Shaorma
Pt ca pofticiosii mei iubesc shaorma, dar din pacate am auzit tot felul de povesti horror despre fast-food-uri, am ajuns la concluzia ca ce e facut in bucataria mea nu e minciuna,asa ca am hotarat sa fac shaorma de casa :)
Sa incepem cu lipiile, despre care am tot citit pe alte site-uri ineptii de genul "mai bine le cumperi decat sa te chinui sa le faci"...sincer, au fost foarte simplu de facut. Pt lipii avem nevoie de:
- 500 g faina
- 200 ml apa calduta
- un plic de drojdie uscata
- o lingurita sare
- o lingurita zahar.
In apa calduta se amesteca zaharul, sarea si drojdia, pana cand se omogenizeaza. Apoi inglobam si faina, in ploaie. Se framanta un aluat suplu si elastic, care se lasa la crescut 30 de min la caldurica. Din acest aluat rupem cate o biluta, pe care o intindem bine pe o planseta cu faina, cat de subtire cu putinta. Lipiile se coc in tava de teflon, fara pic de ulei sau grasime. Se coc pe ambele parti, insa aveti grija ca se fac repede si se poate sa le ardeti (cum am facut eu cu prima :p). Din aluat se obtin cca 9-10 lipii.
(...)
Detalii: http://gospodini.blogspot.com/2007/11/shaorma.html
Salata aperitiv
Pentru ca mai multi dintre voi m-ati intrebat de salata cu porumb de la postul Meniu pentru o petrecere, va scriu aici reteta.Mentionez ca se poate folosi ca aperitiv la mese festive, sau se poate face in casa pentru masa de dimineatza sau de seara.Se fac tartine cu aceasta salata.Se poate face si de post daca se foloseste maioneza de post si nu se pune sunca.Timpul de preparare este de 5 minute ;)
Ingrediente
- 1 cutie de porumb fiert din conserva
- 1 cutie de ciuperci fierte (conserva cu ciuperci intregi pe care le maruntiti voi pentru
(...)
Detalii: http://culinarpentrutoti.blogspot.com/2009/04/salata-aperitiv.html
Branzoiace
reteta de la Poca
pentru aluat:
400 gr faina
2 oua
3 linguri margarina(sau ulei)
1 pahar cu lapte
50 gr. drojdie
2 linguri zahar
un praf de sare
pt. umplutura:
250 gr. branza dulce de vaca
3 ling (...)
Detalii: http://mihaela-bunatati-din-bucataria-mea.blogspot.com/2007/10/branzoiace.html
Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Aceasta este ultima prajitura facuta de Pasti , reteta am luat-o de la vecina mea, se face destul de repede si este foarte buna.
Ingrediente:
Blat:
5 oua
300 g zahar tos
10 linguri de apa
100 g nuca macinata ( puteti pune alune macinate)
200 g faina
1 plic praf de copt
Crema:
1/2 l lapte
4 linguri faina sau amidon alimentar
250 g unt
150 g zahar pudra
suc de la o lamaie
Glazura:
120 grame ciocolata de menaj
70 de grame de unt (...)
Detalii: http://amalia-mylife.blogspot.com/
SUPA ACRISOARA-IUTE,DE VARZA
1 varza china/romana-mica
1 morcov
3 cepe verzi
1 l supa de gaina(sub punga de ciuperci uscate)
25 g ciuperci uscate(negre,mu-err..)
ghimbir dat pe razatoarea fina(dupa gust)
-eu am pus cam o lingurita mica
teitei de orez
3-4 linguri sos soia
1 lingura sos oyster
1 lingurita sambal oelek
sare
Ciupercile uscate se fierb 10 minute în supa .
(...)
Detalii: http://mayas-esprit.blogspot.com/2007/11/supa-acrisoara-iutede-varza.html
Pangasius cu legume si orez
Această reţetă este inspirată din revista Bucătăria pentru toţi, dar nu am respectat cantităţile de acolo şi am modificat puţin şi modalitatea de preparare.
Iată varianta mea:
Ingrediente
- 3 fileuri de pangasius;
- 2 cepe;
- 1 ardei gras;
- 200g ciuperci;
- o conservă de 400g cu amestec de mazăre şi morcovi;
- 170g porumb (o conservă mică);
- 100g orez;
- 100ml vin alb;
- 100ml apă;
- cimbru;
(...)
Detalii: http://experimenteinbucatarie.blogspot.com/
pentru mai multe bunatati ... urmariti linkurile-blogroll din paginile deschise
deja mai sus ...