gatesti clatite mai sanatoaseNu a zis nimeni sa renunti la clatite, dar poti face in asa fel incat sa nu le mai mananci cu frica. Alimentatia sanatoasa nu incepe “maine”, ci chiar acum. Si chiar de la clatite!

1. Mai putine calorii
- foloseste doar jumatate din cantitatea de ulei, margarina sau unt din reteta.
- foloseste lapte degresat sau lapte de soia in loc de lapte de vaca integral.
- nu manca mai mult de 2 clatite o data.

2. Mai multe (…)

http://itsybitsy.ro/Articole/Lumea-parintilor/Alimentatie/De-ce-sa-mancam.../Cum-sa-gatesti-clatite-mai-sanatoase-articol-946.html

 

marți, 17 februarie 2009

Asta se discuta!: Tatic la 13 ani

Oare ce se intimpla cind curiozitatea ... depaseste judecata limpede?

Te-ai gindit vreodata ca intr-un asemenea caz ti-ai facut praf copilaria si adolescenta?

Ca in loc sa mergi la discoteca cu prietena, sau sa te distrezi cu prietenii, tu stai acasa si schimbi scutece, disperat fiind ca bebelusul ... de jucarie nu mai tace ... ca nu ii poti scoate bateriile ca sa taca pentru a te pregati de teza?

Care e parerea ta?

http://www.adevarul.ro/articole/independent-tata-la-13-ani.html
http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/article2233878.ece

E OK, e in regula asa, sau poate ca trebuia sa mai astepte putin?


Site-ul saptaminii: http://www.panoramio.com

Intra la http://www.panoramio.com/map/#lt=45.968493&ln=24.2866385&z=8
ha, ti-a placut ideea :)

Poate una dintre cele mai frumoase aplicatii care se suprapune motorului Google Earth este Panoramio.
Poti sa iti incarci fotografia si s-o amplasezi "in teritoriu" ... sarind din imagine in imagine ai sansa de a descoperi locuri inedite ...

http://www.panoramio.com/photo/475175

In curind aici fotografiile noastre: http://www.panoramio.com/user/2850385


luni, 16 februarie 2009

Generaţia bătrânilor singuri acasă

Generaţia bătrânilor singuri acasă

 

Autori Ana Jitarita ,  Dan Marţuneac ,  Alina Enache ,  Andreea Romanovschi

 

Aproape jumătate dintre români consideră că îngrijirea bătrânilor este o responsabilitate a statului. Mulţi vârstnici îşi aşteaptă în zadar copiii. Sute de bătrâni zac în spitalele din România, uitaţi de rude. Mulţi alţii trăiesc chinuiţi chiar de propriile rude, cu teama de a cere ajutor. Sistemul de asistenţă socială este depăşit.

 

Citeste mai mult si … aminteste-ti:  http://www.adevarul.ro/articole/generatia-batranilor-singuri-acasa.html

vineri, 13 februarie 2009

Semnal editorial pentru parinti: Disciplina fara tipete si palme

http://www.devadata.ro/product_info.php?products_id=390035

 

Disciplina fara tipete si palme

 

Aceasta carte i-a invatat pe mai mult de 700.000 de parinti cum sa rezolve eficient problemele de comportament ale copiilor, intr-un mod ferm, dar si afectuos. Textul usor de folosit a fost conceput ca un manual de prim ajutor in cazul comportamentului nedorit. Fiecare capitol include descrierea simptomelor si actiunea corectiva corespunzatoare, solutiile concrete pentru indepartarea atitudinilor inadecvate, un studiu de caz ce valorifica sugestiile din cartea de fata.

Valentines Day ...

http://www.rockfordsrockopera.com/valentinesecard01/

Vis de puştoaică

SPECIAL GSP
http://www.gsp.ro/gsp-special/superreportaje/vis-de-pustoaica-123347.html

Vis de puştoaică
de Roxana Fleşeru

Crina Coco Popescu vrea să devină cea mai tînără alpinistă care urcă pe un vîrf de peste 8.000 de metri

E prietenă cu el de opt ani. Ea are codiţe şi ochi albaştri. El are înălţime variabilă şi e bun cu ea. E o poveste despre Crina "Coco" Imola Popescu şi despre Munte.

La 6 ani a urcat pe vîrful Omu (2.505 m), la 10 era deja în Alpi, pe Dente del Gigante (4.014). La 14 ani ajuns să urce în Aconcagua (6.962 m), devenind cea mai tînără alpinistă care urcă pe acest vîrf abordînd cea mai grea rută. Pentru a plăti taxa de vîrf, 10.000 de euro, părinţii şi-au vîndut maşina. La 14 ani şi jumătate vrea să ajungă în Himalaya, pe Vîrful Cho-Oyu (8.200 m). Pentru asta trebuie să adune pînă în aprilie 15.000 de euro.

Sport de echipă
Ce este alpinismul pentru Coco? "E un sport care te face să te bazezi pe partener. El te asigură. Viaţa ta e în mîinile lui, dar în acelaşi timp trebuie să te descurci şi singur", spune Coco. Pe munte se simte cel mai bine, e singură cu gîndurile ei de puştoaică.

Dintre toate vîrfurile pe care le-a atins, cel mai mult i-a plăcut pe Kazbek (5.047 m). "Poate şi pentru că am fost singură", adaugă ea. În toate celelalte i-a fost alături tatăl său, Ovidiu Popescu. "O singură dată am lăsat-o singură şi mi-a stat ceasul", rememorează el. Mama ei, Gabriela, spune că nu are frică s-o lase pe Coco să urce pe munte: "Ea ştie care-i sînt limitele. Şi niciodată n-o să forţeze". "Spre ruşinea mea, n-am fost pe Moldoveanu, dar o să merg în week-end", spune roşind Coco.

Mult antrenament.
Înainte de expediţii, Coco face timp de patru ore alergări, biciclete, snowboard, se dă cu rolele. Cel mai plăcut traseu de alergat este cel dintre Rîşnov şi Poiana Braşov, 9 kilometri pe jos. Înainte de Aconcagua, cel mai înalt vîrf din afara Asiei, Coco a mers la schi şi la înot. Cel mai mare spaţiu în bagajul de Aconcagua l-au ocupat bocancii. Pe lîngă ei au mai încăput pioleţii, colţarii, hamurile, sacul de dormit. "Cînd ajungi în vîrf e cel mai plăcut sentiment. Simţi că ai realizat ceva. Dacă eşti român, pui steagul pe vîrf. Şi uiţi de toate eforturile pe care le-ai făcut", adăuga rîşnoveanca. Dar, ca în orice poveste, există şi intrigă. "Cele mai neplăcute momente sînt furtunile. Dacă te prinde vreuna, trebuie să stai 3-4 zile în cort şi să aştepţi vremea bună", subliniază Coco.

Fără fuste şi culori
La vîrsta ei, fetele se transformă. Dacă aude de machiaj şi fuste, Crina rosteşte prima oară: "Doamne fereşte!". "Nu am purtat niciodată fustă! O bluză şi nişte blugi sînt de ajuns. Nu contează cum eşti pe dinafară, important e ce este înăuntru"

- Şi cum e Crina pe dinăuntru?
- Pentru fiecare sînt altfel. Depinde de cine mă priveşte.
Următoarea provocare pentru fata fără telefon mobil este vîrful Cho-Oyu, al şaselea munte ca înălţime din lume. Dacă ajunge acolo, ar deveni cea mai tînără alpinistă care reuşeşte să atingă cerul de la o asemenea altitudine.

"La şase ani nici nu visam la Himalaya. Acum îmi doresc enorm să ajung pe un vîrf de peste opt mii de metri"
Crina Coco Popescu

Vegetariană
Pe lîngă echipamentul de munte care trebuie cărat, încă un element nelipsit din bagajul unui alpinist este mîncarea. "De obicei, avem supe la plic, de care m-am săturat, biscuiţi, fructe şi pîine uscate", spune Coco. Nu ţine un regim alimentar, doar că este vegetariană. "Părinţii mei sînt vegetarieni. Am gustat şi eu de cîteva ori carne, dar nu mi-a plăcut", adăugă ea.

