vineri, 30 noiembrie 2007

Cateva indicii SIMPLE despre o comotie cerebrala AVC ....

Mesajul acesta poate salva viata unei persoane...

O poveste cu folos:

In timpul unei petreceri, una dintre invitate se impiedica si cade.
Persoana in cauza ii asigura pe cei din jur ca nu este nici-o problema si ca se simte bine (ceilalti participanti la petrecere erau gata sa cheme ambulanta) si ca ea doar a alunecat pe o piatra avind pantofi noi.
Prietenii au ajutat-o sa se ridice si i-au oferit o noua portie de mincare – ea avea un pic de ameteala, dar se hotari sa continue ca si cind nu s-ar fi intimplat nimic.
Dupa petrecere suna sotul doamnei si ii anunta ca a fost dusa la spital - (la ora 6:00 era decedata). In timpul petrecerii avusese o comotie cerebrala.
Daca sotul si prietenii ar fi stiut cum se manifesta o comotie cerebrala, ar mai fost probabil inca in viata.

Dureaza numai un minut sa citesti urmatoarele.
A vindeca o comotie cerebrala sau strokeUn neurolog comfirma ca daca este contactat in primele trei ore el poate sa reduca efectul unei hemoragii cerebrale, sau a unei tromboze, asa numitul stroke. Neurologul sustine ca totul este sa recunosti si sa pui diagnosticul de stroke in primele trei ore.

CUM POATE FI IDENTIFICAT UN STROKE?
Adesea este foarte greu sa identifici simptomul unei hemoragii, sau a unei tromboze la creier. Aceasta dificultate poate fi din pacate fatala. Victima poate avea urmari irecuperabile in urma unui stroke.

Doctorii au cazut de acord asupra unei metode de a descoperi un stroke prin a pune trei intrebari simple:

1. * Roaga bolnavul sa ZIMBEASCA.
2. * Roaga bolnavul sa RIDICE AMBELE BRATE.
3. * Roaga bolnavul sa formuleze o propozitie simpla(coerenta) (de ex "Astazi straluceste soarele").

Daca ii este greu sa raspunda la una din aceste intrebari, cheama de urgenta ambulanta si descrie simptomele.

Doctorii care au gasit aceste metode simple prin care oricine poate constata la un bolnav probleme cu muschii fetei, ai bratelor si greutati in vorbire, roaga pe toti sa invete aceste amanunte. In acest fel puteti ajuta in diagnoza si tratamentul de stroke si puteti evita afectiuni ale creierului.

FII UN PRIETEN BUN SI RASPINDESTE ACESTE INFORMATII PRIETENILOR TAI,
- le poti salva viata...

Mai multe detalii:
http://en.wikipedia.org/wiki/Stroke
http://www.stroke.org
http://www.gds.ro/Sanatate/2007-08-10/Accidentul+vascular+cerebral,+urgenta+extrema
Un om moare la fiecare zece minute, în România, în urma unui accident vascular cerebral (AVC), numãrul deceselor cauzate de aceste
afecþiuni dublându-se în ultimul deceniu.
http://www.farmaciata.ro/SitFiles/articol_no_ph.php?id=5
Accidentul vascular cerebral reprezinta a treia cauza de mortalitate din lume si prima in situatiile de handicap fizic sau mental
permanent. In tarile din sud-estul Europei, mortalitatea cauzata de aceasta afectiune este de 6-7 ori mai mare decit in tarile din est.
http://www.adevarul.ro/2004-09-11/Sanatate/pacientii-trebuie-tratati-in-primele-trei-ore-de-la-producerea-accidentului-vascular-cerebral_96670.html
Interventia in faza acuta, adica in primele trei ore de la producerea unui accident vascular cerebral, poate salva multe vieti.
http://www.vmr.ro/pg6-4106.htm

PS: pentru mai multe amanunte despre AVC, accident vascular cerebaral, intrebati-ne, am trecut prin aceasta drama!

joi, 29 noiembrie 2007

Istoria cercetasilor

Trebuie sa recunoastem, istoria in general si istoria cercetasiei in
particular, nu atrag un temerar in mod deosebit.

