o puteti aplica!!!!! Nici nu va dati seama ce tari sinteti voi,
temerarii, daca lucrati in echipa!
================
Metoda de educatie pentru cariera „Students4Tomorrow"
Versiunea 1 (01. 04. 2008)
Scopul educatiei ar trebui sa fie pregatirea unor oameni care sa actioneze si sa gândeasca independent si care, în acelasi timp, sa vada în slujirea comunitatii realizarea suprema a vietii lor.
Albert Einstein
INTRODUCERE: Lansata în martie 2008 cu ocazia scrierii cartii „Studentii si liceenii despre Încalzirea Globala", metoda S4T s-a nascut prin descoperirea neprevazuta initial a beneficiilor educative (vorbim din punct de vedere psihologic despre « competente incidentale ») ale procesului de proiectare, scriere si publicare în echipa (de studenti) a unei carti scrise tot de catre studenti pe o tema de interes general. Acest document contine explicatia rezumativa a descoperirii noastre, si poate fi transmis ca model celor care vor sa scrie si ei o carte în stil S4T.
DEFINITIE: S4T Students4Tomorrow este o metoda de educatie pentru cariera a studentilor prin asumarea responsabilitatii în grup (de 6, 8, sau 10 studenti) de proiectare, redactare, cautare de sponsori si în final de publicare a unei carti scrise tot de studenti, pe o tema de interes general. Scrierea cartii S4T are un parcurs original: se construieste un Site-Blog interactiv la care participa studenti, mediatizat printr-un eveniment ales de echipa de studenti (numita Redactie) si al carui continut final este publicat sub forma unei carti. Acest parcurs numit « lantul S4T » (redactie-site-eveniment-carte) este implicit educativ si permite dezvoltarea unei liste extinse de competente transversale dobândite incidental, competente ce reprezinta obiectivul fundamental al metodei.
Titlul „Students4Tomorrow" sugereaza ca metoda S4T pregateste studentii de astazi pentru viata lor profesionala de mâine si mai ales ca ei sunt deja capabili sa supravietuiasca economic si sa-si impuna un produs (o carte) la nivel mediatic desi sunt înca studenti, deci necalificati profesional.
STRUCTURA SI ACTIVITATEA REDACTIEI
Redactia. O Redactie este o echipa de studenti (colegi de facultate dar pot fi si din facultati diferite) care se hotarasc sa scrie o carte pe o tema care îi intereseaza. Redactia contine: Redactor-Sef RS, Redactor Adjunct RA, Consilier-Sef CS, Consilier Adjunct CA, Redactori.
Initial Redactia porneste de la echipa RS – CS care aleg o tema si îsi cauta fiecare câte un adjunct. Tema discutata între cei 4 este apoi concretizata în 6, 7 sau 8 întrebari care vor forma în final capitolele cartii, dar care initial sunt rubricile la care se raspunde pe site. Numarul de Redactori alesi este astfel numarul studentilor care primesc câte o întrebare (daca sunt 6 intrebari, sunt 6 Redactori, etc.) ; se prefera echipe de 6-8 studenti Redactori.
Consilierii. Cei doi consilieri sunt cei care cunosc cel mai bine metoda S4T, de regula studenti care au mai fost Redactori pentru o carte precedenta.
Consultatii. Redactorii primesc (...)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Comentariile sint moderate!