Singură pe Ojos del Salado
Coco a reuşit, la doar 14 ani şi cîteva zile, să escaladeze Ojos del Salado (6.891 m). Ultimii 200 de metri i-a parcurs singură. Tatăl său n-a reuşit să urce, colega sa, Daniela Toader, de la Clubul Montan de Altitudine din Rîşnov, s-a întors de două ori, iar pe Radu Teodorescu l-a întîlnit cînd el cobora. "Mi-a dat staţia şi am comunicat cu el pe tot parcursul ascensiunii. Mi-era frică. De aceea îi povesteam lui Radu toate lucrurile care mi se întîmplau. Cînd am ajuns în vîrf, s-a stricat staţia. Eu ziceam că am atins vîrful, dar nu-mi răspundea", îşi aminteşte Coco. S-a gîndit şi la faptul că dacă i se întîmpla ceva, elicopterului i-ar fi luat opt ore pînă să ajungă la ea.

Prenume inspirate
Al doilea prenume al Crinei este Imola. Povestea prenumelui ei este legată de originile mamei sale, care este din Topliţa. "Cînd s-a născut Coco, era nebunia aceea cu tot conflictul dintre români şi unguri. Şi noi, ca să demonstrăm contrariul, am numit-o şi Imola", spune Ovidiu Popescu. Prenumele surorii mai mici a Crinei, în vîrstă de şase ani, provine de la conflictul americano-musulman. "Am zis că Mecca e prea exagerat, aşa că i-am zis Medina", adaugă Ovidiu Popescu. Oricum, celei mici i se spune acasă Geta.

Cărţi poliţiste
Cînd nu urcă pe munte, nu merge la şcoală sau nu se dă cu rolele, Coco mai are timp şi de citit. Îi plac cărţile poliţiste, mai ales cele scrise de Rodica Ojog-Braşoveanu. Prima carte a acestei autoare i-a dat-o bunicul.

Vîrfurile atinse de Crina Coco Popescu
Dente del Gigante-Alpi (4.014m)
Mont Blanc-Alpi (4.810m)
Kalapatar -Nepal (5.545m)
Kazbek-Caucaz (5.047m)
Damavand-Iran (5.761 m)
Ojos del Salado (6.891 m)
Aconcagua (6.962 m)

14 ore a durat dus-întors ascensiunea pe Aconcagua
9 vîrfuri a atins Crina Popescu
15.000 de euro costă expediţia pentru atingerea vîrfului Cho-Oyu (8.200 m)

Hand made: cum aratam pe dvd player o prezentare powerpoint?

Raspuns scurt:
http://www.effectmatrix.com/PowerPoint-Video-Converter/Free-PowerPoint-Video-Converter.exe

(atentie, puteti seta formatul, marimea, calitatea fisierului video de iesire, cotrobaiti ... va recomand un format de minim 720 pixeli, calitatea fiind maxima atunci ... binenteles fisierul "film" rezultat are si fondul muzical din ppt ... daca nu uitati sa activati butonul record audio file, sa lasati mixerul windows pe ecran sau ... sau sa cititi http://www.effectmatrix.com/PowerPoint-Video-Converter/PowerPoint-Video-Converter-faqs.htm)

Fisierul AVI rezultat il puteti converti in MPEG2, cel mai usor cu:
http://download.softpedia.ro/dl/1e8c35fe3dcd68097ff7e7ba1ef1bf11/49955420/100023696/software/MULTIMEDIA/VIDEO/ENCODER/SUPERsetup.exe
Ambele software sint freeware.

Esti elev si vrei sa iti faci blog?

http://edublog.ro/
Edublog găzduieşte blog-uri pentru profesori, studenţi, cercetători, profesori, bibliotecari, administratori şi pe oricine implicat in educaţie.

Teme personalizate pentru blogul tau

Edublogs oferă peste douazeci de teme dintre cele mai bune in design. Complet accesibile si usor de folosit, adăugam permanent noi teme. Fiecare bara laterală poate fi personalizata folosind Widget sistem. Fiecare tema are posibilitatea personalizarii, adaugarii sau schimbarii antetului, culorilor, in functie de tema aleasa.
Filme, imagini si multe altele

Toate articolele sunt automat salvate, astfel incit sa nu pierzi ore de munca. Exista posibilitatea de a scrie articolele cu un editor html complet, existind posibilitatea de a incarca imagini si fisiere cu un click de mouse.
Am deja blog

In cazul in care deja ai blog si vrei sa faci import, acest lucru este posibil si acordam suport pentru ca acest proces sa fie unul simplu. Sunt pasi simpli de facut chiar in administrarea blogului dumneavoastra si acest lucru ia citeva minute. Deasemenea, puteti exporta articolele dumneavoastra.

Suport si comunicare

Dorim sa furnizam nu doar suport tehnic ci si acel suport care ajuta tehnologia sa devina o unealta folositoare in educatie. Asteptam intrebarile si sugestiile tale oricind.
NU doar blog

Edublog.ro este construit pe o platforma WordPress iar acest lucru inseamna ca primiti mai mult decit un blog. Pe linga faptul ca puteti publica un articol sau puteti adauga si alti utilizatori, elevi, studenti la blogul dumneavoastra - acestia pot adauga pagini, pot administra comentariile primite. Pot crea pagini si articole protejate cu parola accesibile doar unor anumiti utilizatori. Pe scurt, puteti crea propriul site complex, propria comunitate. Si acest lucru fara sa fie nevoie sa aveti cunostinte htm.

-----------------------
Nota scouts.ro: in context citeste si un articol despre blogging ca fenomen:
http://www.ris.uvt.ro/Publications/Iunie%202006/Grosseck.pdf

http://cercetasii.edublog.ro

joi, 12 februarie 2009

Cafeaua: prieten sau dusman al sanatatii?

Pentru parinti ...
http://sanatate.ele.ro/Cafeaua-prieten-sau-dusman-al-sanatatii-_--a10281.html

De reflectat ... um mesaj de pe grupul suflet-l

In timpul crizei globale, exista o multime de lucruri pe care le putem invata din intelepciunea simpla a Micului Print.
 
Toti incearca sa indice motivele care ne-au condus la criza financiara, si multi scriu foarte lungi dizertatii pe aceasta tema. Dar realitatea problemei  este ca motivul poate fi rezumat in doar trei litere: E-G-O, asa cum multi isi dau seama astazi.
 
Cu alte cuvinte, noi suntem tarati in aceasta dezordine deoarece relatiile noastre interpersonale nu sunt construite pe principiul "Iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti", ci mai degraba pe principiul "Ce este in aceasta pentru mine?". Asemeni tuturor problemelor noastre, criza financiara este un rezultat al actiunilor, gandurilor si dorintelor noastre centrate pe sine.
 
De curand conducatorii financiari, analistii si jurnalistii au recunoscut ca criza finaciara este o criza reala a valorilor morale.  "Noi nu avem doar nevoie de o eliberare financiara pe cautiune", a scris Thomas L. Friedman in comentariul Op-Ed din 16 Decembrie in The New York Times, "Noi avem nevoie de o eliberare etica pe cautiune.Nu vreau sa ucid spiritele animalice utile sa conduca capitalismul-dar Nu vreau sa fiu mancat de nici unul dintre ele". Si prietene, are el dreptate? Asa cum criza actuala demonstreaza,lacomia nepotolita a oamenilor a predispus la aparitia "panoului publicitar" al mentalitatii acumularii iresponsabile, pana cand "gramada"  in care au facut mai departe provizii a inceput sa se incline .
 
Dar in timp ce conducatorii finantisti incearca sa-si  revina datorita faptului ca criza i-a prins fara protectie, aceasta dovedeste ca cativa deja au stiut despre perspectivele in timp ale modului lor de abordare economic autocentrat....
 