Insa merita prezentata copiilor ca si o poveste ...
inchipuiti-va textul care urmeaza ca ar fi comentariul unui film realizat
cu materiale foto-video din acele vremuri ...
da, e o simpla poveste ... dar nu e frumoasa? ...
copiilor le plac povestile, totul este sa gasim modalitatea de a le spune povestea cercetasilor ...

http://www.federatia-filatelica.ro/pagini/expo_cercetasi.htm


În primăvara anului 1913, la liceul din Blaj se constituie, la îndemnul profesorului Alexandru Borza, prima legiune de Cercetaşi din România.
Cercetaşii erau sub comanda elevilor din cursul superior, coordonaţi de profesorul Borza.
Cam în aceeaşi perioadă profesorul Gheorghe Murgoci prezintă la Bucureşti o comunicare despre "boy scouts" pe care i-a întâlnit în timpul unei călătorii în Anglia. Murgoci a propus înfiinţarea unei secţii naţionale de "boy scouts" sub numele de "Pandurii României". Principele Carol, viitorul Rege Carol II, a propus ca această asociaţie să se numească "Cercetăşie", denumire care a şi fost adoptată.
În vara anului 1913 mai mulţi elevi ai Liceului Lazăr din Bucureşti, inspiraţi de un articol citit într-o revistă franceză ("Lectures pour tous") înfiinţează două "patrule de exercitare". Marin Demetrescu, Directorul liceului, susţine această initiativă, iar profesorul Vladimir Ghidionescu li se alătură şi ţine, în localul liceului, prima conferinţă despre Cercetăşie.
În Noiembrie 1913 Gabriel Giurgea scrie o broşură despre Cercetăşie şi o trimite tuturor directorilor şcolilor secundare din ţară.
Comandantul primelor patrule de cercetaşi este Colonelul Grigore Berindei.
În acelaşi timp s-a format şi un comitet (Colonelul Berindei, Gabriel Giurgea, Vladimir Ghidionescu, Maior Mandescu, Maior Uica, Capitan Sâmboteanu, Capitan Panaitescu şi Capitan Manicatide) care a reprezentat nucleul mişcării Cercetăşeşti organizate din România.
După izbucnirea războiului Colonelul Grigore Berindei solicită o audienţă la Regele Carol I şi, în prezenţa principelui moştenitor Ferdinand, îi explică acestuia rolul şi necesitatea Cercetăşiei în viaţa socială a României.
Principele Ferdinand se dedică trup şi suflet mişcării şi, în foarte scurt timp se înfiinţează un mare număr de legiuni, purtând nume de Voievozi şi Domniţe din trecut.
Astfel, în 1915, Asociaţia "Cercetaşii României" numara 12.976 membri, organizaţi în 34 de Legiuni şi 58 de Cohorte şi având 192 de comandanţi şi Instructori.
Comitetul Central al Asociaţiei votează, la începutul anului 1915 "Regulamentul de Administraţie" şi "Regulamentul Cercetaşului". Asociaţia este condusă de un Comitet Central cu 25 de membri.
Pe 8 Aprilie 1915 este promulgată Legea prin care Asociaţia "Cercetaşii României" este recunoscută ca "persoană morală şi juridică".
La 23 Aprilie 1915 se ţine, la Bucureşti, primul Congres al Comandanţilor.
În perioada 1916-1918, ani în care România a participat la război, activitatea cercetaşilor a fost legată de efortul de război şi plină de acte de eroism.
După război a urmat o perioada de aproximativ 10 ani, până în 1929, destul de confuză şi dezorganizată.
Activitatea a fost practic reluată în vara anului 1930 odată cu prima Jamboree Naţională de la Piatra Neamţ.
A doua Jamboree Naţională s-a desfăşurat între 5 şi 30 Iulie 1932 la Sibiu (Dumbrava Sibiului) şi a avut un enorm succes.
La Jamboreea de la Sibiu au participat peste 2500 de cercetaşi cazaţi în peste 1500 de corturi şi reprezentând 60 de organizatii naţionale şi internaţionale.
La Jamboreea Naţională de la Sibiu a participat şi Directorul Biroului Internaţional al Cercetăşiei, Sir HUBERT MARTIN, prieten şi camarad al legendarului Sir ROBERT BADEN-POWELL, creatorul Cercetăşiei.


