La ce foloseşte
o Scade nivelul glicemiei: studiile efectuate au confirmat acest efect.
o Dezinfectează: aldehida, componenta principală a uleiului de scorţişoară, combate bacteriile.
o Stimulează digestia: împăratul roman Vespasian (9-79 după Hristos) o aprecia în mod deosebit.
o Ajută la dezinflamarea mucoaselor: scorţişoara este un remediu excelent împotriva răcelii.
Mod de administrare
o Prin ingerare, folosită la mâncăruri şi prăjituri.
o Prin inhalarea pe nas a uleiului de scorţişoară, sub formă de baie de aburi, adăugat în apă clocotită.
o O bucată de scorţişoară poate fi o "gumă de mestecat" extrem de eficientă în caz de răceală.
o Infuzia de scorţişoară - o linguriţă de plantă pulbere se opăreşte cu apă clocotită. Se lasă acoperită 2-3 minute, apoi se amestecă cu miere şi o linguriţă de rom. E un puternic antidot împotriva răcelii.
Atenţie: cumpăraţi doar scorţişoară din Ceylon. Cea de altă provenienţă poate să conţină cumarină, o substanţă dăunătoare ficatului.
si multe alte sfaturi similare la: http://dennis.ecosapiens.ro/cat/medicina-naturista
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Comentariile sint moderate!