Conversatia dintre Micul Print si omul de afaceri (extrase selectate din cartea "Micul Print" scrisa de Antoine de Saint-Exupéry mai bine de jumatate de secol in urma):
 
" Si ce faci tu cu 5 sute de milioane de stele?"
"Nimic. Le am in proprietate."
"Si ce avantaj iti aduce tie ca esti proprietar peste stele?"
"Aceasta imi aduce avantajul ca ma face bogat."
"Si ce avantaj este acesta ca te face bogat?"
"Aceasta face posibil pentru mine sa cumpar multe stele, in cazul cand sunt descoperite vreodata."
"Cum este posibil pentru cineva sa fie proprietarul stelelor?"
"Eu le administrez, " reformuleaza omul de afaceri.
"Eu le socotesc si le resocotesc..."
Micul print nu a fost inca satisfacut.
"Daca eu as avea un fular de matase", spuse el,
"As putea sa il pun pe gatul meu si sa plec cu el",
"Daca as avea o floare, as culege-o si as lua-o cu mine. Dar tu nu poti sa culegi stelele de pe cer..."
"Nu. Dar pot sa le pun intr-o banca."
"Ce mai inseamna si asta?"
"Aceasta inseamna ca eu scriu numarul stelelor mele pe o hartie mica. Si apoi pun aceasta hartie intr-un sertar apoi il incui cu o cheie."
"Adultii sunt desigur cu totul extraordinari", a spus Micul Print simplu, vorbind cu el insusi in timp ce isi continua calatoria"

 
Articol preluat din ziarul Kabbalah Today (www.kabtoday.com) traducere Adriana Stanciu
 
adrian

Articole cel putin interesante

Revista presei online. Azi va recomand sa cititi si sa judecati cu capul vostru:

http://www.damaideparte.ro/index.php/negociere-tehnica-asocierii-constiente-si-subliminale/661/
Despre rolul asocierilor in invatare

http://www.armonianaturii.ro/CODEX-ALIMENTARIUS-o-adevarata-batjocura-adusa-terapiilor-naturiste.html*articleID_998-articol
Despre disparitia terapiei naturiste

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/839448/Dumnezeu-si-Darwin-se-intalnesc-in-clasa-a-VIII-a/
După ce a fost eliminată din programă în urmă cu trei ani, teoria evoluţionistă îşi recâştigă statutul în manualele şcolare, alături de învăţăturile biblice.

http://www.adevarul.ro/articole/accident-in-spatiu-intre-un-satelit-american-si-altul-rus.html
Cind comentariile iti provoaca un zimbet 

marți, 10 februarie 2009

Voteaza Retezatul ca una dintre noile 7 minuni ale lumii

Dureaza citeva minute. Nu doar ca votul tau conteaza, insa poti sa iti listezi si o diploma :)



Pentru mai multe detalii: http://www.brylu.ro/?p=1410

The Transatlantic Children's Radio

Hi everybody! Welcome!

We would like to invite you to join a fascinating project:

acrosstheocean.pdf
Across the Ocean“ - the first Transatlantic Children's Radio Bridge.
Our mission is to bring the kids on both sides of the Atlantic together – to give them the chance to get to know each other and make friends, to learn about life, the culture(s), the history, the environment  in our partner countries and much, much more.  It's a chance to learn  by working with radio and other  kids for kids and the sake of exchange.  And, it's great fun!

More: http://www.across-the-ocean.org/
Din reteaua: http://www.world-childrens-radio.net/  (live)

Fara cuvinte ...

http://www.brylu.ro/?p=1904
Eu am plecat sa imi cumpar un corn si o sana ....

Asta se discuta!: Marian Cozma a murit apărându-şi prietenul!

Asta se discuta:
Am citit cu atentie comentariile cititorilor (adica cetatenilor acestei tari) la articolele care au aparut dupa uciderea lui Marian Cozma.
Foarte putine, extrem de putine sint conciliante si cer ca oamenii sa fie judecati dupa fapte si nu dupa origine, majoritatea covirsitoare a celor care comenteaza cer razbunare si pedeapsa cu moartea, nu doar impotriva criminalilor ci a etniei din care fac criminalii parte.

Care este parerea voastra? Ce se poate face ca asemenea tragedii sa nu se mai intimple?
E o solutie educatia? Eu cred ca da, si mai cred ca e singura solutie! Educatia de ambele parti. O educatie in spiritul bunatatii, a Binelui ca si concept. Dar ce se poate face daca se refuza educatia, daca parintii nu vor sa isi educe copiii in spirit tolerant si incurajeaza brutalitatea inca de cind copiii sint mici? Daca e vorba de "proasta crestere" ... Erau oare mai bune societatile in care copiii erau luati de mici din familii si pusi, "la comun" sa creasca impreuna, indiferent de originea sociala, de rasa, ca niste robotei spartani? Aveti solutii? Aveti idei?
Problema merita discutata, pentru ca se poate intimpla oricui sa fie parte, accidental, intr-un asemenea conflict. Si sa moara nevinovat, sau fiindca a vrut sa faca o fapta buna. Marian Cozma a actionat ca un cercetas, a incercat sa aplaneze un conflict, a intervenit sa il apere pe cel mai slab, chelnerita batuta. Oare, noi ca lideri, ar trebui sa renuntam la idealurile promovate in mod traditional de organizatiile de cercetasi si sa ii invatam ca intr-o unitate paramilitara sa supravietuiasca (cursuri de karate, de autoaparare, paintball sau trageri) sa supravietuiasca in lumea rea si reala in care ne ducem viata? Ar trebui sa fugim unde vedem cu ochii cind cineva este nedreptatit sau batut, sa inchidem usa in spatele nostru, sa inchidem ochii, sa nu ne intereseze, sa zicem: e problema lor, nu ma bag? Sau sa intervenim? Haideti sa discutam despre astea ... Vreau sa va stiu parerea ... scrieti anonim, scrieti oricum, numai scrieti!

http://www.adevarul.ro/articole/a-murit-aparandu-si-prietenul.html

Ora 11.00: echipa de handbal MGK Veszprem a învins pe Balatonfured (42-23), în Cupa Ungariei. Marian Cozma a marcat patru goluri. După partidă s-a decis ca handbaliştii să se întâlnească seara la un club, pentru a sărbători naşterea copilului colegului lor Ivancsik Gergo

Ora 16.00: un grup de tineri din lumea interlopă a bătut crunt un cetăţean de origine rromă, care a promis însă răzbunare. Acest moment a inflamat spiritele în oraş

Ora 21.00: un grup de 15-20 de persoane, de etnie rromă din Enying, şi din zona Balaton, a intrat în oraş, în căutarea celor care l-au bătut pe prietenul lor. Una dintre locaţiile vizate a fost localul Scorpio

Ora 22.00: opt jucători ai echipei de handbal Veszprem, alături de prietene şi soţii, s-au întâlnit în restaurantul Scorpio, din centrul oraşului. Printre cei prezenţi la petrecere s-a numărat şi internaţionalul român Marian Cozma, însoţit, evident, de iubita lui. Handbaliştii s-au simţit bine şi au dansat

Ora 02.00: Clubul a fost vizitat de cei care îşi căutau duşmanul. Au consumat, însă, după ce şi-au dat seama că nu se află acolo cei vizaţi, au dat să plece. Fără să plătească. La intervenţia chelneriţei, aceasta a fost lovită brutal, moment în care handbaliştii i-au sărit în ajutor

Ora 02.10: După mai multe altercaţii verbale, jucătorul sârb Zarco Sesum a fost lovit în cap. Marian Cozma a sărit să-şi ajute cel mai bun prieten din echipă, moment în care a început o încăierare generală. Bătaia s-a mutat apoi pe stradă, unde Cozma a fost înjunghiat. Croatul Pesic, care a încercat să-l apere pe Cozma, a primit şi el un cuţit, din spate

Ora 02.20: atacatorii au fugit pe o stradă lăturalnică. În trei minute a sosit la faţa locului ambulanţa, însă Marian Cozma a murit în drum spre spital. Ceilalţi doi sportivi au fost internaţi în stare foarte gravă.

___________________
Update: va rog sa cititi si http://www.daciiliberi.ro/stire.php?id=396&dom=&ed=1345

vineri, 6 februarie 2009

By request: Easy Video Joiner

What is Easy Video Joiner?

Easy Video Joiner can help you join multiple AVI, MPEG (MPG), RM (Real Media) or WMV/ASF (Window Media) files into one large movie file. You can add an unlimited number of video files as you like to the list and easily rearrange their order if needed. With just a few mouse clicks, you can enjoy your movie clips without interruption.