Cristinel POPA
_________________
scouts.ro
(cercetasii sibieni a.k.a. scouts.ro: aventurieri-curiosi-simpatici)

Invitatie UCOS

Fundatia UCOS, Un Copil, O Speranta Sibiu, Aleea Streiu nr. 8 ne invita miercuri 5 decembrie 2007, incepand cu ora 10,30 la bazarul (cu vanzare) <<>> ...
va oferim decoratiuni originale de Craciun si cele mai buuuune prajituri in atmosfera Sfintelor Sarbatorilor de Iarna ...
Va asteaptam cu drag !
In fotografie aveti cateva din produsele pe care vi le oferim.

Campanie anti taiere brazi pentru Craciun

Apel-Campanie, anti-taiere brazi! Dragi parinti, decat sa dati banii pe un bradut taiat (pardon "recoltat"), mai bine incercati in prima instanta sa va convingeti copiii ca ei insisi pot salva un brad de la moarte acceptand sa impodobeasca unul artificial ... Sau impodobiti impreuna cu vecinii vostri bradul natural din fatza blocului cu ornamente simple dar cu suflet ... Copiii se vor simti mindri "EU AM SALVAT UN BRADUT cand eram mic!!!!", iar voi parintii veti putea spune, peste ani, ca macar familia voastra, nu ati participat la macelul forestier ... In conditiile in care fiecare arbore este important azi, pentru mediul in care (mai) traim inca, traditia taierii acestora ar trebui sa fie nitel ajustata catre sentimente mai crestinesti: s-a demonstrat stiintific prin analiza biocurentilor, ca si o planta are viata ei, ca are suflet si sufera sau se bucura in functie de factorii cu care reactioneaza! Va provocam astfel: Nu mai cumparati brazi vii, nici taiati din pepiniere n
ici cei taiati clandestin de criminalii forestieri (cuvant dur, dar asta sunt cei care fac acest lucru ilegal!), vorbiti cu copilul dumneavoastra, cu siguranta el va accepta un brad artificial sau chiar confectionat de el din crengute, copilul e interesat de fapt de ceea ce e sub brad, iar banii economisiti an de an pot fi investiti in cadouri :) ... Odata ce vom constientiza binele ce il putem face padurii, cererea noastra de brazi naturali va fi mai redusa, incet, incet, taierile nu vor mai fi asa de masive (amintiti-va de focurile facute cu brazii nevanduti, in anii trecuti, doar ca sa nu scada pretul), noi toti vom trai mai mult, implicit ne vom bucura de spiritul Craciunului mai multi ani: acest spirit tolerant, traditiile ne pot spune sa ne bucuram de un brad nemes in mijlocul naturii, sa ii respiram mirosul de rasina undeva pe munte, alturi de prietenii lui in padure si nu neaparat in mijlocul sufrageriei, pentru a fiapoi aruncat la ghena ca o uscatura nefolositoare .
.. DRAGI SIBIENI, NU MAI UCIDETI BRAZII, EI AU SUFLET ... credeti-ne pe cuvant ... sau intrebati-va constiinta personala :)! scouts.ro, aka cercetasii sibieni--

marți, 27 noiembrie 2007

Scoutface

http://scoutface.com ... iti faci un profil, prieteni ... nu uita sa
te lipesti de grupul sibian :)

FIsa de inscriere

Fisa de inscriere are acum datele de contact actualizate si un aspect usor modificat.
Va rog sa folositi acest nou formular pentru inscrierea prietenilor vostri, ok?.
http://scout.active.ws/fisacercetas.pdf

joi, 22 noiembrie 2007

Iubeste-ti umbra

Iubeste-ti umbra

Motto:

Tot ceea ce avem este rezultatul a ceea ce gandim.
Daca un om vorbeste ori se poarta rau,
durerea il urmeaza.
Daca un om vorbeste ori se poarta plin de puritate,
fericirea il urmeaza
ca o umbra care nu-l paraseste niciodata.
Buddha

"Acolo unde exista multa lumina, umbra este adanca." Goethe
Cum se face ca oamenii spun una si fac alta? Atunci cand sunt condusi de conflicte si contradictii, care este cauza? Atunci cand valorizeaza principiul binelui, cum se face ca uneori se comporta exact pe dos?

[...]

citeste intregul articol la: http://www.damaideparte.ro/index.php/iubeste-ti-umbra/430/

Siguranta traficului rutier

Un articol de suflet in Monitorul de Sibiu ...
Chiar merita reflectat asupra lui ...
http://www.monitorulsb.ro/cms/site/m_sb/news/ecuatie_necunoscuta_a_trecerea_pentru_pietoni_27748.html

Siguranta traficului rutier

Ecuatie necunoscuta a trecerea pentru pietoni

Matematicieni sau nu, sintem convinsi ca intelegeti la ce ne referim. Pietoni sau conducatori auto, cu siguranta sunteti la curent cu evenimentele rutiere produse in ultima vreme pe raza judetului Sibiu si cunoasteti cauzele care au dus la producerea unor tragedii pe soselele sibiene. Drame care puteau fi evitate, vieti devenite statistici, spulberate intr-o clipa de neatentie ce ii va costa pe unii mult prea putin.

Stimati conducatori auto, tragem un semnal de alarma asupra modului in care conduceti autovehiculele in apropierea trecerilor de pietoni, indeosebi a celor care nu sint prevazute cu semnalizare semaforizata.

In tumultul traficului, printre miile de masini care circula incoace si incolo, pietonul are si el un punct de siguranta: trecerea pentru pietoni! Este locul care, prin lege, ii ofera integritate corporala. Sau ar trebui sa fie asa, pentru ca, in ultimul timp, se pare ca tot mai multi soferi uita acest lucru. Graba si neatentia conducatorilor auto au transformat traversarea strazii intr-o adevarata aventura pentru cei care se deplaseaza pedestru.

Astfel, va reamintim ca legea va obliga sa reduceti viteza in apropierea trecerilor pentru pietoni, astfel incit sa evitati crearea oricarei stari de pericol. Incadrarea vitezei in limitele stabilite de lege nu este suficienta pentru a circula in siguranta. Aveti in vedere faptul ca, mai ales in conditii de iarna, distanta de frinare a unui autovehicul se mareste si, direct proportional, riscul producerii de accidente este mai mare .

Statisticile arata ca majoritatea victimelor accidentelor de circulatie produse ca urmare a neacordarii de prioritate pietonilor care traverseaza regulamentar sunt persoane virstnice, urmatoarea categorie fiind cea a minorilor. Sfatul nostru este ca, atunci cind va aflati la volan, sa acordati o atentie sporita acestor categorii de participanti la trafic si nu numai. Girboviti de ani, de griji, cu gindul la cei dragi, persoanele in virsta inca mai cred in respectul fata de semeni, scara lor de valori este inca ridicata si aceasta se vede in comportamentul pe care il au, in calitate de participanti la trafic. Iar copiii, imprevizibili prin natura lor, au increderea ca cei mari sint mai atenti si ii protejeaza de orice rau. Acordati-le si dumneavoastra, conducatorii auto, respectul cuvenit prin simpla oprire a autovehiculului si acordarea de prioritate in momentul traversarii. Este dreptul lor si obligatia dumneavoastra. Ginditi-va ca cel care trece drumul va poate fi parinte,
va poate fi mentor in viata, va poate fi copil si merita macar atit. Altfel, ne intoarcem la cercetari la fata locului ale unor accidente de circulatie ironice parca, mai trecem un nume in statistica, blamam soarta, dupa care ne vedem de drum ca si cum nimic nu s-ar fi intimplat. In urma, ramin rani deschise ce nu se vor vindeca niciodata si regrete tardive ale unor intimplari nedorite. La ce bun?