# Can join AVI files(*.avi, *.wav), MPEG-4 and DivX are supported;
# Can join MPEG files(*.mpeg, *.mpg, *.m2p, *.m1v, *.m2v, *.mp3, *.mpga), MPEG-1 and MPEG-2 are supported;
# Can join Real Media files(*.rm, *.ram);
# Can join Windows Media files(*.wmv, *.asf, *.wma);
# Not only join video files, but also join most audio files with popular format(*.mp3, *.mpga, *.rm, *.wma, *.wav);
# Very easy to use and very fast to work. 


http://www.doeasier.org/joiner/

Free now on, Easy Video Joiner is free!    
Please register it with the following information:
User Name:doeasier.org
Email: you email here
Key Code: CBC3-2A7A-1287-8B2A-EA1A-EEB6-5010-8840

joi, 5 februarie 2009

Breaking News: Anul Internaţional al Astronomiei

Azi, vineri, 6.02 se lanseaza Anul International al Astronomiei.

In Piata Mare, incepind cu ora 12.45, special pentru tinerii sibieni, vor fi lansate rachete si va fi inaltat un balon AIA 2009.

NU RATATI, va fi un spectacol care merita urmarit si fotografiat!

Asta se discuta!: FUMATUL - Boala Grea!

Inauguram azi o serie de articole soc, sub genericul ASTA SE DISCUTA!
Le veti recunoaste usor, dupa imaginea din stinga, imagine care va deveni genericul acestei rubrici, prin bunavointa unui bun prieten, Vasile, www.scoutface.com .

Azi ne ocupam de subiectul: Fumatul

Tabu subiect ... Stiti cu totii ca eu, in filiala sibiana scout nu agreez ca cercetasii sau liderii sa fumeze. Nu, nu e vorba de discriminare, insa consider ca daca nu poti renunta la fumat, ii vei indemna, chiar involuntar, pe cei din jurul tau sa te urmeze. Si asta nu e OK.

As vrea sa cititi citeva argumente in articolul urmator :

FUMATUL - Boala Grea!

si sa vedeti mai ales filmuletele. Acum, mai uitati-va odata la ele. E de ajuns?
Nu insist aici cu pledoarie impotriva sau pro fumat. In articolul la care fac referinta s-a spus cam tot ceea ce trebuia spus.

Daca vreti vreodata sa fumati, nu aveti decit sa faceti acest lucru, dar departe de noi. Foarte departe. Departe, departe!!!!!

Daca vreti sa veniti pe munte cu noi ori optati ca sa fumati este alegerea voastra. Ambele lucruri sint insa incompatibile intre ele. Imi pare rau, nu am timpul fizic necesar ca sa incerc sa va conving ca va faceti rau, voua in primul rind si apoi celor din jur. Pur si simplu, e alegerea voastra.

In centrul nostru local, nu sint deocamdata cercetasi sau lideri fumatori. Si nici nu vor fi, inca cel putin o perioada.

Si acum sa discutam: e ok asa, sau ... considerati ca e dictatura, ca e un abuz din partea mea? Astept comentariile, fie si anonime. Mai ales anonime. Aceste articole se bazeaza pe comentarii, ele sint esentiale. Deci hai sa comentam. Te rog, scrie parerea ta, indiferent care este aceea ...

PS: scrie si temele pe care vrei sa le discutam ... indiferent daca e vorba de familie, de scoala, de religie, de droguri, grafitti, copiere la extemporal, prietenul, prietna, prietenii, orice te intereseaza pe tine se poate discuta liber aici. Nu iti voi da neaparat eu raspunsuri, ci ceilalti cititori. Va fi un schimb de idei si experiente de viata din care invatam cu totii cite ceva. Sper ... Binenteles ca (si) acest proiect poate sa esueze lamentabil daca nu vei participa si tu. Depinde doar de tine ca "astea sa se discute" ...

Link: Enciclopedia Dacica

http://www.enciclopedia-dacica.ro/
Merita sa intrati ... in istorie ...

Handmade: inserarea datei si orei in fotografii

Scenariu: avem un aparat de fotografiat care sau nu are functia de a insera data si ora in fotografie sau, mai degraba, e o functie pe care noi o consideram de-a dreptul criminala si nu o vrem in imaginile noastre frumoase.

O, dar totusi uneori trebuie, intr-o documentare sa listam o serie de fotografii marcate (stampilate/stampate) cu locul si data la care au fost facute. Nici o problema, vom face in copie fotografiile care au marcate aceste elemente in ele.

Stim cu totii ca fiecare imagine are inclusa, atasat, transparent pentru noi (in ACDSee il putem vedea si edita!) un fisier de date asa numit EXIF care contine pe linga, data si ora, tot felul de alte informatii: diafragma, timp expunere, felul aparatului, folosire blitz, orientare, etc. Pacat ca nu ne spune si ca am ratat fotografia de virf a carierei noastre de fotografi, fiindca eram prea emotionati si am miscat in timpul expunerii :)

Ca sa stampilam fotografiile noastre cu data si ora crearii acelei fotografii:
Instalam PhotoDateStamper (freeware) de aici:

http://smallrepairs.50webs.com/Photos%20Date%20Stamper/index.htm (pagina softului)
mai exact ii facem download de aici:
http://www.4shared.com/file/78016891/d80d6900/YA_Photos_Date_Stamper_v1043.html





Punem fotografiile intr-un director si spunem unde le vrem pe cele stampilate, dam drumul si asteptam citeva minute. In noul director vom gasi seria completa, "subtitrata" cu data si ora, sau ma rog, ce am selectat noi ca vrem, data sau doar ora. Va sugerez sa alegeti culoarea portocalie a fontului si sa puneti coordonatele: landscape X70 Y150 iar pentru portrait X150 si Y70. Cu restul setarilor va mai jucati voi.

Bafta!

PS: Va rog folositi metoda asta ... e mult mai usoara decit sa te chinui sa scoti data si ora de pe o fotografie deja stampilata din start, de catre aparat. :)

PS2: daca va trebuie fonturi care sa semene cu un scris digital, cautati aici, sint zeci:
http://www.fontfreak.com/fonts-a.htm

miercuri, 4 februarie 2009

Plonjati in adincurile oceanelor lumii

Activând stratul Ocean în Google Earth, puteţi:
+ să vă scufundaţi sub nivelul oceanului şi să vizitaţi cea mai adâncă parte a acestuia, Groapa Marianelor;
+ să exploraţi oceanul cu cei mai de seamă experţi marini, inclusiv National Geographic şi BBC;
+ să aflaţi despre observarea întinderilor oceanice, despre schimbările climaterice şi despre speciile pe cale de dispariţie;
+ să descoperiţi locuri noi, inclusiv locurile cele mai fierbinţi ale surfingului, ale scufundărilor marine şi ale călătoriilor, precum şi locuri ale unor nave naufragiate.

http://earth.google.com/ocean/




nota scouts.ro: incet, incet google devine o enciclopedie multimedia :)

Viziunea si misiunea ta in viata - manual ajutator gratuit

Foloseste-ti mintea ca sa obtii ce vrei in viata.

Ascult un program foarte interesant, “Wake up productive” a lui Eben Pagan si vreau sa impartasesc cu tine un lucru foarte interesant pe care l-am ascultat azi. Desi stiam de mult timp de importanta gandului in viata noastra si importanta viziunii pe care o ai pentru ce vrei sa faci in viata, astazi am gasit o modalitate simpla si practica prin care pot impartasi si cu tine ceva foarte interesant.

Importanta si puterea viziunii personale.

Exista o legatura foarte directa intre GAND si REALITATEA FIZICA.

Gasim acest concept explicat foarte bine in lucrarea lui Napoleon Hill, ” Think and grow rich” , in filmul “The Secret” si in scrierile lui Buddha, acum 2600 de ani, a carui scrieri incep cu aceste cuvinte:

Suntem ceea ce gandim/Tot ce suntem se ridica din gandurile noastre/Cu gandurile noastre cream lumea

Vorbeste sau actioneaza cu o minte negativa si necazurile te vor urma asa cum roata urmeaza bivolul ce trage carul.

Suntem ceea ce gandim/Tot ce suntem se ridica din gandurile noastre/Cu gandurile noastre cream lumea

Vorbeste si actioneaza cu o minte curata si pozitiva si Fericirea te va urma precum umbra ta, de neclintit.

Poate o minte tulbure sa inteleaga calea?