Conducerea preventiva, viteza redusa, atentia trebuie sa devina, odata pentru totdeauna, principiile carora sa va subordonati neconditionat. Traficul rutier sigur nu trebuie sa mai fie o utopie a zilelor noastre, ci un mod concret de viata. Este la indemina oricui atita timp cit exista vointa si respect.

Asadar, stimate conducator auto, condu preventiv, redu viteza si fii atent la ce se intimpla in jurul tau. Vei fi surprins sa simti ca salvezi vieti!

Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii din cadrul IPJ Sibiu

miercuri, 21 noiembrie 2007

Creaza-ti documentele 4 free

Sa zicem ca trebuie rapid sa creezi un text sau o foaie de calcul sau
o prezentare powerpoint si nu ai la dispozitie pachetul Office, cu
care esti obisnuit ... Ok, poti sa iti instalezi open office, dar
dureaza, ai de downloadat 100 MB ... Insa daca vrei, poti folosi un
editor gratuit, online: http://docs.google.com

Creaţi, editaţi şi íncărcaţi rapid
Importaţi documentele, foile de calcul şi prezentările existente sau creaţi altele noi de la zero.

Accesaţi şi editaţi de oriunde
Tot ce vă trebuie este un browser de Web. Documentele dvs. sunt stocate ín siguranţă online.

Colaboraţi la modificări ín timp real
Invitaţi persoane care să vadă documentele dvs. şi aduceţi-le modificări ímpreună cu aceştia, ín acelaşi timp.

Este gratuit – nu plătiţi niciun ban

Jocul

Jocul ... Teambuilding ... Iata aici o pagina (va trebui sa va
inregistrati ca sa vedeti in detaliu fiecare joc) care prezinta pasii,
obiectivele si chiar filmul jocului ... de care temerarii vor fi incintati:

http://www.teachmeteamwork.com/teachmeteamwork/games_1/index.html


Pe acelasi site http://www.teachmeteamwork.com sint si niste manuale pdf pe aceeasi tema:
teambuilding, o tema fundamentala in activitatea temerarilor.

marți, 20 noiembrie 2007

Eveniment DVD: 600 de minute cu “Toate pânzele sus!”


600 de minute cu "Toate pânzele sus!"
de Dana Andronie

După 30 de ani, "Toate pân­ze­le sus!" a prins viaţă pe su­port DVD, sub îngrijirea atentă a TVRMEDIA. Filmul arată impecabil. Această reconstituire a fost făcută cu sufletul...
Pentru un film lung de aproape 600 de minute, adică peste zece ore [...]

Citeste mai mult despre roman si film la:
http://www.jurnalul.ro/articole/109432/600-de-minute-cu-%e2%80%9ctoate-panzele-sus%e2%80%9d

miercuri, 7 noiembrie 2007

Objectif Aventure

Azi este ultima zi in care va puteti inscrie la marele concurs Objectif Aventure, la care anul viitor pot participa si copii români ... veti avea parte de catarare, tiroliana, scufundare, o multime de provocari interesante ...

Aici gasiti formularul de inscriere, mai aveti vreme citeva ore ...
http://www.tv5.org/TV5Site/tivi5/objectif-aventure.php
Aici gasiti dosarul de presa pentru editia trecuta:
http://www.tsr.ch/xobix_media/files/tsr/other/2006/dossier_de_presse_objectif_aventure_2006.pdf
Iar aici trailerul promotional:
www.objectifaventure.com

Si un cadou:

Muzica de suflet, de downloadat si ascultat seara:
http://www.cnet.com.au/music/0,2000067578,22328275p,00.htm

marți, 6 noiembrie 2007

Cum ne localizati?


Cum ne localizati sediul?