Cel mai mare inamic al tau nu te poate rani asa cum te pot rani propriile tale ganduri lasate nesupravegheate.

Dar odata stapanite, gandurile te pot ajuta mai mult decat te pot ajuta chiar tatal sau mama ta.

Intre gand si realitate exista o (...)

More: http://www.personalitatealfa.com/blog/2009/02/02/viziunea-si-misiunea-ta-in-viata-manual-ajutator-gratuit/

Oare vom intelege vreodata!

Articol de: Petrica Simona

Am vazut mai de mult un film care se numea “Da mai departe”, foarte frumos filmul. Era vorba despre un baietel care a primit o tema la scoala “cum sa faci o lume mai buna” ! El s-a gandit ca daca fiecare om ar face trei fapte bune pentru trei persoane, acei oameni la randul lor ar trebui sa fac trei fapte bune la alti trei si tot asa! Asta da schimbare pentru (...)

More: http://www.ecomagazin.ro/oare-vom-intelege-vreodata/

Cum sa supravietuim crizei economice

Ne afecteaza pe toti, mai devreme sau mai tirziu ... iata citeva sfaturi de bun simt date de http://milionarulmioritic.com :

Pentru a supravietui trebuie sa ne bazam pe reducerea cheltuielilor. Eliminarea tuturor cheltuielilor care nu sunt strict necesare. Noi recomandam:

  • Reducerea consumului de energie.
  • Ar fi indicat ca cei de la orase sa-si procure macar o parte din alimente de la micii producatori agricoli, sprijinindu-se reciproc.
  • Folosirea de mijloace alternative de deplasare in locul masinilor
  • Renuntarea la cartile de credit in favoarea cartilor de debit pentru a elimina posibilitatea cheltuielilor facute peste limita sursei de venit (n.n. cartea de credit e cea in care banca te crediteaza cu o suma de bani, pe care o dai bancii inapoi cu dobinda, minim 25%, cartea de debit este cardul bancar pe care firma iti vireaza banii tai din salar ... ele arata la fel ca si card bancar fizic, dar au altceva in spate)
  • Rambursarea in avans creditului luat daca acest lucru este posibil. Nu mai luati nici un credit de nici un fel! Dobanzile pot exploda similar situatiei de la inceputul anilor nouazeci, care a produs prabusirea Caritasului. Acum traiti un Megacaritas global.
  • Cautarea nisei unde cunostintele, abilitatile d-voastra pot fi valorificate.
  • Cautarea de investitii, in cazul in care aveti resurse materiale peste nevoile curente, care prezerva valoarea economiilor.

Dintre aceste investitii posibil aducatoare de profit amintim:

  • dintre actiunile companiilor listate la bursa este foarte putin probabil sa scada valoarea actiunilor firmelor de medicamente. In timpul crizei economice numarul bolnavilor creste, din pacate. La fel vor avea mult de lucru firmele de recuperare.
  • daca aveti posibilitate cumparati aur, dar experienta arata ca se valorifica mult sub pretul pietei in cazul in care sunteti la ananghie.
  • terenuri
  • achizitionarea de imobile in situatiile de criza intotdeauna reprezinta o investitie buna.
  • cumpararea de obiecte de arta
Cititi toate articolele la:

http://milionarulmioritic.com/2008/11/07/cum-sa-supravietuim-crizei-economice/
http://milionarulmioritic.com/2008/11/10/cum-supravietuim-crizei-economice-partea-a-ii-a/
http://milionarulmioritic.com/2009/02/04/documentar-surse-de-venit-rezistente-la-criza/
http://milionarulmioritic.com/2008/11/28/cum-sa-profiti-financiar-de-pe-urma-crizei-mondiale/

Iata si un documentar despre bani. Banii ca si datorie. Bulversant film!

Proiect VELORUTIA: Cu bicicleta la scoala

Declaratie Apel Manifest
Sa luam pozitie in fata autoritatilor, in favoarea mersului cu bicicleta! Sa demonstram ca bicicleta este unul dintre cele mai inteligente mijloace de deplasare! Sa invatam ca mersul pe doua roti insanatoseste, iar mersul pe patru roti imbolnaveste!

Bicicleta: jucarie pentru adulti sau mijloc de transport pentru copii?

Va recomand sa faceti urmatorul experiment: intrebati orice copil din scoala primara ce este bicicleta pentru el. Apoi, intrebati orice adult aceeasi intrebare: “- Ce este bicicleta?”.
Daca sunteti curiosi sa aflati ce am descoperit eu, dupa cateva zeci de intalniri cu elevii claselor primare bucurestene, va impartasesc aici surpriza pe care am avut-o: in 99,99% din situatii, copiii au raspuns ca bicicleta este “- Un mijloc de transport“, in conditiile in care eram tentat sa cred, marturisesc, ca vor raspunde cu toata inocenta si candoarea: “- O jucarie”…

Pe adulti, nu este nevoie sa ii mai intrebati. Se vede limpede din comportamentul lor de zi cu zi ca bicicleta este pentru majoritatea ‘oamenilor mari’ DOAR O JUCARIE. Paradoxul este evident si frustrant: copiii vad in bicicleta ceea ce adultii refuza sa mai vada: un mijloc foarte inteligent de deplasare. Sa fie copiii uneori mai inteligenti decat parintii lor? Din acest punct de vedere, DA.

Care sa fie motivul? Princhideii sunt oare mai informati sau mai dotati?

Nu, dar categoric putem afirma ca parintii au devenit foarte NEGLIJENTI. De multe ori ei dau dovada de un dezinteres maladiv, retard, agresiv si discriminatoriu fata de tot ce inseamna bicicleta si beneficiile acesteia. Ma refer la realitatea generata de comportament, nu la cea declarativa. Nu va lasati pacaliti de ce spune ‘parintele’, care, luat la bani marunti, va fi mai tot timpul de acord ca bicicleta este utila…, ci apreciati ce face ‘parintele’, adica nimic.

Bicicleta se adapteaza foarte usor si foarte repede mediului inconjurator. Tot ce trebuie sa facem este sa o lasam sa EXISTE, nu sa o distrugem fara mila. Nu mananca, nu are nevoie de apa, nu necesita un habitat natural special. Se dezvolta foarte bine in captivitate, asa ca nu e cazul sa avem remuscari…
Prin puterea exemplului, am demonstrat ca acolo unde exista conditii propice ca bicicleta sa devina o alegere convenabila, utilizarea ei a crescut foarte repede. Cei interesati, pot consulta cateva studii de caz aici.

In Romania, este ilegal ca un copil sub 14 ani sa pedaleze pe drumuri publice

Am descoperit cu surprindere cat de determinati sunt copiii sa foloseasca bicicleta ca mijloc de deplasare de acasa pana la scoala sau invers, si cat de grava este impiedicarea acestui deziderat de catre societatea romaneasca in care este descurajata orice minima sansa de pedalare. Totul incepe cu una dintre cele mai aberante reglementari din Codul Rutier romanesc: ‘copiii sub 14 ani nu au voie cu bicicleta pe drumurile publice’! Este prima si cea mai eficienta cale de a descuraja utilizarea biciclietei, in scopuri utilitare sau recreative, inca din copilarie!! Si asta pusa sub masca unei false griji, de a proteja copiii de pericolele unor eventuale sau posibile accidente! Lene administrativa sau placerea restrictiei. De fapt, si una si alta… Vi se pare normal?
Pentru factorii nostri de decizie a fost mai lesne sa interzica ceva sanatos si inteligent, sa refuze amenajarea unei infrastructuri, sa amane introducerea unor reglementari si sa ignore garantarea respectarii acelor reglementari!

Pentru cei care au definit astfel de legi si norme de aplicare a lor, a fost mai importanta invazia automobilului, mult mai profitabila si mai incitanta. Dar acum, au cazut in propria lor plasa alaturi de omul de rind, fie el copil sau adult. Drumurile publice le-au devenit si lor tot atat de inaccesibile in masina personala, precum celor mici pe bicicleta!

Vreti copii atenti la ore? Trimiteti-i pe bicicleta la scoala!

Prezenta in mijlocul copiiilor mi-a revelat un lucru foarte evident: copiii din Romania au mare mare nevoie de activitate, de miscare si de competitie, fara de care nu isi pot cheltui energia debordanta.
Au atata energie in ei incat iese singura la suprafata in timpul orelor, sub forma glumelor exagerate , lipsei de atentie, bocanitului sau zdranganitului. La primele mele prezentari, am crezut ca sunt prost crescuti sau nesimtiti de-a dreptul… dar ma inselam! Micutii sunt niste mici vulcani de energie ne-valorificata, iar noul stil de viata sedentar si dependent de computer si televizor ii face pe pustani vulnerabili in raport cu clasicele tehnici educationale bazate pe disciplina, atentie si concentrare. Rezultatul: lipsa de implicare, lipsa de cooperare, lipsa de rezultate. Este mult mai simplu sa le creem conditii de a face miscare, de a face sport, si totusi, profesorii prefera sa ii acuze pe copii (ca sunt prost crescuti), iar parintii pe profesori (ca sunt prost pregatiti). Dar sunt sigur ca multi dintre voi stiti bine la ce ma refer. De aceea m-am decis sa inrolez copiii in lupta cu inertia si cu blazarea. Am incredere ca tinerii vor insufla mai multa energie adultilor. Stiu ei mai bine cata nevoie au de provocare si de competitie. “Velorutia” va fi nu doar o lupta cu actuala mentalitate care ridica autoturismul in slavi, ci si o lupta a spiritului activ, tanar si … nelinistit.

“Cu educatia copiilor nu te joci, cu sanatatea lor nici atat!”

Dar este doar o vorba mare, care nu are acum sustinere practica in felul in care parintii si profesorii accepta ca banala bicicleta contribuie la ambele obiective ale lor. Multi au impresia ca in mileniul trei le trebuie mai stiu eu ce strategii complexe, simulatoare si tehnologii performante. Pentru ce oare? Pentru a-i face pe copii sa se miste mai mult?
Tot ce ne trebuie este o schema simpla de retele de benzi si alei de bicicleta care sa le permita elevilor si studentilor sa pedaleze in siguranta spre cursuri. O reteta simpla de programe de stimulare si incurajare pentru folosirea bicicletei ca mijloc de deplasare spre scoala, o programa care sa includa initierea in mersul pe bicicleta inca din clasele primare. O modificare a codului rutier care sa permita copiiilor sa utilizeze bicicleta pe drumurile publice. O adaptare a strazior secundare de acces catre scoli, licee si facultati, cu rezultat final incurajarea accesului bicicletelor si descurajarea accesului autovehiculelor. Ar fi simplu, dar numai daca s-ar trece la actiune concomitent, din toate directiile: autoritati locale, directori, ministere, profesori, parinti si… tineri, evident.

De aceea am propus „revolutia pe doua roti’ ca program de modificare radicala a stilului de viata bucurestean, a modului de deplasare a locuitorilor capitalei. De aceea, exemplul Scolii Generale 11 (Ion Heliade Radulescu) din sectorul 1 este remarcabil si laudabil: acolo, toti factorii de decizie si-au dat concursul si rezltatele sunt vizibile: foarte multi elevi vin cu bicicleta la ore! „VELORUTIA” a invins. Dar, cum castigarea unei lupte nu inseamna castigarea razboiului,trebuie mers mai departe. Astept acum noi voluntari, noi luptatori velorutionari!

Despre ‘Solicitare’

Ideea mi-a venit destul de tarziu, undeva pe la jumatatea proiectului. M-am gandit sa creez premizele unei cereri oficiale a celor cu care stateam de vorba, prin care sa poata cere ceea ce isi doreau sa aiba: conditii civilizate de siguranta si confort pentru deplasare cu bicicleta la scoala si inapoi.
De foarte multe ori, in dialogurile pe care le am cu oficialitatile, cu factorii de decizie care ar avea puterea sa adapteze conditiile noastre de trafic urban la un sistem prietenos cu bicicleta, primesc un raspuns de genul: “Ceea ce doresti tu si ceea ce propui tu este foarte adevarat si foarte bine gandit, DAR… (acel “dar” care omoara toata argumentatia..) din pacate, nu poate fi pus in practica din doua motive: primul, pentru ca “Bucurestiul nu este Amsterdam si nu are o infrastructura adecvata” (ce idiotenie imensa ma abtin eu sa le spun), iar al doilea, “pentru ca nu putem scoate din trafic o multime foarte mare de automobilisti doar de dragul catorva biciclisti!” (ce spuneti de aceasta tampenie?)
Acestea sunt tot felul de justificari stravezii, emise de tot felul de adulti impotenti (factori de decizie doar cu numele nu si cu fapta) lipsiti de initiative pozitive, de atitudine proactiva si de dorinta de a schimba lumea in bine. Prin raspunsuri seci gata-pregatite, de tipul citatelor “din operele marelui conducator”, prin evitarea vadita de a accepta o realitate evidenta, aceste personaje decrepiteamana la nesfarsit demararea unui proces foarte inteligent si complex de regenerare a traficului urban, a mobilitatii urbane in special si a vietii citadine in general.
Atentie insa!: aceste replici “sablon” ii multumesc (culmea!) foarte mult pe cei care le debiteaza.

Nu si pe noi!

Noi stim la ora actuala ca pe primul loc pe lista prioritatilor de siguranta si confort din toata lumea moderna este PIETONUL, urmat imediat de BICICLIST, si ca AUTOMOBILISTUL este acum lasat pe ultimul loc! Noi stim acum ca in multe orase europene apar din ce in ce mai multe strazi unde accesul autoturismelor este foarte restrictionat, si ca aceste strazi sunt in general in zonele rezidentiale sau in preajma institutiilor publice si de invatamant.

Am avut sprijin din multe parti, nu neaparat financiar, dar am simtit mereu ca demersul meu este benefic si faptul ca am ajuns sa intru si in rolul de profesor de scoala, de liceu si de facultate concomitent pe parcursul unui interval de cateva luni - gest extraordinar de dificil si de solicitant atunci cnd nu ai pregatirea necesara -, a fost urmarea unei serii intregi de parteneriate pe care am reusit sa le inchei.

Prima etapa a proiectului “VELORUTIA IN SCOLI”, derulata pe parcursul anului 2008 a reprezentat o premiera in Romania, mai exact a marcat un prim pas facut de o organizatie non-profit pentru a intra in scolile, liceele si facultatile capitalei pentru demararea unui proces foarte amplu: re-introducerea culturii bicicletei in Romania.

Citeste mai mult la: http://www.velorutia.ro/blog/category/cu-bicicleta-la-scoala
Vrei acest proiect in scoala ta? http://www.velorutia.ro/detalii-67/categorie-activitati6/Solicitarea-studentilor-elevilor.html

Copiii nostri / Elevii nostri

Pe foarte multi parinti ii aud spunand ca nu ii lasa pe copiii lor sa se deplaseze cu bicicleta la scoala deoarece "este periculos, din cauza traficului auto extrem de haotic si aglomerat". Tuturor le repet acelasi lucru: "in jurul scolilor traficul este aglomerat din cauza masinilor; masinile ajung in jurul scolilor din cauza parintilor; parintii isi duc copiii cu masina de teama altor parinti care nu vor sa isi lase copiii sa mearga pe jos sau sa pedaleze pe bicicleta si ii duc cu masina; copiii care stau in masina parintilor nu invata de la parinti decat sa ii injure pe parintii altor copii care stau in alte masini si ii injura si se enerveaza ca alti parinti, in alte masini, le stau in cale sau li se baga in fata..." Asta vrem? "VELORUTIA incepe din scoala" incearca sa demonstreze ca totusi, copii nostri au nevoie sa mearga in siguranta si confort la scoala, pe jos sau cu bicicleta. Si nu vor putea face astfel decat daca noi, parintii, educatorii si edilii, acceptam si ca scolile, liceele si facultatile trebuie sa aiba in jurul lor o zona in care accesul auto sa fie restrictionat si tinerii sa fie incurajati sa mearga pe jos la cursuri. Miscare, pe jos sau pe bicicleta, mai ales in grup, face bine atat sanatatii tinerilor cat si psihicului lor. Glumele, bancurile si poantele au mai mult farmec intre copii, decat intre tata si fiu sau mama si fiica, in timp ce parintele conduce nervos ca intarzie la serviciu. Copiii devin ceva mai siguri pe ei si mai stapani pe situatie.