Pai veniti vinerea, dupa ora 18, exact aici, la etajul 1:
http://www.flashearth.com/?lat=45.796824&lon=24.153032&z=18.7&r=0&src=ggl

Ca sa vedeti mai bine, dati click pe dreptunghiul gri din mijlocul imaginii (cel intunecat), va disparea ... puteti naviga "tragind" de imagine cu mouse-ul in toate directiile, zoomul e in dreapta sus ... departindu-va putin acum si selectind NASA din meniul stinga sus, puteti vedea si formatiunile noroase ale zilei :)


Ca fapt divers, Google Earth, a actualizat fotografiile aeriene din Sibiu, la o asemenea rezolutie incit poti numara masinile si oamenii de pe strada ... mult mai puternic zoomul decit in aplicatia de mai sus ... instalati-l http://earth.google.com/download-earth.html ca merita!!!!



Zau ca merita!!!!!

luni, 5 noiembrie 2007

Simbata in Piata Mare Scorpions.

Simbata in Piata Mare Scorpions. Nu ratati, intrarea e libera!!!

__________________________________________________
Do You Yahoo!?
Tired of spam? Yahoo! Mail has the best spam protection around
http://mail.yahoo.com

Editie de colectie pe CD-ul Jurnalului National de luni 5 nov: Cintece cenzurate

Se vor bucura parintii vostri sa asculte citeva piese rock reusite,
dinainte de 89, daca le cumparati astazi Jurnalul National (4 lei):
http://www.jurnalul.ro/articol.php?artGlobalId=107262

Iata aici un scan cu playlist-ul acestui CD (click pentru marire), care mie imi place in mod
deosebit ...

*********************

Nu uitati!

Mai sint 3 zile in care va puteti depune candidatura: http://www.tv5.org/TV5Site/tivi5/objectif-aventure.php

Rezultate Chemarea Toamnei, 3-4 Nov. 2007

La categoria Copii baieti-fete, 10-14 ani cercetasii sibieni au ocupat locurile
1,2,3, iar la categoria Juniori-fete, 14-16, locul 3. Felicitari! Nu a
fost un concurs usor, padurea fiind o adevarata mlastina, vremea
destul de rece. Filmul actiunii va fi gata azi, pregatiti DVD-urile ...

vineri, 2 noiembrie 2007

3 SI 4 NOIEMBRIE 2007 - CHEMAREA TOAMNEI

Miine si poimiine avem concurs de orientare sportiva ...

Incepe concursul de orientare "CHEMAREA TOAMNEI"

Padurea Dumbrava va gazdui concursul de orientare Chemarea Toamnei ce se va desfasura in 2 etape (sambata 3 noiembrie si duminica 4 noiembrie, incepand cu ora 10.00)
Concursul presupune parcurgerea individuala a unui traseu, diferentiat pe categorii de varsta si sex: copii 10 ani, juniori 14 ani, tineret 18 ani, seniori 21 ani - feminin si masculin si open. Vor fi declarati castigatori concurentii care au parcurs toate posturiler de control si au insumat cel mai bun timp in cele 2 etape. Primele trei locuri pe categorii vor fi premiate cu diplome, tricouri si materiale sportive.
Organizat de Asociatia Judetena Sportul Pentru Toti, in colaborare cu Asociaţia Carpatină Ardeleană a Turiştilor- SKV - Siebenbürgischer Karpatenverein Sibiu, Asociaţia Alpin Club Sibiu si Organizatia Nationala Cercetaşii României – Centrul Local Sibiu, concursul de orientare Chemarea Toamnei duce mai departe traditia anilor 70-80 cand numarul de participantilor era colosal. In anul 1980 Heinz Dezideriu si Clubul de Orientare au reusit sa aduca la start 38.123 sibieni - realizand un veritabil record mondial.
Inscrierile se fac la locul de start, poiana din spatele Hanului Dumbrava. Sunt invitati sa participe elevi si studenti, tineri sau varstnici, precum si toti iubitorii sportului padurii.

ShareThis

Notiţă: Site-ul oficial al cercetaşilor sibieni, cu programe şi activităţi, legături etc. s-a mutat la adresa: scouts.ro.
Aici te afli pe un blog de uz intern şi neoficial al cercetaşilor sibieni, cu resurse din domeniile interesante pentru ei sau părinţii lor.

Publicitate

sigur.info-internet mai sigur pentru copii

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
what is my ip address?