De citit si http://www.cambridgema.gov/deptann.cfm?story_id=144 si http://www.cambridgema.gov/cdd/et/bike/ pentru niste idei bune ...

marți, 3 februarie 2009

Tabloul alimentatiei sanatoase

Ieri, cautind niste medicamente pe baza de simburi de struguri, pentru tata, am dat pe net, la www.honestfoodguide.org de un fisier pdf care contine un tablou cu alimentele bune si rele pentru organism, precum si substantele care sint continute de acestea. Mi se pare dragalas indemnul de a minca legume si fructe colorate in toate culorile curcubeului ...

Va sugerez sa va listati imaginea asta si sa mai aruncati cite o privire pe ea, din cind in cind.

Poate intr-o buna zi imi veti multumi ... Glumeam, nu va sta in obisnuinta :)

Daca vreti fisierul pdf il luati de aici: http://www.honestfoodguide.org/downloads/21407.1_HonestFoodGuide.pdf E in engleza, dar va descurcati fara probleme, nu-i asa?

Eu doar va rog sa stati sa analizati si sa va ginditi daca merita sa faceti ceva pentru organismul propriu si personal ... merita?

Cipuri si cîini

Ieri am vazut filmul de care se vorbeste in acest articol: http://fymaaa.blogspot.com/2009/02/neale-donald-walsch.html



Indiferent daca as decide sa ii impartasesc sau nu ideile filosofice si expunerea, nu pot nega ca in unele aspecte tipul cam are dreptate, aspecte legate de viitorul apropiat ... intr-adevar progresul tehnologic este innebunitor pentru multi, nu cred ca nu ati avut senzatia ca sinteti depasiti de vremuri. Chiar si voi copiii.
Cititi si asta:
http://www.descopera.ro/stiinta/1013890-un-salt-numit-singularitate

De ce acest post? Fiindca SF-ul poate fi mai aproape decit credem. Daca azi se impune prin lege ciparea ciinilor, miine este posibil ca, pentru a calatori in Europa sa fim nevoiti sa acceptam sa ne supunem la acelasi tratament. De buna voie. Si incepi sa te intrebi daca cei ce vorbesc de conspiratii si noua ordine mondiala abereaza chiar 100% sau e ceva adevar in cele prezise de ei.
Pina atunci, doar sa citim, sa ne minunam si sa ne punem intrebari ...

http://www.adevarul.ro/articole/bucurestenii-vor-fi-obligati-sa-le-implanteze-microcipuri-cainilor-si-pisicilor.html

http://legi-internet.ro/blogs/index.php/2007/05/16/reglementarea_rfid_in_uniunea_europeana


Ce este RFID ?
RFID (Radio-frequency Identification- Identificarea prin Radio Frecventa) este, conform Wikipedia, o metoda de indentificare automata ce se bazeaza pe inmagazinarea si transmiterea de date utilizand un dispozitiv de emisie-receptie numit RFID. Un dispozitiv RFID este un obiect care se poate atasa sau incorpora intr-un produs, animal sau persoana, cu scopul de a fi indentificabil prin unde radio. Dispozitivul pe care se bazeaza RFID contine un cip silicon si o antena. Exista RFID pasive (ce nu au nevoie de o sursa interna de energie) si active (cu propria sursa de energie interna). RFID este, practic, un sistem de identificare asemanator tehnologiei cu cod de bare.

http://www.techworld.com.au/article/273122/biometric_passports_agreed_eu


Many civil liberties groups oppose the use of fingerprints for technical as well as philosophical reasons. Philosophically, they are opposed to the creation of a computer database containing so much personal information about innocent citizens. Technically, they argue that biometric passports are only as safe as the existing paper documents they will replace, and could even make it easier for criminals to travel across borders once they obtain false biometric IDs. Some security specialists agree. "There is a risk that border officials and police will rely too heavily on the technology, at the expense of old-fashioned techniques for identifying travelers," said Richard Clayton, a security researcher based at the security laboratories at Cambridge University.

OK, hai sa revenim la lucruri pamintene si sa citim un articol frumos:

http://www.dheo.ro/acum-unsprezece-ani/

Site-ul saptaminii: http://www.stealthsettings.com

O adevarata biblioteca de sfaturi pentru orice computer-kid:
http://www.stealthsettings.com/stealth_archives.php

Am luat la intimplare citeva articole sint insa citeva ecrane:

December 2008

luni, 2 februarie 2009

Dor de mama

Azi .... mi-e dor de mama!
http://eurocalatorul.blogspot.com/2009/02/azi-mi-e-dor-de-mama.html

Site-ul saptaminii: http://www.softset.ro/autocorect.html

Inainte de a preda referatul pentru scoala, poate ca ar fi interesant sa inserati textul in acest software. E posibil sa aveti mari surprize :D

http://www.softset.ro/autocorect.html

AutoCorect este acum un editor de texte în adevăratul sens al cuvântului, putând creea sau edita profesional cele mai importante formate de fişiere existente. Dispune de o gamă variată de funcţionalităţi care vă permit formatarea documentului la nivel de paragraf şi/sau caracter. Introducerea tabelelor şi a imaginilor este foarte simplu de efectuat. AutoCorect asigură pe lângă operaţiile clasice de prelucrare a textelor şi corecţii ortografice, corecţia punctuaţiei, îmbogăţirea cuvintelelor cu diacritice manual şi/sau automat, suport pentru Ortografie şi Punctuaţie, DEX, etc.. Programul este foarte accesibil, chiar şi pentru aceia care au o experienţă redusă în folosirea calculatoarelor.

Funcţionalităţi:
Adăugare diacritice;
Scoatere diacritice;
Corecţie punctuaţie;
Suport punctuaţie;
Ortografiere;
Suport Ortografiere;
Înlocuire multiplă în mod avansat;
Monitorizare clipboard;
DEX (dicţionar explicativ al limbii române);
Export în format HTML;
Import documente MS Word;
etc....

Il luati de aici: http://www.softset.ro/download_ac.html

Cupura (fragment de viata) despre lucrurile frumoase din viata

Claudia ne-a trimis aceasta frumoasa poveste adevarata, un experiment al Washington Post, realizat cu ajutorul violonistului Joshua Bell:



Washington – Statia de Metro, într-o dimineaţă friguroasă din ianuarie 2007. El a cântat şase bucăţi de Bach, timp de aproximativ 45 de minute. În acest timp, circa 2 mii de oameni au trecut prin staţie, cei mai mulţi dintre ei în drum spre locul de muncă.

După 3 minute de când începuse să cânte, un om de vârstă mijlocie a realizat că violonistul era muzician. El şi-a încetinit ritmul şi s-a oprit pentru câteva secunde, apoi a pornit grăbit pentru a-şi îndeplini programul.

4 minute mai târziu violonistul a primit primul său dolar: o femeie a aruncat banii în şapcă şi, fără oprire, a continuat să meargă.

Peste 6 minute, un tânăr s-a lipit de perete să-l asculte, apoi şi-a privit ceasul şi a repornit grăbit.

Peste 10 min, un băieţel de 3 ani s-a oprit, dar mama lui l-a tras grăbită în lungul peronului, când puştiul s-a oprit pentru a privi la violonist. În cele din urmă mama şi-a împins din greu copilul care a continuat să meargă întorcând capul tot timpul. Această acţiune a fost repetată cu mai mulţi alţi copii. Fiecare părinte, fără excepţie, i-au forţat să se mişte.

Muzicianul a cântat 45 de minute. Doar 6 persoane s-au oprit şi au rămas pentru o vreme. Aproximativ 20 i-au dat bani, dar au continuat să meargă în ritmul lor normal.
A colectat în total 32 de dolari.

După 1 oră, a terminat de cântat şi s-a aşternut tăcerea. Nimeni nu a observat. Nimeni nu a aplaudat şi nici nu a existat vreo recunoaştere.

Nimeni nu a ştiut acest lucru, dar a fost violonistul Joshua Bell, unul dintre cei mai buni muzicieni din lume. El a cântat una dintre cele mai complicate piese scrise vreodată, cu o vioară în valoare de 3,5 milioane de dolari. Cu două zile înainte, Joshua Bell avusese un concert cu casa închisă la un teatru din Boston, unde valoarea medie a unui bilet fusese de 100 dolari.
Aceasta este o poveste adevarata. Concertul Joshua Bell, incognito în staţia de metrou, a fost organizat de "Washington Post", ca parte a unui experiment social despre percepţie, gust şi priorităţile oamenilor. Întrebările ridicate: într-un loc comun, într-un mediu şi la o oră inadecvată, putem percepe frumuseţea? Ne oprim pentru a o aprecia? Am recunoaşte talentul într-un context neaşteptat?



O posibilă concluzie a acestui experiment ar putea fi:
Dacă nu avem un moment pentru a ne opri şi a asculta cântând pe unul dintre cei mai buni muzicieni din lume, una din cea mai bună muzică scrisă vreodată, cu unul dintre cele mai valoroase instrumente.... de cât de multe alte lucruri frumoase ne lipsim?

Sa mai si zimbim: Darwinism

Am primit pe mail de la prietena noastra Geta, o poezie dragalasa.
Acesta este un pamflet, nu e cazul sa te simti jignit/a :) ... prea tare ...

Odată, o maimuţă din neamul anecdotic,
Venind la sfat pe-o creangă de arbore exotic,
A zis: Atenţiune! Sunt foarte afectată!
Tot circulă o vorbă, deloc adevărată,
omul ar descinde din buna noastră rasă.
Ba chiar ideea asta îmi pare odioasă!
Şi, zău, savantul Darwin, tot neamul ni-l jigneşte
Când spune cum că omul cu noi se înrudeşte!
Aţi pomenit vreodată divorţuri printre noi?
Copii lăsaţi pe drumuri sau arme de război?
Am inventat, noi, cipuri şi alte drăcării?
Insemne sataniste, otrăvuri, şmecherii?
Văzut-aţi pe vreunul, retras în jungla deasă,
Ca să scornească arma distrugerii în masă?
Tot ce lăsăm în urmă, când mai sărbătorim,
E biodegradabil. Natura o-ngrijim.
Iar omul otrăveşte, în fiecare zi,
Păduri, câmpii, şi ape, şi zările-azurii...
N-avem starlete porno sau dive-travestiţi,
Şi, orişice s-ar zice, nu suntem troglodiţi!
Cine-a văzut în hoardă la noi bolnavi mintali,
Drogaţi, lacomi de sânge sau homosexuali,
Escroci, bandiţi, gherile sau vreo tutungerie?
În neamul nostru nobil nu vezi aşa prostie!
Noi n-avem mafii crude în stirpea noastră-aleasă,
Nici terorişti, nici dogme, nici luptele de clasă.
Cât am bătut eu jungla, scuzaţi, n-am observat
În obştea maimuţească vreun cocotier privat,
Nici garduri şi nici paznici, nici pui murind de foame
Sau omorâţi, în pântec, de aşa-zise mame.
Urmând calea cea bună şi, evident, corectă,
Adolescenţii noştri părinţii şi-i respectă.
În ierarhia noastră, cum e firesc şi drept,
Devine şef acela viteaz, agil, deştept,
Capabil viaţa obştei s-o ţină, s-o păzească,
De rele şi primejdii turma să şi-o ferească.
Adesea şeful nostru îşi riscă mândra blană,
Ca turmei să-i găsească loc de dormit şi hrană.
Pe când, priviţi!, la oameni, ferească Domnul sfânt!
Şefi sunt cei fără suflet şi fără de cuvânt,
Corupţi, vicleni, jigodii, cu gura cât mai mare,
Nebuni după putere şi după bunăstare!
De turma lor n-au grijă nici cât un bob de mei,
Contează doar averea şi înmulţirea ei.
Nu veţi vedea vreodată, cât soarele şi luna,
O minte de maimuţă dospind în ea minciuna.
La om, tot ce înseamnă minciună, intrigi, ură
Sunt legi de referinţă, a doua lui natură.
Chiar dac-aş fi silită de vreun laborator,
N-aş deveni vreun Iuda ori vreun informator.
Şi iată înc-un lucru din lumea mea, frumos:
La noi nu se întâmplă război religios,
Nici sfinte inchiziţii, nici libertăţi în lanţuri,
Nici chefuri după care să ne culcăm prin şanţuri,
Nici ordine mondială, şi nici naţionalism,
Şi nici vreo îndoială ce-aduce-a ateism.
E-adevărat că omul, acest biped gunoi,
Arată ca maimuţa, dar n-a descins din noi!

Ce Alegem Iubirea Sau Frica?



Sursa: http://fymaaa.blogspot.com/2009/02/neale-donald-walsch.html

TV Eveniment, 24 ore din 24, incepind din 1 Martie

Procesul de rebranding al Radio Televiziunii Eveniment s-a incheiat in aceasta saptamana. Rebrandingul a cuprins cuprins servicii de audit de brand, strategie si elaborarea unei noi identitati de brand, proiect in care au fost investiti aproximativ 57.000 de euro. In cadrul acestui process, desfasurat pe parcursul a mai multor luni, a avut loc redefinirea promisiunii brand-ului, schimbarea sloganului si dezvoltarea unei noi arhitecturi de brand. Rebrandingul singurului post de televiziune local din Sibiu, vine cu promisiunea de a oferi 24 de ore din viata urbei de pe malurile Cibinului. Odata cu rebrandingul televiziunii, agentia Brandstory a realizat si rebrandingul postului local de radio eveniment. Eveniment FM redefineste strategia locala de radio, promitand prin aceasta schimbare o noua viziune radiofonica si o apropiere de ascultatori si prin noile emisiuni dedicate exclusiv vietii din Sibiu. Eveniment FM si Eveniment TV vor dedica spatii ample dezbaterilor in direct, dezbateri politice, culturale, sportive si a mediului de afaceri; prezentand o grila compacta si deseori permisiva pentru publicul sibian, neobisnuit pana la acest moment cu dezbaterile care pot incepe de la primele ore ale diminetii si incheindu-se in noapte tarziu. La realizarea acestui proiect dublu, au participat din partea agentiei Brandstory: Laurentiu- Sever LUP managing partner co-autor al corporatiei, Jean Pierre Besse creative director, iar din partea Eveniment FM si TV, Alin Calin-Directorul General al Trustului Eveniment ,Paul Calin –Redactor sef Eveniment si Cosmin Chelcea-Directorul de programe Eveniment Tv. Din 1 martie 2009, Televiziunea Eveniment va emite in premiera pentru judetul Sibiu 24 de ore zilnic.

----------------------
nota scouts.ro: Educatia este cuvintul cheie. Daca, alaturi de distractie, entertainment, Radioteleviziunea Eveniment va pune factorul educativ, educatia in centrul conceptului redactional, are toate sansele sa devina o televiziune etalon pentru Sibiu.

Pentru ca lipsa de educatie, echivalenta cu prostia este o boala cronica pentru societatea de azi si duce la actiuni imbecile, ca cea prezentata mai jos:



Sursa: http://www.brylu.ro/?p=1798

duminică, 1 februarie 2009

Site-ul saptaminii: http://www.norc.ro



Zipper zipperarts.blogspot.com a descoperit un site extrem de dragalas ... intrind pe acest site, poti explora citeva orase din tara, ca si cind ai strabate strazile la pas ... ideea este super-geniala ...

http://www.norc.ro/

PS: pentru o experienta completa, dati click pe patratelul cu sagetute din stinga fotografiei care e legata de punctul de statie, pentru a se deschide imaginea flash pe tot ecranul si apoi, cu butonul stinga al mouse-ului schimbati unghiul camerei, rotindu-va in jurul punctului din care s-a fotografiat ... efectul rezultat e o panorama 360 grade, deosebita! ... puteti umbla si la zoom, cursorul e in stinga sus ...

ShareThis

Notiţă: Site-ul oficial al cercetaşilor sibieni, cu programe şi activităţi, legături etc. s-a mutat la adresa: scouts.ro.
Aici te afli pe un blog de uz intern şi neoficial al cercetaşilor sibieni, cu resurse din domeniile interesante pentru ei sau părinţii lor.

Publicitate

sigur.info-internet mai sigur pentru copii

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
what is my ip address?